ZWANGERSCHAP ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate week 15 – nog misselijk?

10 mei 2016

zwanger_week15

Ik heb genoten van de meivakantie en ‘opeens’ ben ik 15 weken zwanger. Zo voelt het echt! Hoog tijd dus voor een nieuwe zwangerschapsupdate. Hoe voel ik me inmiddels? Zijn de misselijkheid en vermoeidheid minder geworden, of misschien zelfs helemaal verdwenen?

De laatste keer dat ik bij de verloskundige ben geweest was voor de termijnecho. Ik weet nog van mijn vorige zwangerschap dat ik de periode tussen twee afspraken in het begin zo lang vond duren en nu heb ik dat eigenlijk weer. Maar gelukkig is het aanstaande donderdag weer zover. Ik heb overigens niet het gevoel dat het niet goed zit of zo, maar omdat ik de baby nog maar heel af en toe voel, is er weinig waar ik bevestiging uit kan halen.

Gelukkig heb ik tijdens mijn vorige zwangerschap een tweedehands doppler aangeschaft. Zo eentje die de verloskundige ook gebruikt om naar het hartje van de baby te luisteren. Omdat ik niet zeker weet of het kwaad kan, gebruik ik het maar heel af en toe. Maar het is me in de dertiende week gelukt om het hartje te vinden! Echt een prachtig geluid 🙂

Misselijk & moe

Die twee woorden waren voor mij toch wel kenmerkend voor het eerste trimester van de zwangerschap. Eenmaal in het tweede trimester beland kan ik gelukkig zeggen dat het met de misselijkheid en moeheid een stuk minder is. Maar helemaal weg? Nee, dat helaas niet. Het lukt me weer om ’s avonds iets gedaan te krijgen, maar niet als ik een drukke dag achter de rug heb. Ook ben ik ’s morgens na het opstaan vaak nog moe. De misselijkheid hangt vooral samen met te weinig of niet op tijd eten, dus die kan ik gelukkig meestal wel voor blijven.

Het buikje

Mijn buik begint al aardig te groeien. Nog steeds denk ik dat sommige mensen het misschien niet direct herkennen als een zwangerschapsbuikje, maar dat gaat nu echt niet lang meer duren. Houd mijn Instagram in de gaten, want daarop verschijnt binnenkort een nieuwe buikfoto! Mensen die me kennen zien het trouwens al wel overduidelijk. Er zit immers iets wat er normaal niet zit 😉 Ik ben eigenlijk volledig overgestapt op zwangerschapskleding. Ten eerste omdat dat veel lekkerder zit en ten tweede omdat het ook nog eens mooier staat. Mijn normale (zomer)jurkjes kan ik trouwens nog wel prima aan.

En verder? Ja, verder gaat het eigenlijk prima! Ik heb mezelf in de meivakantie drie dagen in de bibliotheek ‘opgesloten’ om aan mijn stageverslag te werken en dat is nu al een heel eind af. Mijn stage eindigt over een ruime week en het zal een hele last minder zijn als dat netjes is afgerond en ik weer verder kan.

Wat het huis betreft zijn we eigenlijk nog niet begonnen met ‘de grote verhuizing’, maar dat zal dit trimester toch echt in gang moeten worden gezet. Stap 1 wordt de zoektocht naar een kastenwand voor in onze slaapkamer. Huh? De kamer die Lise’s kamer gaat worden, staat nu aan een kant vol met kasten en daar willen we dus eerst een oplossing voor vinden. Stap twee wordt de aanschaf van een nieuw bed voor Lise en we zijn er inmiddels uit dat dat een eenpersoonsbed gaat worden. Mocht je daarvoor nog goede tips hebben, dan hoor ik het graag!

Over een kleine week kunnen we er al achter komen of ik een jongen of meisje in mijn buik heb. En ja, dat willen we heel graag weten! We zijn aan het kijken of en wanneer we een geslachtsecho laten maken. Spannend…

Ik filmde trouwens ook weer een video voor mijn YouTube-kanaal over mijn bevindingen deze week van de zwangerschap. Je kunt ‘m hieronder bekijken!

6 Comments

 • Reply MetMirjam 10 mei 2016 at 12:40

  Wat fijn dat je je al wat beter begint te voelen! Ik ben benieuwd of jullie voor de geslachtsecho gaan. Toen ik zwanger was van Fiene deden wij de echo met 17 weken. Ik had geen voorkeur, maar was zó nieuwsgierig naar wat er in mijn buik zat! Het maakte het voor mijn gevoel ook nóg wat specialer toen we het wisten 🙂

 • Reply Jessica 10 mei 2016 at 16:27

  wat fijn dat je je beter voelt en dat je stage ook bijna klaar is zal een hele opluchting zijn 🙂 Wat denk je zelf dat het gaat worden? Ik heb een jongetjes gevoel bij je…Maar gezond is het belangrijkste natuurlijk.

 • Reply Hanna 10 mei 2016 at 16:33

  Fijn dat de misselijkheid en moeheid wel iets minder zijn geworden. Succes met de verhuizing in huis en veel plezier met geslachtsbepalende echo (als jullie die binnenkort gaan laten maken).

 • Reply Charlotte 10 mei 2016 at 18:14

  Spannend… Ben benieuwd of Lise een broertje of een zusje krijgt!

 • Reply Inge 10 mei 2016 at 22:08

  Leuk hoor! Ik vond de 2e keer zwanger zijn heel anders dan de eerste. Hoe vind jij dat? Als je trouwens op zoek bent naar een leuk spel voor jonge baby’s dan heb ik een leuke tip: baby artcards van weegallery!

 • Reply Simone 10 mei 2016 at 22:12

  Gelukkig voel je je al wat beter! Mooi! Ik had ook zo’n doppler, maar het is me nooit gelukt het hartje te vinden. Terwijl het wel gewoon goed was allemaal. Dus het kan ook verontrustend werken.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.