ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 31

2 september 2016

zwangerschapsupdate week 31

Welkom bij weer een nieuwe zwangerschapsupdate! De weken lijken echt voorbij te vliegen. Zo was ik gisterochtend bijna vergeten een nieuwe buikfoto te laten maken. Gelukkig dacht ik er nog net op tijd aan en kun je ‘m uiteraard hieronder weer bekijken. Verder praat ik je natuurlijk bij over hoe het met me gaat en welke ontwikkeling de baby de afgelopen week heeft doorgemaakt.

Hoe het gaat

Het was deze week weer tijd voor een check-up bij de verloskundige. Allereerst heb ik de maandag nadat we terugkwamen van vakantie bloed laten prikken. Dit is standaard procedure om de ijzerwaarde in het bloed te controleren. Bij de verloskundige kreeg ik de uitslag en gelukkig was het prima in orde. Ondanks dat ik niet anders verwacht had (ik ben immers niet duizelig of heb andere kwalen die daarmee samen zouden kunnen hangen), is het toch fijn om te horen.

Lise was gezellig mee en begint zich steeds meer thuis te voelen bij de verloskundigenpraktijk. Vooral sinds ze ontdekt heeft dat er een grote pot met spekjes bij de mevrouw van de administratie staat… Mijn bloeddruk was trouwens ook prima in orde (114/79), er is wederom naar het hartje van de baby geluisterd (luid en duidelijk!) en mijn buik is opnieuw opgemeten. De grafiek gaf ten opzichte van de vorige controle een mooie schuine lijn naar boven, dus de verloskundige was dik tevreden. En ik natuurlijk ook!

Er is afgelopen week een gek kwaaltje bij gekomen waarvan ik me heel erg afvraag of meer zwangeren dit herkennen. Als de baby actief is (en actief is bij mijn baby ook écht actief!), dan klinkt er soms een soort knakkend geluid vanuit mijn buik. De eerste keer dat ik het hoorde dacht ik dat ik me vergiste, maar inmiddels hoor ik het meerdere malen per dag. Ik heb gegoogled wat dit zou kunnen zijn en kwam er al snel achter dat het vaker voorkomt. Maar ik las ook dat nooit is vastgesteld waar het nu precies vandaan komt. Apart is het wel! Stom genoeg vergat ik het tijdens de controle te vragen, maar dat ga ik de volgende keer (en dat is volgende week al) zeker even doen.

Het was erg warm deze week. Sommige nachten koelde het zelfs niet verder af dan 20 graden. En daar had ik last van. Behoorlijk veel zelfs. Sinds we een ventilator op de slaapkamer hebben gezet ging het gelukkig wel wat beter, maar het mag van mij allemaal wel een heel aantal graadjes minder. Gelukkig is dat inmiddels het geval en slaap ik nu een stuk beter.

De buik

Et voilà: de buikfoto van deze week! Ten opzichte van vorige week zie ik toch weer een duidelijke groei. Mocht je trouwens nog meer foto’s van de buik bij deze termijn willen zien, dan verwijs ik je graag naar mijn artikel over de zwangerschapsshoot die ik afgelopen week had. Ik ben er zó blij mee!

31wekenzwanger

De baby

Het wordt steeds krapper in je buik en daardoor kan de baby nu niet meer heel druk bewegen (al klopt dat bij mij nog niet echt!). De porren en trappen die je voelt kunnen soms behoorlijk krachtig zijn. Zo kun je een venijnige trap tegen je ribben krijgen. De baby kan nog net draaien, maar neemt rond deze tijd zijn definitieve positie in. Is de baby eenmaal ingedaald, dan is veranderen van positie niet meer mogelijk.

Hier vind je al mijn andere zwangerschapsupdates!

Nieuwe video!

Sinds lange tijd heb ik weer eens een zwangerschapsvideo opgenomen. In deze video blik ik terug op week 24 tot en met 31 van mijn zwangerschap. Je kunt ‘m hieronder bekijken:

4 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 2 september 2016 at 10:41

  Fijn dat alles weer goed was bij de verloskundige. Ik vond die bevestiging ook altijd prettig.

 • Reply Stefanie 2 september 2016 at 11:04

  Dat knakkend geluid hoorde ik ook bij mijn 2e zwangerschap. Soms voelde ik ook iets knakken ofzo heel apart. Ook nooit geweten waardoor het kwam.
  Fijn dat alles weer goed was bij de verloskundige, je buik groeit goed! 🙂

 • Reply Wendy 2 september 2016 at 12:11

  Het knakken ken ik niet, maar bij alle twee mijn zwangerschappen waren de meiden nog volop actief in de laatste weken. En bij de bevalling van Lot zes weken terug was ze zelfs tijdens het bevallen nog zo erg aan het trappen dat we mijn buik alle kanten op zagen gaan… tijdens de weeën. Auw 😉

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 2 september 2016 at 13:35

  Wat apart van dat knakken. Nog nooit van gehoord!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.