ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 26

28 juli 2016

zwanger_week26

O jongens, langzaam maar zeker nadert het derde trimester! Gelukkig valt mijn vakantie nog net binnen het tweede. Ik hoop nog lekker mobiel te zijn en veel te kunnen ondernemen. Dat veel doen was de afgelopen week trouwens ook weer aan de orde, maar ik heb – op twee uitzonderingen na – goed naar mijn lichaam geluisterd. Geheimzinnig hè? Ik leg het je allemaal uit in deze update en heb natuurlijk ook weer een gloedjenieuwe buikfoto om te laten zien!

Hoe het gaat

Het gaat prima! Ondanks dat mijn buik nu echt serieuze proporties begint aan te nemen (en ik moet nog zeker 14 weken!), heb ik weinig tot geen last van pijntjes. Zelfs het brandend maagzuur waar ik een paar weken geleden nog zo’n last van had is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Toen ik laatst een jurkje aanhad en op de bank zat, ontdekte ik wel iets minder leuks… Spataderen! Niet van die hele enge grote hoor, maar inimini gesprongen bloedvaatjes op een paar plekjes op mijn benen. Aan de zwangerschap van Lise had ik er maar een (wat grotere) overgehouden. Maar ik ben een beetje bang dat ik er dit keer niet zo ongeschonden vanaf kom. Volgende week maar eens aan de verloskundige vragen hoe het komt en of er iets aan te doen is.

Rust pakken is iets waar het nog niet zo mee wil vlotten. Nu voel ik me natuurlijk ook wel goed en is beweging op zich niet slecht (integendeel!), maar ik heb deze week toch weer wat grenzen overschreden. Zo ging ik bowlen als afsluitend uitje met de leerlingen op mijn werk. Ik pakte expres de wat lichtere ballen, maar na anderhalf uur vonden mijn banden het toch echt niet zo leuk meer. Toen ben ik maar gestopt. En twee dagen later was ik op de jaarlijkse Zomerfeesten in Nijmegen en liep ik bijna 14.000 stappen… Ondanks goede voornemens van mijn kant en de goede zorgen van mijn vriendinnen is het toch niet echt gelukt om wat rustiger aan te doen dan normaal. Ach, gezellig was het wel en ik sliep die nacht lekker in mijn eigen bedje.

We zijn hier in huis momenteel flink bezig met het verkopen van meubels op Marktplaats. Dit om ruimte te creëren voor de nieuwe kamer van Lise. Dat gaat gelukkig goed! Nu ik een lijst heb opgesteld van taken die ik voor de bevalling gedaan wil hebben, geeft dat ook weer wat rust in mijn hoofd. We komen er wel!

De buik

Tadaaa! Wat denk jij, is hij weer gegroeid ten opzichte van vorige week? Zo voelt het in elk geval wel!

26wekenzwanger

De baby

Het is nu mogelijk contact te maken met je baby. Dit doe je simpelweg door met je hand over je buik te wrijven, of voorzichtig een klein beetje te duwen. Dit lukt het beste als je even rustig op de bank of op bed gaat liggen. Je zal merken dat je baby naar je hand toe komt en dat, als je je hand verplaatst, hij/zij dan mee beweegt. Een soort spelletje dus! Deze manier van contact maken met je baby leer je ook in een cursus haptonomie.

4 Comments

 • Reply Nicole 28 juli 2016 at 06:39

  Nouhou ik ben zo’n vroege vogel haha..

  • Reply Monique 28 juli 2016 at 10:59

   Oepsie, en ik een vrij late. Kwamen wat dingetjes tussendoor, maar hij staat erin hoor! 😉

 • Reply janske 28 juli 2016 at 14:53

  Fijn dat het zo goed is, en wat heb je een mooie buik!

  • Reply Monique 28 juli 2016 at 22:51

   Ja ben ik ook zeker blij om! Dankjewel 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.