ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate week 38

21 oktober 2016

zwangerschapsupdate week 38

Als dit artikel online komt ben ik gewoon ruimschoots de 38 weken gepasseerd. Wie had dat twee weken geleden kunnen denken! Langzaam maar zeker komt de uitgerekende datum dichterbij. Vindt de bevalling toch nog daarvoor plaats, gaat het misschien precies op die dag gebeuren, of ga ik er zelfs overheen? Wie zal het zeggen… Zo spannend!

Hoe het gaat

Over het algemeen gaat het nog altijd goed met me. Wel verschilt het echt van dag tot dag hoeveel ik kan doen. De ene dag heb ik enorme pijn bij het lopen en de andere dag zou ik voor mijn gevoel best nog een ommetje kunnen maken.

De baby beweegt volop en dat vind ik een heel geruststellend idee. Van de verloskundige hoefde ik na de laatste controle pas twee weken later weer te komen, maar als er ook maar iets is waar ik me zorgen om maak of wat ik niet vertrouw ga ik bellen.

Aangezien de bevalling zich nu elk moment kan aandienen, kijk ik steeds maar één dag vooruit. Dat is voor mij heel gek, want ik hou er juist van mijn week al min of meer in beeld te hebben. Hoewel ik een echte controlfreak ben vind ik het gek genoeg toch wel iets hebben om niet te weten wanneer het allemaal gaat beginnen. De natuur zal besluiten wanneer de tijd daar is!

De buik

Zoals elke week weer een nieuwe buikfoto. Volgens de app van Ouders van Nu groeit deze nu niet veel meer. Wat vind jij, vergeleken met vorige week of twee weken geleden?

38wekenzwanger

De baby

Je buik is nu bijna helemaal gevuld met baby. Hij of zij ligt startklaar om geboren te worden. In de vruchtzak zit behalve de baby nog ongeveer een liter vruchtwater, dat om de twee uur wordt ververst. Breken de vliezen, dan is de baby niet meer beschermd tegen infecties. Het is belangrijk dat je dan binnen 24 tot 48 uur goede weeën hebt. Komen de weeën binnen die tijd niet vanzelf op gang, dan zul je naar het ziekenhuis moeten. Het risico wordt dan te groot dat de baby een infectie oploopt.

Hier vind je al mijn andere zwangerschapsupdates!

8 Comments

 • Reply Charlotte 21 oktober 2016 at 06:41

  Zo fijn dat je deze mijlpaal hebt gehaald! Ben benieuwd wanneer hij zich aan gaat dienen… Succes alvast!

 • Reply Nicole 21 oktober 2016 at 07:20

  Wat gaat het snel zeg.. jullie kleine man is er gewoon bijna. Heel benieuwd wanneer hij zijn verjaardag wil vieren!

  • Reply Monique 21 oktober 2016 at 15:25

   Bizar he? En aan de andere kant vind ik het allemaal maar lang duren… Zo tegenstrijdig! Ik ben ook heeel benieuwd!

 • Reply Loes Johanna 21 oktober 2016 at 07:54

  Wat fijn dat er gelukkig nog dagen zijn dat je je nog wat beter voelt! Ben benieuwd wanneer jullie kleine zich zal laten zien 😊.

  • Reply Monique 21 oktober 2016 at 15:25

   Ja daar ben ik echt blij om. Krijg ik ook nog wat gedaan 🙂

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 21 oktober 2016 at 09:54

  Dat schiet al op zeg!! Ik ben zelf nooit 38 weken zwanger geweest (ons zoontje is in de 36e week gekomen). Ik hoop deze zwangerschap de 37 weken te halen. Toi toi toi de laatste loodjes.

  • Reply Monique 21 oktober 2016 at 15:27

   Lise kwam ook in de 36e week. Rare gewaarwording hoor, dat hij nu gewoon netjes blijft zitten. Ik duim dat jij ook gewoon die 37 wekengrens gaat halen!

 • Reply Mijntje 22 oktober 2016 at 10:22

  Wauw wat zie je er mooi uit zeg en ik blijf me dan altijd verwonderen over hoe een lichaam dat toch zo kan regelen allemaal.
  Doe maar rustig aan en mijn advies, slaap wanneer je kunt want voor je het weet kom je even in een soort van achtbaan terecht met je gezinnetje zonder veel rust. Dus get it while you can. ^_~
  Ik wens je héél veel sterkte met het wachten en de laatste loodjes en vertrouw op je instincten.
  Groetjes en een digitale knuffel, liefs,
  Mijntje.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.