ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 33

16 september 2016

zwangerschapsupdate week 33

Het is weer tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate! Momenteel ben ik ruim 33 weken zwanger en zoals elke week praat ik je bij over hoe het met me gaat. Ook staat er weer een nieuwe buikfoto klaar en beschrijf ik kort de ontwikkeling van de baby in de afgelopen week. Kijk je mee?

Hoe het gaat

Nog steeds mag ik echt niet klagen (al doe ik dat best weleens hoor!) over hoe het met me gaat. Ik denk dat ik het anders ook niet had aangedurfd deze week naar een bloggersevent te gaan en een hele dag door de Efteling te wandelen met mijn gezin.

De voortdurende warmte begint wel steeds vervelender te worden. Vooral in de nachten kan ik mijn warmte moeilijk kwijt en het feit dat onze slaapkamer nauwelijks afkoelt ondanks een open raam, maakt het er niet makkelijker op. Hallo slaaptekort! Gelukkig is de ergste warmte sinds vandaag als het goed is verleden tijd. Echt, ik hou van de zomer maar dit is me toch net iets té.

Nu Lise over is naar haar grote meidenkamer (binnenkort meer daarover), kunnen we gaan starten met het verven en behangen van de babykamer. Gelukkig hoeft er los daarvan behalve wat aankleding niet veel te gebeuren, dus we redden het vast (net) op tijd. Sowieso slaapt de baby de eerste periode in een wiegje in onze slaapkamer, dus mocht de babykamer nog niet af zijn, is dat geen ramp. Maar mijn nesteldrang wil toch wel heel graag dat het gewoon allemaal klaar is voor de bevalling…

De buik

Het wordt eigenlijk weer eens tijd een aantal buikfoto’s naast elkaar te zetten, want een enorme groeispurt zie ik niet als ik deze foto vergelijk met die van vorige week. Wel lijkt de buik wat hoger te beginnen, al kan dat ook aan het perspectief van de foto liggen. Feit is in elk geval dat er daarbinnen een mensje woont dat al zo’n 41 cm lang is en rond de 2 kilo weegt. Onvoorstelbaar toch?

33wekenzwanger

De baby

Hij (of zij) is nu echt bijna klaar voor de start. Dat wil zeggen dat de nieren werken en de longen zo goed als rijp zijn. Tot voor kort was je baby bedekt met zachte donshaartjes. Deze laten nu los en komen in het vruchtwater terecht. Omdat de baby hiervan drinkt, krijgt hij die haartjes dus ook binnen en dat is goed. De haartjes prikkelen namelijk de darmen en zorgen ervoor dat de ontlasting op gang komt. De groei van de baby vlakt nu wat af. Hij komt nog maar een paar ons per week aan.

Hier vind je al mijn andere zwangerschapsupdates!

4 Comments

 • Reply Joyce 16 september 2016 at 09:52

  Fijn dat je je op het slechte slapen na zo goed voelt, dat lijkt me echt heerlijk! En de babykamer komt vast nog af. Als het nu niet meer zo warm is, scheelt het al om een kwast te pakken en aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd hoe Lise het vindt in haar grote meiden kamer! 🙂

  • Reply Monique 16 september 2016 at 12:54

   Daar ben ik ook echt heel blij om! En inderdaad, nu de hete dagen achter ons liggen is het makkelijker om dingen aan te gaan pakken. Dit weekend alvast wat ingepland 🙂 Het artikel over Lise’s nieuwe kamer komt eraan!

 • Reply Jodi - liefthuis 16 september 2016 at 19:08

  Leuk het inrichten kan beginnen. Ik ben benieuwd. Voor jou wel fijn dat het vanaf nu dus wat koeler is

 • Reply Jessica 16 september 2016 at 21:58

  Wat fijn dat Lise haar kamer helemaal klaar is en jullie aan de babykamer kunnen gaan beginnen. Ben benieuwd hoe die wordt en ook hoe Lise haar kamer is geworden.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.