ZWANGERSCHAP

Wat ik NIET mis aan zwanger zijn

6 maart 2015

rp_IMG_3837-225x300.png

Twee weken geleden maakte ik een lijstje met dingen die ik mis aan zwanger zijn. Natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die ik juist NIET mis aan zwanger zijn. Even voor de duidelijkheid: ik heb enorm genoten van mijn zwangerschap en dit artikel is ook zeker niet bedoeld als klaagzang of iets dergelijks. Het is meer een knipoog naar de ongemakjes waar je als zwangere op een zeker moment tegenaan loopt. Ik ben benieuwd of jij ze herkent!

Misselijk zijn en je lamlendig voelen – Ik heb gelukkig relatief weinig last gehad van misselijkheid tijdens mijn zwangerschap. Maar de eerste weken moest ik echt zorgen dat ik op tijd wat at, want anders sloeg de misselijkheid toe. Moe en lamlendig heb ik me trouwens wel gevoeld, ook vooral de eerste maanden en tegen het einde van de zwangerschap. Ik kon soms echt alleen maar op de bank liggen, zeker ’s avonds. Af en toe best fijn, ik had immers een goede reden, maar ik vind het toch wel heel fijn mijn energie weer helemaal terug te hebben.

Niet meer bij je voeten kunnen – O, wat vond ik dit vervelend toen mijn buik groter en groter werd. Benen of bikinilijn scheren werd een olympische uitdaging, sokken aandoen staand onmogelijk en ik heb M uiteindelijk moeten inschakelen om mijn teennagels nog even te lakken. Ik wilde er tijdens de bevalling immers wel een beetje gezellig bij liggen. Wist ik toen maar dat ik de hele bevalling mijn sokken aan zou houden… Toen Lise eenmaal geboren was vond ik het heerlijk dat ik weer kon bukken en buigen zonder die in de weg zittende buik.

Je favoriete kleding niet meer kunnen dragen – In het begin van de zwangerschap gaat het nog wel. Zo heb ik het hele eerste trimester mijn ‘normale’ kleding nog kunnen dragen. Maar daarna begint het. Eerst zitten broeken niet meer lekker. Naarmate de buik groter groeit, schaf je toch maar wat zwangerschapsshirts aan. Het enige dat ik aan het eind van mijn normale kleding nog kon dragen waren een paar jurkjes. Ik verlangde soms stiekem zo naar mijn favoriete kledingstukken die al maanden ongedragen in de kast hingen. Een paar weken na de bevalling was de buik dusdanig geslonken dat ik weer naar hartelust kon combineren en variëren. Yes!

Lichamelijke ‘lompheid’ – Ooit een hoogzwangere zien opstaan van een bed, of zelfs uit een stoel? Ziet er niet heel charmant uit. In bed springen is er trouwens ook niet meer bij als de zwangerschap vordert en dat geldt eigenlijk voor heel veel van dat soort spontane bewegingen die voor niet-zwangeren compleet vanzelfsprekend zijn, maar met een buik toch een uitdaging vormen.

Wat mis jij totaal NIET aan zwanger zijn?

12 Comments

 • Reply Joyce 6 maart 2015 at 08:12

  Ik ga de maagzuur echt niet missen haha! Nog eventjes 😀

 • Reply angelique 6 maart 2015 at 09:16

  Dat als je niest je in broek plast man wat vond ik dat vervelend. Ik herken mezelf trouwens niet in het bovenstaande, ik kon mij in bochten wringen om alsnog bij mijn voeten te kunnen, heb mijn eigen truien tot het laatst aan gehad en heb echt enorm veel energie gehad de hele zwangerschap door.

 • Reply Desirée 6 maart 2015 at 10:57

  Haha, die lompheid.. Zo herkenbaar! Ik kon nog redelijk lopen aan het eind en voelde me best prima de hele zwangerschap door, maar dat opstaan vanuit een stoel, bank of bed.. Drama!

 • Reply Daantje 6 maart 2015 at 12:07

  Ik mis vooral de hormonen niet. Poeh, wat was ik af en toe labiel. (Tijdens het ontzwangeren ook nog, trouwens!) Ik ben blij dat ik daar geen last meer van heb 😉

 • Reply Sonja 6 maart 2015 at 13:45

  Heb je even? Spugen, maagzuur,lompheid (zo herkenbaar), hormonen, geheugenverlies, moeheid, evenwicht problemen (echt een flinke buik ja!), niet meer bij alles kunnen wat zich onder de buik afspeelde. En toch.. mis ik hem soms best. Soms 😉

 • Reply Marijke - easydailyfood 6 maart 2015 at 13:55

  Halleluja! haha. Misselijk, opgeblazen en je eigen kleding niet meer aan kunnen vond ik vreselijk.

 • Reply Lieke 6 maart 2015 at 14:45

  Alles wat jij noemt, maar ook de hormonen die door mijn lijf gieren en waardoor ik soms ineens heeeel chagrijnig of wat dan ook kan worden.. haha! Nog eventjes!

  Liefs Lieke
  Robust-posch.blogpost.nl

 • Reply Vlijtig Liesje 6 maart 2015 at 14:50

  Ik miste niet de stress over de vraag of die hamburger nou wel goed doorbakken was.

  • Reply Nele 6 maart 2015 at 19:20

   Het maagzuur en dat ik me niet goed scheren of mijn teennagels kon knippen

 • Reply MamaSandraBlogt 6 maart 2015 at 20:32

  Ge-wel-dig! Ik ben momenteel 37 weken zwanger en ja ik mis en verlang naar veel dingen die je noemt. Mis in je lijstje wel ‘bepaalde dingen niet kunnen eten’ zoals sushi, mayo enz 🙂

 • Reply Mieke 7 maart 2015 at 16:39

  Oh heerlijk herkenbaar weer!
  Wat ik niet mis:
  – maagzuur
  – dat je veel niet mag eten/ drinken
  – mensen die ongevraagd aan je buik komen. Hands off!

 • Reply Whitney ♡ Whtnysworld 7 maart 2015 at 22:27

  Oh heb je even haha.. maagzuur, moeheid en hopen dat mijn bekkeninstabiliteit als sneeuw voor de zon verdwijnt.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.