ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 21

24 juni 2016

zwanger_week21

Terwijl ik dit schrijf ben ik alweer ruim 21 weken zwanger. De zomer is aangebroken en dat betekent dat het volgende seizoen, de herfst, het seizoen zal zijn dat we ons zoontje gaan ontmoeten. Aaaah! Maar voor nu natuurlijk een update over mijn eenentwintigste zwangerschapsweek.

Hoe het gaat

Het gaat gelukkig nog steeds goed met me. En, voor zover ik dat kan beoordelen, ook met de kleine man in mijn buik. De afgelopen week waren de temperaturen redelijk te doen en dat is wel prettig als je moet werken. Vandaag (op de dag dat ik dit schrijf dus) echter, was het tropisch warm en heb ik de hele middag op de bank doorgebracht. Met een waterijsje was ook dat goed te doen. Lise genoot in haar bed van een drie uur durende siësta, dus dat kwam goed uit 😉

In tegenstelling tot de afgelopen paar weken is het deze week toch echt wat rustiger wat afspraken buiten de deur betreft. Ja, ik ben dinsdagavond gaan sporten en had woensdagavond een etentje in de stad met een vriendin. Oh en vrijdag ga ik met de personeelsvereniging van het werk bowlen. Maar vergeleken met een concert en een weekendje weg zijn dat uitjes die beduidend minder ‘heftig’ zijn.

Beweging

De afgelopen week ben ik de baby echt veel duidelijker gaan voelen. En dat is zo leuk! Het was tot deze week nog niet gelukt M daarvan mee te laten genieten, maar ook hij heeft een paar dagen geleden de bewegingen van Frummel aan de buitenkant van mijn buik gevoeld. En voelde ik de ‘schopjes’ eerst eigenlijk alleen als ik rustig op de bank of in bed lag, nu voel ik hem bijvoorbeeld ook als ik aan het werk ben, of als ik speel met Lise. Het voelt daardoor echt alsof hij er al bij is. Heel bijzonder en gezellig 😀

De buik

En tadaa! Zie hieronder de buikfoto van deze week! Grappig dat wanneer ik mezelf van voren bekijk het allemaal best meevalt, maar zodra ik zijwaarts voor een spiegel ga staan, heb ik toch al een behoorlijk buikje. Ik heb trouwens ook het idee dat hij behoorlijk is gegroeid ten opzichte van vorige week.

21wekenzwanger

De baby

De bewegingen van de baby voel je meestal op de momenten dat je rustig zit of ligt. Hij of zij kan af en toe heel actief zijn! Maar slapen is wat hij het grootste gedeelte van de dag doet en nu al in een favoriete slaaphouding. Die is voor elke baby anders. Bijvoorbeeld met de kin op de borst en opgetrokken knietjes, met één gestrekt been, of met een handje op het hoofd. Het leuke is dat je de favoriete slaaphouding van je kind vanzelf ziet als hij of zij geboren is. De eerste periode na de geboorte zal hij namelijk nog steeds het liefst in deze houding liggen.

5 Comments

 • Reply Wendy 24 juni 2016 at 17:09

  Met 37 weken slaapt mijn buikbaby echt een stuk minder dan voorheen… en ik ook, haha 😉 Mooi buikje heb je hoor!

 • Reply Jodi - liefthuis 24 juni 2016 at 17:32

  Heerlijk dat bewegen en al een mooie buik hoor. lekker genieten

 • Reply Charlotte 24 juni 2016 at 20:07

  Aah volgend seizoen komt jullie mini al! Wat gaat het snel!

 • Reply Jessica 25 juni 2016 at 21:18

  Jeeetje wat heb je dat mooi neer gezet, volgend seizoen jullie kleine al… ! Ik vind je een mooi buikje hebben, zie je veel verschil met je buik bij Lise ?

  • Reply moonoloog 26 juni 2016 at 23:54

   Haha ja dat realiseerde ik me ineens! Ik heb het idee dat ik iets meer maar voren draag dan bij Lise, maar qua grootte komt het volgens mij aardig overeen 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.