ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 35

30 september 2016

zwangerschapsupdate week 35

En we zijn aangekomen bij week 35 van mijn zwangerschap. Het lijkt opeens echt super snel te gaan vind ik! Ik moet ook steeds denken aan het feit dat Lise bij 36 weken en 3 dagen is geboren en ik daar nu dus nog maar een weekje vanaf zit. Bizar! Tegelijkertijd weet ik natuurlijk niet wanneer de kleine man zich aandient, dus het zou zomaar kunnen dat ik nog een week of 6 te gaan heb… 

Hoe het gaat

De buik groeit maar door en dat merk ik. De nachten zijn niet wat ze geweest zijn, al slaap ik erg wisselend. De ene nacht moet ik er drie keer uit om te plassen en kan ik mijn draai niet vinden, en de andere nacht blijft het bij één toiletbezoekje en word ik redelijk uitgerust wakker. Lange stukken lopen of lange tijd achter elkaar staan zit er ook niet meer in. Maar fietsen doe ik nog gewoon en zolang ik de dingen in huis op mijn gemak doe, eventueel met een kleine rustpauze, lukt het allemaal nog prima.

Neemt niet weg dat het af en toe flink zwaar is als er ook een peuter in huis rondloopt die weliswaar het overgrote deel van de tijd enorm lief is, maar ervoor zorgt dat bepaalde dingen ook gewoon door moeten gaan. Zo zijn we met Lise nu volop bezig met zindelijkheidstraining, maar er gebeurt nog regelmatig een ongelukje. En dan zal ik toch in actie moeten komen, hoe moe ik op dat moment ook ben of hoe lekker de bank ook ligt 😉 De dagen dat zij bij de gastouder of bij opa en oma is, waardeer ik ook echt. En hoewel ik dan ook een hoop gedaan wil krijgen, lukt het me toch de batterij dan even op te laden.

Qua studie was het deze week nog even een race tegen de klok. Afgelopen dinsdag stond mijn (voorlopig) laatste examen gepland, wat volop aan de studie betekende. Ik moet altijd tot vier weken wachten op de uitslag, maar dit keer was hij er al na één dag! En ik heb het gehaald! Met de hakken over de sloot weliswaar, maar dat kan me niets schelen. Wat een heerlijk gevoel! En een perfect moment om mijn verlof in te luiden.

De buik

En zoals elke week ook dit keer weer een nieuwe buikfoto! Eentje onder het mom van: ‘hij kan altijd nóg verder naar voren’. Als ik kijk naar de foto van vorige week zie ik toch weer een kleine groei!

35wekenzwanger

 

De baby

Het huidje van de baby is bedekt met een wit laagje huidsmeer. Dit beschermt hem tegen het inweken van het vruchtwater. In de laatste weken van de zwangerschap verliest je baby dit laagje weer en komt het in vlokjes in het vruchtwater terecht.

Bij een eerste zwangerschap zal de baby rond deze tijd gaan indalen. Dat wil zeggen dat hij met het hoofdje dieper het bekken in zakt. Ben je zwanger van een tweede of volgend kindje, dan kan het indalen pas later in de zwangerschap plaatsvinden of zelfs pas tijdens de bevalling. Dat komt doordat je buikspieren wat meer zijn uitgerekt en de baby over het algemeen meer ruimte heeft dan bij een eerste zwangerschap.

Hier vind je al mijn andere zwangerschapsupdates!

5 Comments

 • Reply MetMirjam 30 september 2016 at 07:46

  Wat wordt het nu spannend hé! De datum komt nu echt dichtbij 😉 – prachtige buik heb je hoor!

 • Reply Sandra 30 september 2016 at 08:45

  Wat gaat het snel! Ik kan me voorstellen dat je nu inderdaad opnieuw stil staat bij het moment dat Lise zich meldde.
  Hier ben ik bevallen met 35 weken en 6 dagen dus ik denk dat ik er, mocht ik ooit zwanger zijn van een 2de, op dat moment ook wel terug bij zal stilstaan!
  Geniet nog van de laatste loodjes, ze zijn zwaar maar anderzijds is het ook zo zalig om dat kleintje in je buik te mogen voelen. Je ziet er stralend zwanger uit! 😀

 • Reply Jessica 30 september 2016 at 12:20

  Wat goed dat je je examen hebt gehaald! Gefeliciteerd, weer een last van je schouders, kan je fijn je verlof in.

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 30 september 2016 at 22:57

  Oh je hebt echt een mooie buik hoor!! Spencer is ook in de 36e week geboren. Ik zou het ook heeeel vreemd vinden als ik deze keer opeens veel langer moest.

 • Reply Jeske 1 oktober 2016 at 10:13

  Wat een mooi buik! Leuk om ‘m van de week even in het echt te zien. Die nachten zijn heel herkenbaar. Kreeg ook last van maagzuur, hoop dat dit jouw bespaard blijft. Ik beviel 2 x met 37.2 dagen, dus begrijp dat het heel spannend is als die zwangerschapsduurdag van de eerste komt. Kon het ook bijna niet geloven toen de weeen begonnen bij dame nr2. Geniet nog even van de laatste loodjes!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.