ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

35 weken zwanger

13 november 2013

Excuses dat ik alweer zo laat ben! Inmiddels ben ik 35 weken en 4 dagen zwanger. Dat betekent dus dat ons meisje over anderhalve week al mag komen! Mijn buikomtrek was net als vorige week 101 cm en in gewicht ben ik 3 ons aangekomen.

Hoe ik me voel

Maandag ben ik naar de verloskundige geweest voor de liggingsecho waarop ze kijken of de baby goed ligt of in stuit. Ze lag nog steeds mooi met het hoofd naar beneden, dus de kans is groot dat dat de rest van de zwangerschap zo blijft. Jeej! Ze is ook weer even opgemeten en heeft nog steeds in verhouding erg lange benen. Daarmee zat ze namelijk al op 40 weken, terwijl ik op dat moment 34 weken en 2 dagen zwanger was 😉

Helaas bleek mijn bloeddruk wat ‘verhoogd’ en moest die met de hand worden nagemeten. Die meting viel iets gunstiger uit (en is volgens de verloskundige ook betrouwbaarder), maar nog altijd was het hoger dan de weken ervoor. Ik moest daarom in de gaten houden of ik klachten kreeg als hoofdpijn, vocht vasthouden of het gevoel een strakke band om mijn hoofd of buik te hebben. Zou dat het geval zijn, dan zou ik zwangerschapsvergiftiging kunnen hebben en dat willen we natuurlijk voorkomen. Gelukkig heb ik geen van de klachten gekregen en voel ik me prima!

Het leukste van alles deze week was wel dat we eindelijk verder konden met het inrichten van de babykamer. We hebben de meubeltjes in elkaar gezet en ik ben flink aan het wassen geslagen, want alle kleertjes moeten natuurlijk gewassen de kast in. Het is nog niet klaar, maar begint zeker al ergens op te lijken. Ik ben heel blij met hoe alles bij elkaar staat. Uiteraard volgen er foto’s en een video zodra het helemaal af is!

Ontwikkeling baby

De baby is nu ongeveer 43,5 centimeter lang en ongeveer 2500 gram zwaar. Eigenlijk is hij al helemaal af! Het enige wat nog flink aan het ontwikkelen is zijn de hersenen, maar dit gaat door tot ver na de geboorte.

Je zult merken dat je baby steeds vaker de hik heeft. En doordat hij nog maar weinig ruimte heeft, kun je dat goed voelen.

Zeker als je baby nog niet is ingedaald, heeft je baarmoeder zijn hoogste punt nu bereikt. Je kunt dat merken doordat je longen wat meer in de verdrukking komen. Soms heb je daardoor wel 25% minder lucht dan normaal en dat kan je af en toe een beetje benauwd maken. Zodra je kindje is ingedaald heb je hier gelukkig vaak minder last van.

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.