ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 28

11 augustus 2016

zwangerschapsupdate week 28

Het derde trimester is aangebroken! Dat betekent dat de laatste twaalf weken van mijn zwangerschap zijn ingegaan. Aaah! Aan de ene kant kan ik niet wachten tot ik ons knulletje mag ontmoeten, maar aan de andere kant moet er nog zoveel gebeuren dat ik het heel fijn zou vinden als hij nog lekker even in mijn buik blijft zitten. Ook voor zijn eigen gezondheid trouwens, want nu al geboren worden is verre van ideaal natuurlijk.

Hoe het gaat

Met het eindigen van het tweede trimester zouden ook de ‘beste weken’ van de zwangerschap langzaam achter me moeten gaan liggen. De buik groeit immers door en door en gaat steeds meer in de weg zitten. Ook komt de vermoeidheid zoals je die had in het eerste trimester, tegen het einde vaak weer terug.

Gelukkig kan ik nog steeds zeggen dat ik me goed voel. Al merk ik wel dat lopen en dan vooral boven een bepaald tempo, behoorlijk wat moeite kost en soms ook wat pijnlijke steken oplevert. We zijn momenteel op vakantie in Zeeland en je loopt dan vaak toch wat meer dan als je thuis bent. Maar zolang ik rustig aan doe is het allemaal prima te doen en geniet ik volop van de gezonde zeelucht en mijn dochter die de tijd van haar leven heeft nu ze elke dag op het strand zandkastelen mag bouwen.

De buik

Nu we op vakantie zijn kan ik natuurlijk niet op mijn vaste plek gaan staan voor de wekelijkse buikfoto. Gelukkig biedt ons huisje er ook een goed plekje voor! En als ik zo kijk naar de vorige buikfoto, zie ik toch weer een duidelijke groei. Dat mag ook wel, gezien het feit dat de baby in een week tijd zo’n 100 gram aankomt op dit moment. Hij is dus al lekker vetjes aan het kweken…

28 weken zwanger

De baby

Het kindje in je buik krijgt steeds meer een eigen karakter en persoonlijkheid. Hij maakt zelfs al duidelijke gezichtsuitdrukkingen. Als je goed oplet kun je nu misschien ook al een patroon ontdekken in de bewegingen die hij gedurende de dag maakt. Trapt hij bijvoorbeeld regelmatig flink met zijn beentjes, dan is de kans groot dat hij dat na zijn geboorte ook doet. Heb je het idee dat je hele buik heen en weer gaat? Dan draait de baby waarschijnlijk van hoofd- naar stuitligging of andersom. Daar heeft hij nu nog alle ruimte voor.

5 Comments

 • Reply janske 11 augustus 2016 at 12:28

  Fijn dat het goed gaat met jullie! Geniet maar lekker van je welverdiende vakantie nu nog met zijn drietjes 🙂

  • Reply Monique 12 augustus 2016 at 16:30

   Aah dankjewel, we zijn druk bezig met genieten hoor! 🙂

   • Reply janske 12 augustus 2016 at 17:07

    Ik kan mij niet anders voorstellen 😉 Heerlijk!

 • Reply Jessica 11 augustus 2016 at 18:08

  Wauw 28 weken alweer! Wat gaat het snel, ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik las dat je zwanger bent van jullie tweede wonder

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 11 augustus 2016 at 21:59

  Fijn dat je je goed voelt. En een fijne vakantie!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.