ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate week 37

14 oktober 2016

zwangerschapsupdate week 37

Onwerkelijk hoor, om aan deze update te beginnen. Het had namelijk weinig gescheeld of ons mannetje was as we speak ruim een week oud. In een ander artikel lees je alles over deze ‘generale repetitie’. Maar ik ben dus nog steeds zwanger en daarom is het zoals elke week gewoon weer tijd om je bij te praten over hoe het met me gaat.

Hoe het gaat

De 37e week van mijn zwangerschap begon dus met gerommel midden in de nacht, gevolgd door een halve dag in het ziekenhuis om uiteindelijk onverrichter zake weer naar huis te gaan. Daar heb ik de eerste dagen echt even moeten bekomen van wat er gebeurd was. Ik was ook continu op mijn hoede dat het hele circus opnieuw zou beginnen, maar dat is de rest van de week uitgebleven. Het is een raar idee dat, ondanks dat ik al 3 cm ontsluiting heb, de bevalling best nog weken op zich kan laten wachten. Ik hoop eerlijk gezegd van niet!

Ondanks dat ik vind dat ik voor de termijn van de zwangerschap redelijk goed slaap (meestal hoef ik er maar één keer per nacht uit om te plassen), is de vermoeidheid zoals ik die had aan het begin van de zwangerschap helemaal terug. Vooral in de middag na lunchtijd ben ik moe. Als Lise naar bed gaat voor een middagdutje ga ik zelf ook altijd even liggen maar van echt slapen komt het dan meestal toch niet. Ik ben daar gewoon niet zo goed in…

Verder heb ik regelmatig last van pijntjes en ongemakken. De bandenpijn als ik mijn broek, sokken of schoenen probeer aan te trekken is soms niet te harden. AUW! Ik denk dat dat komt doordat de baby nu is ingedaald en er dus meer druk naar beneden ontstaat. Bovendien begint de buik nu ook echt serieuze proporties aan te nemen. Hij steekt ook behoorlijk naar voren wat er denk ik ook voor zorgt dat het extra zwaar aanvoelt.

Mijn positiejeans zitten echt niet lekker meer. De buikband in die broeken is blijkbaar gemaakt op een bepaald maximum buikvolume dat mijn buik nu begint te overschrijden. Het zit gewoon erg strak en oncomfortabel, vooral wanneer ik zit. Ik leef daarom de laatste week in mijn zwangerschapsleggings die godzijdank nog wel comfy zitten. Helaas heb ik er maar twee en vind ik het zonde er voor die laatste weken (misschien wel dagen) nog bij te gaan kopen. Regelmatig wassen dus maar en heel af en toe een dagje in jeans of gewoon stiekem in pyjamabroek, haha.

Ondanks het bezoekje aan het ziekenhuis en bijbehorende onzekerheid, ga ik nog gewoon de deur uit. Hoewel het liefst niet meer alleen of alleen met Lise. Zo ging ik bijvoorbeeld samen met mijn moeder naar de stad en koos ik ervoor samen met Lise bij mijn ouders te gaan lunchen om er toch even uit te zijn. Het lijkt me vreselijk als ik me opeens niet goed voel en ik ben in m’n uppie (te) ver van huis. Natuurlijk zijn er altijd mensen die ik kan bellen, maar ik voel me op dit moment prettiger in een kleiner (veiliger?) wereldje.

De buik

Tadaa, de nieuwste buikfoto! Als ik naar de foto van vorige week kijk zie ik niet direct of hij nu lager zit. Maar het kan natuurlijk best dat hij toen ook al ingedaald was.

37 weken zwanger

De baby

De baby groeit nu nauwelijks meer en komt nog hooguit 20 a 30 gram per dag aan. Het laagje vet onder zijn huidje is zo dik dat hij zich zonder problemen op temperatuur kan houden. Het vetlaagje dient ook als reserve voor de eerste dagen na de geboorte. Handig, want die dagen moet hij nog wennen aan borst of fles en zal hij nog niet veel drinken. Het is normaal dat een baby de eerste twee weken na de geboorte iets terugvalt in gewicht.

Hier vind je al mijn andere zwangerschapsupdates!

9 Comments

 • Reply Charlotte 14 oktober 2016 at 06:49

  Spannend! Duurt nu niet lang meer voordat jullie kunnen knuffelen!

  • Reply Monique 16 oktober 2016 at 11:12

   Zeker spannend!! 🙂

 • Reply Nicole 14 oktober 2016 at 07:02

  Echt enorm spannend nu he.. hoop dat je niet tot 42 weken door hoeft 😉

  • Reply Monique 16 oktober 2016 at 11:11

   Dat hoop ik ook niet nee! Dat is nog bijna een maand…

 • Reply Bregje 14 oktober 2016 at 08:17

  Oooh zo spannend! Ik duim voor je dat je gauw lekker mag knuffelen! ❤💙

  • Reply Monique 16 oktober 2016 at 11:25

   Bedankt voor het duimen! 🙂

 • Reply Jodi - liefthuis 14 oktober 2016 at 18:13

  Fijn idee he dat als hij nu komt hij groot en gezond genoeg is. Ik vind je buik echt niet gigantisch groot, gewoon heel mooi hoog zwanger.

  • Reply Monique 16 oktober 2016 at 11:11

   Dank je! Ik hoor wel van meer mensen dat ze het mee vinden vallen, maar soms als ik mezelf zijwaarts in de spiegel bekijk… Haha, ach het hoort erbij!

 • Reply Jessica 17 oktober 2016 at 16:42

  Spannend, nog even!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.