ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

Zwangerschapsupdate Week 19

9 juni 2016

zwanger_week19

Ik ben ruim 19 weken zwanger en nu dus echt bijna op de helft van mijn zwangerschap. Ik blijf het zeggen, maar vind het echt zó snel gaan dit keer! Natuurlijk ook dit keer weer een update over hoe het met me gaat, belangrijke ontwikkelingen bij de baby en een verse buikfoto! Zou hij weer gegroeid zijn ten opzichte van vorige week?

Hoe het gaat

Over het algemeen gaat het nog steeds prima met me. De afgelopen week was een vrij drukke, waardoor ik voor mijn gevoel te weinig rust heb genomen. Dat merkte ik bijvoorbeeld toen ik na het bloggersevent donderdag met buikpijn thuiskwam. Gelukkig trok het na een paar uur weg toen ik op de bank ging liggen, maar die avond moest ik weer op pad om met mijn koor een paar uur langs de deuren te gaan voor een sponsoractie. Ik ben dan niet het type persoon om dat af te zeggen, maar misschien was het toch verstandig geweest. Al ben ik er wel wat eerder mee gestopt omdat ze me naar huis stuurden. Blijkbaar zag ik er nogal moe uit 😉

De dag erna gingen we een weekend weg, wat natuurlijk super leuk is maar wel wat meer energie kost dan wanneer je gewoon een weekend thuis bent. Gelukkig heb ik toen wel goed naar mijn lichaam geluisterd en hebben we drie dagen heerlijk genoten. Binnenkort lees je daar meer over.

Het is vrij warm geweest de afgelopen week, maar gelukkig heb ik daar niet meer last van gehad dan ik normaal zou hebben. Het scheelt natuurlijk ook dat ik rustig aan heb gedaan. Op mijn werk heb ik een ander klaslokaal toegewezen gekregen waar het een stuk minder benauwd is dan in mijn ‘standaard’ lokaal. Voor mij fijn, maar voor de leerlingen natuurlijk ook!

De buik

Hier is hij dan: de nieuwste buikfoto! Deze ochtend gemaakt, dus echt ‘vers van de pers’. Het grappige is dat wanneer ik hem vergelijk met de vorige, hij minder groot lijkt. Verschil is wel dat deze ’s ochtends na het ontbijt gemaakt is en de vorige na het avondeten. Ik vermoed dus dat het daar iets mee te maken zal hebben. Ook is de hoek van waaruit de foto gemaakt is, iets verschillend. Ach, de buik is in elk geval in volle glorie aanwezig en ik geniet ervan!

19wekenzwanger

Mijn huid is vergeleken met vorige week gelukkig iets minder droog. Al moet ik me wel echt insmeren na het douchen, want anders is het alsnog ellende. Verder geen nieuwe kwaaltjes onder de zon. Hopelijk blijft dat voorlopig zo.

De baby

Wist je dat de baby zich rond deze termijn zo’n tweehonderd keer per dag beweegt? En eigenlijk stelt dat nog niets voor, want over een maand of drie doet hij dat wel vijfhonderd keer. Van alle bewegingen voel je er slechts een paar, omdat je soms zelf ook in beweging bent en ze dan niet in de gaten hebt. Als je de baby even niet voelt is er niets aan de hand. De baby slaapt ook nog veel in de baarmoeder en vooral wanneer jij actief bent. Je ‘wiegt’ de baby dan als het ware in slaap door je bewegingen.

Met 19 weken wordt de 20-wekenecho gepland (vraag me niet waarom die in de volksmond nog steeds zo wordt genoemd als hij met 19 weken wordt uitgevoerd). Tijdens deze echo wordt naar de lichamelijke gezondheid van de baby gekeken. Een spannend moment! Aan de ene kant kijk ik er naar uit onze Frummel weer eens in actie te zien, aan de andere kant ben ik best een beetje bang dat er iets afwijkends wordt gevonden. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen goed, dus laten we daar maar gewoon vanuit gaan!

In de volgende update alles over de 20-wekenecho…

7 Comments

 • Reply Jessica 9 juni 2016 at 12:19

  Bijna op de helft alweer. Heel goed dat je luistert naar je lijf, dat het is belangrijkste! Mooi buikje!

 • Reply MetMirjam 9 juni 2016 at 12:38

  Spannend hoor, het is ook zo’n belangrijke echo! Wel heel fijn om je kleintje weer even te mogen bewonderen 🙂
  Succes alvast!

 • Reply Nicole 9 juni 2016 at 13:58

  Wordt die echo met 19 weken gedaan ja? Bij ons gewoon met 20 weken maar dat is wellicht in die paar jaar veranderd?
  Mooi buikje weer 🙂

 • Reply Lisette 9 juni 2016 at 21:50

  Super spannend ! 😀
  Je buik is super mooi! Geniet!

 • Reply rochella 9 juni 2016 at 21:58

  Wat heb je een lief mooi buikje, heel veel sterkte met je zwangeschap. Wist je dat een tweede baby baren echt een makkie is in vergelijking tot de eerste. Ik was binnen 11 minuten klaar met bevallen hahahah. XOXO

 • Reply Vlijtig Liesje 10 juni 2016 at 11:29

  Fijn dat je je goed voelt. En mooie foto!

 • Reply Ineke 10 juni 2016 at 13:15

  Het gaat toch zo snel. Wat een mooi buikje heb je.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.