ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 30

26 augustus 2016

zwangerschapsupdate week 30

We zijn alweer een week thuis van een ontzettend fijne vakantie in Zeeland. Intussen ben ik de 30-wekengrens gepasseerd en nu dus ruim 30 weken zwanger. Terwijl ik dit schrijf is het buiten zo’n 32 graden. Goed om er binnen, voor de ventilator, even goed voor te gaan zitten en je te updaten over mijn zwangerschap. Want hoe gaat het nu met me? 

Hoe het gaat

Strikt genomen viel mijn 30e zwangerschapsweek nog half in onze vakantie. Ik heb zeker uitgerust, maar toch ook wel wat activiteiten ondernomen. Zo zijn we een aantal keer gaan zwemmen, heb ik menig zandkasteel gebouwd en maakten we een fietstocht van zo’n 30 km! Gelukkig was het op vakantie niet zo heet als het nu is, maar wel lekker zonnig weer en kon ik dus overdag gewoon dingen ondernemen zonder oververhit te raken.

Weer thuis zijn we afgelopen weekend meteen van start gegaan met het in elkaar zetten van Lise’s grote bed. Op de beschrijving stond dat dit met twee personen zo’n 2 à 2,5 uur in beslag zou nemen. Aangezien ik niet meer veel durf te/wil tillen, moesten we hier en daar creatief zijn. Helaas bleek een onderdeeltje niet goed en werd het vervangende ding gisteren pas nageleverd. Inmiddels staat het bed gelukkig kant en klaar op z’n plek.

Het geeft me wat meer rust nu we echt verder kunnen met de kinderkamers. Ik kijk er naar uit als ik straks ook alle spulletjes en kleertjes voor de baby in zijn commode en kast kan opbergen en Lise’s spullen verhuisd kunnen worden naar haar nieuwe kamer. En helemaal gelukkig ben ik als er nog wat meer van de to do list gestreept kan worden.

Lichamelijk voel ik me prima, al zit de buik steeds vaker in de weg en voelt hij soms erg ‘gespannen’. Helaas ontdekte ik deze week dat de eerste nieuwe striemen zichtbaar zijn en onderzocht ik of je striae eigenlijk kunt voorkomen. Slapen gaat ook niet altijd even goed en zeker met de warmte ’s nachts kan ik maar moeilijk mijn draai vinden. Het lukt me ook nog steeds niet om ’s middags als Lise in bed ligt zelf ook te gaan slapen. Er is dan teveel wat ik wil of ‘moet’ doen, waardoor ik de rust niet heb om mijn ogen te sluiten.

De buik

Gisterochtend maakten we, net voor de controle bij de verloskundige, de buikfoto. Telkens denk ik dat het bijna niet groter kan, maar toch is hij dan een week later wederom gegroeid. Overigens lijkt het met de vakantiekilo’s wel mee te vallen. Ten opzichte van drie weken geleden woog ik gisteren bij de verloskundige maar een halve kilo meer!

30wekenzwanger

De baby

De baby ziet er rond deze termijn kant-en-klaar-uit. Dat wil zeggen: met een mooie roze huid en een stevig lijf. Maar, mocht hij nu al geboren worden moet hij toch nog even de couveuse in. Dat komt omdat zijn temperatuursysteem nog niet goed werkt en hij zichzelf dus nog niet goed warm kan houden. Daarnaast heeft hij nog onvoldoende weerstand opgebouwd en loopt daarmee meer risico op infecties.

Hier vind je al mijn andere zwangerschapsupdates!

4 Comments

 • Reply Nicole 26 augustus 2016 at 06:09

  Oh je buik is zo mooi! Echt super dat ik hem morgen mag vast leggen 😄

 • Reply Charlotte 26 augustus 2016 at 09:00

  Groot gelijk dat je niet teveel tilt, ik merk dat dat bij een tweede sowieso lastiger is dan bij de eerste. Je hebt een mooi buikje hoor!

 • Reply Vlijtig Liesje 26 augustus 2016 at 10:59

  Mooie foto weer! Dat wordt een prachtig tijdsdocument.

 • Reply jodi - liedthuis 26 augustus 2016 at 13:36

  Wauw je hebt echt een mooie buik hoor. Fijn dat je je zo goed voelt.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.