ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 23

7 juli 2016

zwanger_week23

Momenteel ben ik ruim 23 weken zwanger. Ik kwam net tot de ontdekking dat het nog maar vijf weken duurt voordat ik het derde trimester in ga… Jeetje! Rond die tijd zijn we lekker op vakantie, dus laten we hopen dat ik me dan nog steeds goed voel. Voor nu praat ik je bij over mijn 23e zwangerschapsweek. Je leest onder andere hoe het met me ging de afgelopen week, ik heb een nieuwe buikfoto in de aanbieding en laat weten hoe de baby zich heeft ontwikkeld. 

Hoe het gaat

Het begint misschien wat eentonig te worden, maar ik voel me nog altijd erg goed! Ik heb niet de meest rustige week achter de rug, want het weekend bracht ik door op fesival Concert at SEA. Dat heeft er wel een beetje ingehakt moet ik zeggen. Het vele staan leverde me behoorlijke rugpijn op en een portie churro’s laat op de avond zorgde ervoor dat ik ’s nachts niet kon slapen door het maagzuur. Eigen schuld, ik weet het 🙂 Maar qua energielevel kan ik het allemaal prima aan gelukkig.

Helaas heb ik wel weer last gekregen van steekjes ‘daar beneden’. Het schijnt iets met het rekken van je banden te maken te hebben, dus volgens mij is er helaas niets aan te doen. Ik heb er het meeste last van als ik ’s avonds in bed ligt en gelukkig helpt het dan vaak wel als ik dan in een andere houding ga liggen.

De buik

Hieronder zoals elke week de buikfoto! Wat vind jij… is hij weer gegroeid ten opzichte van de vorige?

23wekenzwanger

Ik heb echt het idee dat mijn buik nu meer naar voren groeit dan bij mijn vorige zwangerschap. Ik denk dat ik dat rond week 30 pas echt kan vaststellen. Als ik de foto’s van toen en nu naast elkaar leg. Zo leuk om te vergelijken! Ik zit er trouwens aan te denken om alvast een soort collage te maken van alle buikfoto’s tot en met week 20. Zou je dat leuk vinden om te zien? Of zal ik wachten tot het eind van mijn zwangerschap en ze dan pas delen?

De baby

De oren van de baby krijgen een steeds duidelijkere vorm en hij of zij begint er ook steeds meer geluiden mee te horen. Dit zijn vooral het rommelen van je darmen en het kloppen van je hart, maar ook stemmen en muziek van buitenaf klinken door. Als je vaak hetzelfde liedje zingt, kan je baby dit na de geboorte herkennen en wordt hij er misschien rustig van. Het groeien van de baby gaat in gestaag tempo door. Tot nu toe was hij nog wat magertjes, maar hij begint nu ook een vetlaagje te kweken. Dit is belangrijk zodat hij zichzelf straks op temperatuur kan houden.

4 Comments

 • Reply Jodi - liefthuis 7 juli 2016 at 10:54

  Leuk zon collage, dan zie je pas echt het verschil. Super dat je je zo goed voelt op die steekjes na dan. Lekker genieten

  • Reply Monique 7 juli 2016 at 22:36

   Ja ik zal ‘m binnenkort eens in elkaar knutselen. Lijkt me ook leuk om te zien 🙂 Doe ik zeker hoor!

 • Reply Jessica 7 juli 2016 at 15:39

  Zo een collage is echt heel erg leuk! Je kan hem nu maken tot week 20 toch? Of per trimester? En dan op het einde nog van begin tot het einde van je zwangerschap..

  • Reply Monique 7 juli 2016 at 22:36

   Ja misschien is dat wel een idee, nu t/m week 20 en dan helemaal aan het eind de totale tijdlijn 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.