ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

33 weken zwanger

31 oktober 2013

33 weken zwanger… Over niet meer dan vier weken is ons meisje officieel voldragen en mag ze komen!! De afgelopen week is mijn gewicht gelijk gebleven en is mijn buikomtrek met 1 cm toegenomen. Nog steeds heb ik wel het idee dat het niet meer het ‘dikste’ gedeelte van mijn buik is dat groeit, maar dat hij nu meer in de lengte groter aan het worden is.

Hoe ik me voel

Ik ben nog steeds heel tevreden over hoe het met me gaat. Ik ben nog redelijk beweeglijk, waardoor ik de meeste dingen gewoon nog kan doen en ben zelfs nog twee keer per week aan het sporten. Alleen gaat aan dat laatste wel tijdelijk een einde komen. Ik heb mijn sportschoolabonnement namelijk bevroren per november. Na de bevalling kan ik dan zelf kijken wanneer ik weer fit genoeg ben om te beginnen met sporten.

Vorige week vertelde ik over de steekjes die ik voelde ‘daar beneden’ en dat ik nog even aan de verloskundige zou vragen wat dat nou precies was. Het blijken inderdaad indalingsweeën te zijn en aan mijn buik kon ze voelen dat ons meisje al een klein beetje is ingedaald! Heb dus gelukkig niet voor niets pijn geleden 😉

Iets waar ik deze week enorm veel last van heb gehad is maagzuur. Ik heb er nog steeds niets tegen ingenomen, maar als het weer zo erg wordt ga ik denk ik toch maar even naar de drogist. Het is zo pijnlijk! Vanillevla helpt bij mij trouwens helaas niet voldoende. Mocht je nog tips hebben wat ik er nog meer tegen kan doen of wat het beste werkt, dan hoor ik ze graag!

De striemen die ik vorige week op mijn buik ontdekte zijn helaas erger geworden. Er zijn er een paar bij gekomen en ze zijn iets donkerder paars dan in het begin. Ik blijf smeren als een gek, maar vrees dat ik me er maar bij neer zal moeten leggen. Ach, er zijn ergere dingen…

Vanmorgen heb ik het examen gemaakt waar ik vorige week over vertelde. Helaas vond ik het moeilijker dan verwacht. Ik had het gevoel dat ik de stof waar het om ging wel had gelezen, maar kon het niet goed reproduceren. Gevalletje zwangerschapsdementie? Als ik een onvoldoende heb wil ik eigenlijk nog wel een herkansing plannen voordat de baby komt. Maar laten we gewoon hopen op een voldoende!

Morgen hebben we een rondleiding in het ziekenhuis waar ik wil gaan bevallen. Je krijgt dan de ‘kraamsuites’ te zien en ook wat uitleg over bevallen in het ziekenhuis. Ik ben erg benieuwd! Uiteraard laat ik volgende week weten hoe het was!

Ontwikkeling baby

De baby is al best groot en dus ook sterk. De ongeveer 500 bewegingen die hij per dag maakt kunnen daardoor soms pijnlijk aanvoelen. Sommige zwangere vrouwen krijgen zelfs blauwe plekken of last van hun ribben van het schoppen van hun baby.

De baby komt nu ongeveer 230 gram per week aan, dus hij is druk bezig vetreserves aan te leggen. In de lengte groeit je kindje nu niet veel meer dan slechts enkele centimeters. Mocht hij nu geboren worden, dan levert dat waarschijnlijk weinig problemen op. Wel moet je kindje in het ziekenhuis ter wereld komen en is de kans groot dat hij nog een aantal weken in de couveuse moet.

Het is belangrijk om stress te voorkomen. Als je je druk maakt, vernauwen je bloedvaten en kan de werking van je placenta verslechteren. Zoveel mogelijk ontspannen dus!

 

 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.