ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 25

22 juli 2016

zwanger_week25

Ruim 25 weken zwanger ben ik alweer. De laatste 15 weken zijn ingegaan. Aaaah! Ik begin lichtelijk in de stress te schieten als ik me besef dat Lise zich bij 36,5 week al liet zien. Hopelijk heeft haar broertje het iets langer naar z’n zin in mijn buik. Er moet nog zooooveel gebeuren! Maar voor nu eerst een update over mijn 25e zwangerschapsweek.

Hoe het gaat

Vorige week ging het even niet zo lekker, maar gelukkig kan ik zeggen dat ik bijna van alle ongemakken verlost ben. Wat een verademing! Het was het ritje naar de tandarts en apotheek dubbel en dwars waard. Helaas kreeg ik wel wat vervelende bijwerkingen van de antibiotica, maar inmiddels ben ik klaar met de kuur en zijn ook die verdwenen.

Ik geniet enorm van het getrappel in mijn buik, al gaat het soms al best hard en schrik ik er af en toe zelfs van! Ben ik bijvoorbeeld rustig aan het lezen, besluit meneer even uitgebreid zijn beenspieren te gaan trainen. Ik moet daar altijd wel om lachen. ’s Nachts als ik me omdraai is het soms een beetje lastig omdat het getrappel me op dat moment wakkerder maakt dan ik zou willen zijn en verder slapen dan wat lastiger is. Maar ach, het hoort erbij en het is volgens mij alleen maar een goed teken dat hij zo lekker beweeglijk is.

In huis zijn we stapje voor stapje toe aan het werken naar het in orde maken van de kinderkamers. Maar voordat we echt meters kunnen gaan maken moeten er eerst wat grote spullen weg. Ik zal blij zijn als het behang op de muren zit en ik kan zien of we het plaatje dat ik in mijn hoofd heb ook daadwerkelijk kunnen creëren. Wat zal Lise blij zijn met haar grote-meiden-kamer!

De buik

Daar is hij dan… De buik! Ik ben benieuwd hoe ver hij nog naar voren kan groeien voor ik mijn evenwicht verlies, haha.

25wekenzwanger

Voor de grap wierp ik net toevallig even een blik op mijn buik bij 24 weken zwangerschap en jeetje, volgens mij heeft er een kleine groeispurt plaatsgevonden! Ik laat de foto standaard ’s ochtends vroeg voor mijn ontbijt maken, dus wel of niet gegeten hebben van tevoren kan er niets mee te maken hebben.

De baby

De baby beweegt nu flink, wat goed voelbaar is (zoals ik al schreef). Elke dag moet je hem of haar nu zeker een paar keer voelen. Als richtlijn worden tien tot vijftien bewegingen per dag aangehouden. Is het minder, dan hoef je je niet meteen zorgen te maken. Soms ben je zo druk bezig dat je je niet bewust bent van de bewegingen. Pas als er voor jouw gevoel duidelijk iets verandert in het bewegingspatroon van je kindje, is het verstandig contact op te nemen met je verloskundige. Die kan vervolgens bepalen of het nodig is dat je voor de zekerheid even langskomt.

13 Comments

 • Reply Joyce 22 juli 2016 at 10:06

  Mooi buikie meis, je draagt echt van voren he, leuk! Fijn ook dat alles zo goed gaat 🙂

  • Reply Monique 22 juli 2016 at 21:37

   Dankjewel! Ja echt mega naar voren. Ben er wel blij mee! En ook dat het zo goed gaat ja. Echt zo leuk dat onze zwangerschappen zo gelijk op lopen 🙂

 • Reply MetMirjam 22 juli 2016 at 11:53

  Wat gaat het ineens snel zeg! Echt een mooie buik hoor 🙂
  Goed te lezen dat je je goed voelt.

  • Reply Monique 22 juli 2016 at 21:37

   Dankjewel! Ben ik ook erg blij om 🙂

 • Reply Nienke 22 juli 2016 at 15:46

  Mooi buikje! Je draagt idd heel erg naar voren volgens mij 😉 maar met een tweede gaat t ook een stuk harder toch?

  • Reply Monique 22 juli 2016 at 21:38

   Zeker weten ja. De verloskundige heeft vorige week uitgelegd hoe dat komt en het blijkt in mijn geval dus ook echt te kloppen.

 • Reply Elsbeth 22 juli 2016 at 15:48

  Zo leuk jouw updates en foto’s omdat ik even ver ben. Hier moet ook nog heel veel (lees: alles) gebeuren wat betreft kamertje. Maar hé, we hebben nog even 🙂

  • Reply Monique 22 juli 2016 at 21:39

   Ook leuk om reacties te krijgen van zwangere meiden die ongeveer even ver zijn! En een hele geruststelling dat wij niet de enige zijn die nog niet echt begonnen zijn aan het kamertje. Hopelijk hebben we inderdaad nog tijd genoeg! Hoe voel jij je?

 • Reply Wendy 22 juli 2016 at 18:46

  Haha, oja de groeispurten van De Buik heb ik ook volle bak gehad. En altijd ineens ook echt he, haha 😉 Inmiddels is onze tweede afgelopen maandag geboren <3 Succes met de kamers en geniet van het getrappel!

  • Reply Monique 22 juli 2016 at 21:41

   Ja echt uit het niets lijkt wel! Best bijzonder 🙂 Maar hé, gefeliciteerd met jullie dochter!! Geniet lekker met je gezinnetje van de kraamtijd!

 • Reply Reshma 22 juli 2016 at 23:10

  Je hebt echt een prachtige buik! Ik ben zelf 22 weken zwanger en bij mij zie je nog eigenlijk niks! (wat ik zelf erg jammer vind haha)

 • Reply Jodi - liefthuis 23 juli 2016 at 11:47

  Nou idd een mooie groeispurt. Groei maar lekker klein spruitje. Ik voelde idd vaak niet zoveel, had een rustige baby in mm buik die het wel prima naar zijn zin had

 • Reply Jessica 23 juli 2016 at 15:51

  Wat fijn dat het weer iets beter met je gaat! Lijkt me heerlijk om dat getrappel te voelen… (al snap ik dat het op sommige momenten niet heel fijn is)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.