ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate week 39

28 oktober 2016

zwangerschapsupdate week 39

Zou het? Zou dit de allerlaatste zwangerschapsupdate zijn? Of ga ik gewoon overtijd en kan ik jullie nog een week of twee, drie blijven bijpraten over mijn zwangerschap? De tijd zal het leren. De 39e week is in elk geval voorbij en daarom heb ik het weer even over hoe ik me voel én staat er een nieuwe buikfoto voor je klaar.  

Hoe het gaat

Ondanks dat de baby maar doorgroeit (nu niet zo hard meer gelukkig!) gaat het eigenlijk nog altijd prima met me. Was ik me de eerste dagen na de valse start in het ziekenhuis nog heel erg bewust van de 3 centimeter ontsluiting die ik al heb. Nu sta ik er eigenlijk niet meer bij stil. En ik ben ook niet meer bang dat elk moment mijn vliezen kunnen breken. Al wordt de kans daarop natuurlijk wel steeds groter.

Ik ga gewoon de deur uit, maar bekijk wel bewust hoe en wanneer ik dat het beste kan doen. Ook voorkom ik dat ik te ver van huis ga, mocht het toch ineens beginnen. Deze week zijn er een paar nachten geweest dat ik wakker werd van de kramp in mijn buik. Ook heb ik overdag af en toe een harde buik, vooral als de baby actief is. Er is dus zeker wat gaande, maar van een bevalling is nog altijd geen sprake. We blijven maar rustig afwachten. Wat overigens wel steeds iets moeilijker wordt.

Fun fact is trouwens dat mijn navel sinds deze week naar buiten is geplopt. Bij mijn zwangerschap van Lise is dat niet gebeurd, dus het is weer iets nieuws. Ik vind het er maar gek uitzien! En als ik nu dus iets straks aanheb, zie je echt een klein bobbeltje.

Ondertussen zijn zo’n beetje alle extra klusjes die ik nog kon bedenken in voorbereiding op de komst van de baby, gedaan. Toevallig kwam ik er deze week nog achter dat we het babybadje nog op zolder hadden staan en dat dat nog even goed schoongemaakt moest worden. Maar dat is dus inmiddels ook gebeurd. Nu verzin ik tocht telkens wel weer iets dat nog gedaan kan worden, dus ik kan de komende tijd heus nog wel vooruit. En anders ga ik gewoon lekker (nog verder vooruit) bloggen 🙂

De buik

Et voilà, de buik bij 39 weken zwangerschap! Als je heeeel goed kijkt zie je ook mijn naar buiten geplopte navel, hihi.

39wekenzwanger

De baby

Je denkt bij deze termijn misschien ‘waar wacht je nog op?’. De baby is immers helemaal af. Maar je zult geduld moeten hebben want de baby bepaalt wanneer de bevalling begint. Hij of zij scheidt namelijk het stresshormoon cortisol af. Via de placenta komt dit hormoon bij jou terecht. In reactie daarop treedt je hormonenfabriek in werking en komen de weeën op gang. De bevalling gaat beginnen!

Hier vind je al mijn andere zwangerschapsupdates!

18 Comments

 • Reply Nicole 28 oktober 2016 at 06:59

  Lijkt me zo lastig! Vooral als je bij je eerste rond dit termijn allang een kindje in je armen hebt gehad…

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:21

   Ja ik denk dat dat het vooral is. Anders ben je toch vooral gefocust op die uitgerekende datum denk ik.

 • Reply Loes Johanna 28 oktober 2016 at 07:59

  Ooh wat een geduld moet je hebben zo die laatste weken! Zeker omdat Lise al vroeger kwam en je al een vals alarm hebt gehad. Ik wacht rustig mee af en ben heel benieuwd hoeveel zwangerschapsupdates we nog gaan krijgen! 🙂

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:22

   Ja het wordt flink op de proef gesteld! Ik ben ook zeer benieuwd 🙂

 • Reply Charlotte 28 oktober 2016 at 08:32

  Spannend! Last maar komen hoor die kleine man!

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:24

   Haha, vind ik ook!

 • Reply Bregje 28 oktober 2016 at 08:45

  Oooh zo spannend! Kom maar kleine vent, we wachten op je! 😍

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:24

   Jaaa, wanneer zou het zover zijn?!

 • Reply Tineke 28 oktober 2016 at 08:58

  Wel spannend dat het elk moment kan gaan gebeuren!! Ik ben zo benieuwd!
  Liefs

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:25

   Anders ik wel!

 • Reply Jodi - liefthuis 28 oktober 2016 at 09:54

  Iedere keer als ik naar je blog ga denk ik….zou het…. En nu gewoon alweer 39. Je klinkt nog erg fit voor een hoog zwangere, super fijn

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:25

   Haha daar kan ik me iets bij voorstellen. Ja, ik denk dat ik niet mag klagen over hoe het met me gaat dus daar ben ik ook erg blij om!

 • Reply Vlijtig Liesje 28 oktober 2016 at 10:41

  Je hebt een prachtige buik!

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:25

   Dankjewel!

 • Reply Nicole 28 oktober 2016 at 10:45

  Superspannend, succes met de allerlaatste loodjes! Ik ben iets korter zwanger dan jij (37 weken) en heb het idee dat ik nog zeeën van tijd heb, terwijl dat natuurlijk niet zo hoeft te zijn. Maar hoop toch niet dat ik je ‘inhaal’! Wel al maanden een geplopte navel hier, haha.

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:26

   Dat is het gekke hè… het kan elk moment gebeuren maar ook nog een paar weken duren. Ik ben benieuwd wanneer voor jou het moment daar is. Succes met de laatste loodjes!

 • Reply Jessica 28 oktober 2016 at 14:30

  Spannend, de echte laatste loodjes gaan in! Wat fijn dat alle klusjes zijn gedaan in huis. Succes nog even en hopelijk is dit de laatste update en kan je ons in een volgende update vertellen dat je een mannetje in je armen hebt mogen sluiten.

  • Reply Monique 28 oktober 2016 at 16:27

   Zeg dat wel! Oeh dat hoop ik ook…

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.