ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

De laatste zwangerschapsupdate: week 40

4 november 2016

zwangerschapsupdate week 40

Zoals je misschien al hebt gezien, is afgelopen maandag onze zoon Quinn geboren! Precies op de uitgerekende datum. Wat een stipt ventje hè? Ik was die dag dus precies 40 weken zwanger en dat betekent dat jullie nog een update over mijn 40e zwangerschapsweek tegoed hebben. Hoe was de week voor ik ging bevallen?

Hoe het ging

Ik voelde de hele week al een lichte spanning, omdat ik me realiseerde dat de uitgerekende datum nu echt dichtbij kwam. Op maandag moest ik op controle bij de verloskundige. Daar was alles prima in orde en werd er een nieuwe afspraak gepland voor de maandag erna. Precies op de uitgerekende datum dus. Ik zei nog tegen M dat het mij zou benieuwen of die controle nog nodig zou zijn…

Ik heb zoveel mogelijk rustig aan gedaan de hele week. Maar alleen maar thuis zitten vond ik niks en ook voor Lise zou dat erg saai zijn. Wat het een beetje lastig maakte was dat het Herfstvakantie was en Lise niet naar de peuterspeelzaal én niet naar de gastouder kon. Op maandag voelde ik me na het bezoekje aan de verloskundige zo goed dat ik met Lise nog wat boodschappen ben gaan doen met de auto. Op dinsdag zijn we met mijn moeder naar de bieb geweest en hebben we geluncht in de stad. Maar ik genoot ook erg van de rust toen Lise een dag en een middag met mijn ouders op stap was.

Eigenlijk is het gewoon tot het laatste moment heel goed gegaan. Op zondag gingen we naar Intratuin waar ik nog een dikke anderhalf uur heb rondgelopen. Niet wetende dat ik die nacht zou gaan bevallen. Zo gek om achteraf bij stil te staan! Zelfs op het moment dat ik naar bed ging zondagavond was er niets anders dan anders. Wat er een paar uur later allemaal gebeurde en hoe de bevalling is verlopen lees je komende week in een uitgebreid artikel.

De buik

Een officiële buikfoto is er met 40 weken niet meer van gekomen. Deze maakte ik immers altijd pas in de loop van de week. Maar enkele dagen voor de bevalling maakte ik nog wel deze selfie in de spiegel. Ik ben dus nog niet officieel 40 weken zwanger op deze foto, maar dat moeten jullie me maar vergeven 😉

zwangerschapsupdate week 40

De baby

Met 40 weken zwangerschap is je baby echt helemaal af en waarschijnlijk ben je er zelf ook wel klaar voor. Slechts een op de twintig baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren, dus ga daar niet teveel vanuit en wees niet teleurgesteld als jouw baby zich op die bewuste dag nog niet heeft gemeld. Het is de baby die bepaalt wanneer de bevalling begint door het stresshormoon cortisol af te scheiden. Via de placenta komt dit hormoon bij jou terecht en treedt de hormonenfabriek in werking waardoor de weeën op gang komen en de bevalling gaat beginnen.

Van zwangerschapsupdates naar babyupdates

Mijn zwangerschap is voorbij en daarmee is er ook een einde gekomen aan de reeks zwangerschapsupdates. In plaats daarvan ben ik van plan je wekelijks te gaan updaten over Quinn. De eerste babyupdate kun je begin volgende week al verwachten!

8 Comments

 • Reply Nicole 4 november 2016 at 06:34

  Wat een heerlijk mannetje! Die had dus gewoon al bedacht dat de uitgerekende datum zijn verjaardag moest worden. Halloween kindje.. dat wordt nog wat 😉

 • Reply Loes Johanna 4 november 2016 at 06:54

  Wat fijn dat de laatste week nog zo goed gegaan is! Zeker als je een paar uur voor de bevalling nog gewoon in de Intratuin liep, haha. En het blijft toch wel iets bijzonders he, dat Quinn op de uitgerekende datum is geboren!

 • Reply Charlotte 4 november 2016 at 08:09

  Oh ik kan niet wachten op je baby updates!

 • Reply Vlijtig Liesje 4 november 2016 at 09:23

  Oh gelukkig dat hij geboren is. Ik dacht al: ‘Ach, is ze nou nog niet bevallen?! Wat sneu!’

  Gefeliciteerd!

 • Reply Sandra 4 november 2016 at 10:18

  Jullie mannetje wist de spanning er wel in te houden! Gek hé hoe je het ene moment nog niks merkt van de naderende bevalling en plots begint het :D!

 • Reply Jodi - liefthuis 4 november 2016 at 10:38

  Wat bijzonder om zo op terug te kijken. Dat je je beseft inderdaad gewoon naar bed te gaan zonder enig vermoeden.

 • Reply Marijke 4 november 2016 at 12:18

  Ben ook heel nieuwsgierig naar je bevallingsverhaal!

 • Reply Natascha 19 september 2017 at 06:37

  Ben ik dus beland bij je zwangersshapsupdates. 😂 Toen volgde ik je vooral via Social Media en daarnaast zijn deze updates als niet zwangere ook niet heel interessant. Maar nu ik zelf bijna 40 weken zwanger ben, vind ik het zo leuk en herkenbaar om je updates terug te lezen. Spannend, ik hoop dat ons kindje ook op de uitgerekende datum komt, maar die kans is natuurlijk klein. 😜

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.