ZWANGERSCHAP

Unieke geboortekaartjes met foto

20 februari 2017

babyshower spelletjes

Geboortekaartjes heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Van klassiek tot modern, van typisch jongen of meisje tot retro, hip en stoer. Voor elk wat wils dus. En gelukkig maar, want smaken verschillen natuurlijk. Vind je de populaire kaartjes leuk maar wil je toch liever iets anders, dan heb ik twee voorbeelden van echt unieke geboortekaartjes met foto.

Baby in wonderland

Allereerst zijn er de zogenaamde ‘baby in wonderland’ kaartjes waarbij je eigen baby professioneel in een speelse droomwereld wordt geplaatst. Die droomwereld bestaat bijvoorbeeld uit een circusvoorstelling waarbij je baby acrobaat is en knuffels het publiek vormen. Of wat dacht je van een trapje naar de maan dat je baby beklimt (mijn persoonlijke favoriet uit deze serie)?

De kaartjes zijn ontworpen door de Amerikaanse kunstenares Sioin Queenie Liao. Zij fotografeerde haar pasgeboren zoon Wengenn slapend in een zelfgecreëerde droomwereld. De foto’s werden op social media een ware hit en dankzij een exclusieve samenwerking zijn ze nu als geboortekaartje bij Geboortepost.nl te bestellen. Hoe tof!

Deze kaartjes zijn natuurlijk het leukst met een foto van je eigen baby erin verwerkt. Bij Geboortepost.nl kun je de geboortekaartjes zelf maken. Je maakt een mooie foto van je baby in de juiste pose, stuurt die per e-mail aan de klantenservice en een paar uur later is je geboortekaartje klaar. Nadat je het kaartje gecontroleerd hebt kun je het bestellen. Gaat je voorkeur niet uit naar het gebruik van een eigen foto, dan kun je de kaartjes ook met de standaard foto bestellen.

Blackboard adventures

Een vergelijkbaar geboortekaartje met foto, maar toch weer nét anders vind je in de serie ‘blackboard adventures’. Dit zijn krijtbord geboortekaartjes waarin een foto van je eigen baby kan worden geplaatst. Je kunt ook kiezen voor de standaard foto. Er zijn verschillende krijtborden die je als achtergrond kunt kiezen, dus op die manier kun je het kaartje helemaal afstemmen op jouw wensen. Ik ben vooral fan van de hangmat tussen twee bomen en voor stoere jongens het skateboard!

Naar welk type geboortekaartje gaat jouw voorkeur uit?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Geboortepost.nl.

6 Comments

 • Reply Nicole 20 februari 2017 at 06:30

  Die Blackboard vind ik het mooiste maar zou er zelf niet voor kiezen. Wellicht wel voor verjaardagskaart als ze ouders zijn.

 • Reply Mirjam 20 februari 2017 at 07:46

  Wat grappig! Echt even anders dan anders. Wij kozen bij Fiene juist heel bewust een kaartje zonder foto, zodat de geboortekaartjes zo snel mogelijk de deur uit konden.

 • Reply Charlotte 20 februari 2017 at 09:18

  Ik hou niet zo van geboortekaartjes met foto’s, al kreeg ik deze week wel een hele mooie binnen maar dat was wel gewoon een traditionele en niet zo een als deze…

 • Reply Essma 20 februari 2017 at 15:26

  Heel leuk! Ik ga eens een kijkje nemen!

 • Reply Volgmama 23 februari 2017 at 20:23

  Ik vind het kaartje met de hangmat zo cool!

 • Reply Saskia 5 maart 2017 at 09:55

  Ziet er wel erg mooi uit, hoewel ik er zelf niet zo snel voor zou kiezen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.