ZWANGERSCHAP

De zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

15 juni 2016

geboortekaartje

Op een zeker moment in de zwangerschap zul je op zoek gaan naar een mooi geboortekaartje waarmee je de geboorte van de baby (als het eenmaal zover is) op een leuke manier kunt verkondigen. Ga je online eens wat rondneuzen, dan merk je al snel dat er letterlijk duizenden verschillende kaartjes bestaan. Zie daar maar eens het perfecte kaartje tussenuit te vissen! Ook wij gaan binnenkort weer op zoek. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan: de zoektocht naar het geboortekaartje? En welke mogelijkheden heb je zoal?

Ga vrijblijvend rondneuzen

Om een idee te krijgen van het aanbod, is het slim gewoon eens op internet te gaan rondkijken. Zet een pot thee en ga er even voor zitten. Hippe Geboortekaartjes bijvoorbeeld, heeft een heel uitgebreide collectie kaartjes. Ik hou enorm van mooie ontwerpen, fonts en dat soort dingen dus ik kan met zo’n zoektocht makkelijk een uurtje zoet zijn. Waarschijnlijk merk je al snel wat je absoluut niet mooi vindt en van wat voor soort kaartjes je wel enthousiast wordt. Is het geslacht van je kindje bekend, dan kun je ook puur de meisjes- of jongenskaartjes selecteren.

Geboortekaartje met foto

Als je het leuk vindt kun je ervoor kiezen een foto van je kersverse baby op het geboortekaartje te laten drukken. Tijdens je zwangerschap kun je dan alvast het ontwerp van het kaartje kiezen (of zelf maken, maar daar kom ik zo op) en zodra de baby geboren is maak je een foto en upload je deze zodat hij op het kaartje komt te staan. Op die manier kun je je pasgeboren baby meteen al showen aan je vrienden en familie!

Geboortekaartje zelf maken

Hebben jij en je partner een heel duidelijk idee over hét geboortekaartje of ben je gewoon super creatief, dan heb je tegenwoordig de mogelijkheid je kaartje zo’n beetje helemaal zelf te ontwerpen. Je begint dan met een leeg kaartje en kunt vervolgens helemaal zelf een achtergrond, foto, tekst en versieringen toevoegen. Het leuke is natuurlijk dat je op die manier een uniek kaartje maakt dat verder niemand anders heeft. Bovendien kun je het een heel persoonlijk tintje geven. Ben je klaar, dan kun je een proefdruk van het kaartje bestellen, zodat je ziet hoe het er in het echt uitziet. Eventuele aanpassingen kun je daarna nog doorvoeren en dan is het hopelijk helemaal naar wens!

Laat het even bezinken

Heb je een of meerdere kaartjes gevonden helemaal naar jouw wens, dan is het verstandig even te focussen op iets anders of er een nachtje over te slapen. Ik merk dat dat bij mij altijd heel goed werkt, omdat ik er soms zo in zit dat ik niet meer goed weet wat ik nu wel en niet mooi vind. Ben je een paar dagen later nog steeds helemaal blij met je keuze, dan kun je een proefdruk bestellen. Is ook die perfect dan is het eigenlijk alleen nog een kwestie van de naam van je baby doorgeven en dan kan er gedrukt worden!

Enveloppen vooraf bestellen

Meestal heb je voor de enveloppen de keuze uit een aantal verschillende kleuren. Je kunt natuurlijk gewoon voor wit gaan, maar misschien is er een andere kleur die je perfect bij het gekozen kaartje vind passen? Vind je het makkelijk, dan kun je de enveloppen vooraf bestellen. Je hebt ze dan alvast in huis en kunt er alvast de adressen op schrijven. Dan is het na de bevalling alleen nog een kwestie van de kaarten bestellen en in de enveloppen doen. Voor het frankeren van geboortepost kun je speciale geboortezegels kopen.

Wat doen wij?

Om eerlijk te zijn is onze zoektocht nog niet echt begonnen. Ik heb me voorzichtig al wel een beetje georiënteerd en kijk bij de verloskundige altijd even of er kaartjes hangen die ik mooi vind. Nu we zeker weten dat we een jongen krijgen heb ik wel zin om er binnenkort eens goed voor te gaan zitten. Het blijft toch iets bijzonders, zo’n geboortekaartje!

Hoe ben jij te werk gegaan in de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje?

uitleg_artikel

7 Comments

 • Reply Ineke 15 juni 2016 at 08:54

  Hier heb ik zelf het geboortekaartje ontworpen, hebben dat laten afdrukken bij een drukker. Enige waar ik spijt van heb is dat ik ook de enveloppen niet heb laten drukken :’)..

 • Reply Jodi - liefthuis 15 juni 2016 at 19:12

  The birds ans bees vond ik echt een enorme aanrader. Daar is ons kaartje vandaan en mega veel positieve reacties op gehad.
  Misschien ken je t al, maar dacht meld het even haha

 • Reply Michal 15 juni 2016 at 20:03

  Ik was op zoek naar een herfstthema met (bosdiertjes), omdat onze dochter in de herfst geboren zou worden en haar kamer een bosdiertjesthema heeft. Verder vond ik het leuk om haar grote zus ook ‘mee te laten doen’. Dus ik typte in Google zoiets in als ‘herfst grote zus’ en kwam toen uit op de website van Grootzus. Die heeft hele leuke ontwerpjes en is heel attent en persoonlijk. Echt een aanrader!

 • Reply MetMirjam 15 juni 2016 at 20:07

  Wij hebben heel bewust gekozen voor een geboortekaartje zonder foto. Het duurt vaak toch langer voordat je kaartjes met foto klaar zijn en je ze kunt versturen en het leek ons leuker dat mensen ze zo snel mogelijk in huis hadden.

 • Reply Jessica 15 juni 2016 at 22:12

  Lastig he… ik vond het voor een trouwkaartje al lastig, laat staan voor een geboorte kaartje als ik deze ooit mag gaan uitzoeken! Zoveel keuze, ik denk dat ik zelf er geen foto op zal zetten… ik ben te perfectionistisch en voor ik dan een goede foto heb en de kaartjes op de bus zijn…haha duurt lang!

 • Reply Joyce 15 juni 2016 at 22:31

  Wij hebben via ontwerpenvoorgeld.nl een afbeelding laten ontwerpen en deze gebruikt. De tekst hebben we zelf in niet standaardleytertypes opgesteld. We hadden een dubbelzijdige A5 flyer via een online promotiemateriaalbedrijf laten drukken. Was het goedkoopste kaartje van de drie maar wel het meest persoonlijke!

 • Reply Simone 16 juni 2016 at 00:19

  Ik heb ons kaartje zelf ontworpen en laten drukken. De enveloppen vooraf bestellen is echt een aanrader inderdaad. Dan heb je dat maar vast klaarliggen. Scheelt een hoop tijd en stress.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.