PSYCHE ZWANGERSCHAP

Wat ik doe om te ontspannen tijdens de laatste loodjes

19 oktober 2016

ontspannen tijdens de laatste loodjes

Wie het gezegde ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’ heeft bedacht, moet haast wel zwanger zijn geweest. En dan te bedenken dat ik nog ‘maar’ 38 weken zwanger ben. Hoe zou het zijn als ik de 40 weken passeer? Gelukkig heb ik een aantal manieren gevonden waarop ik heerlijk kan ontspannen deze laatste ‘zware’ weken.

Overigens is dit artikel absoluut niet bedoeld als klaagzang over het zwanger zijn. Ik ben me ervan bewust dat er genoeg vrouwen zijn wiens droom het is een kindje te krijgen en er alles voor over hebben om zwanger te mogen zijn. Bovendien heb ik me mijn hele zwangerschap, op wat doodnormale kwaaltjes na, heel goed gevoeld en geniet ik er echt van. Ik merk nu alleen dat het zwaarder wordt. Ik ben beperkter in mijn doen en laten en dat alles is met een peuter in huis nog eens extra lastig. En dan is het heel fijn als er mensen in je omgeving zijn die je zo nu en dan de mogelijkheid geven om even bij te tanken.

Op de bank liggen

Als ik weer eens een grens over ben gegaan door (te) lang door de stad te waggelen, is bankhangen het enige dat helpt om weer een beetje tot mezelf te komen. Ik heb mijn eigen favoriete hoekje van de bank waar ik het liefst lig. Nu de dagen wat frisser worden pak ik er dan ook nog lekker een dekentje bij en zet ik een leuke serie op Netflix op. Genieten!

Rommelen in de babykamer

Niets zo leuk als je indenken dat er in het kamertje dat jij zo zorgvuldig hebt ingericht straks een klein baby’tje ligt te slapen. Ik kijk graag elke dag even naar de kleertjes in zijn kledingkast en ben nog steeds bezig met het vinden van de optimale indeling van de commode. Gewoon even alleen daarmee bezig zijn is voor mij echt een manier van ontspanning momenteel.

Bloggen

Op de meeste gebieden ben ik alles behalve productief de laatste weken, maar niet als het om bloggen gaat. Ik zit echt in een fijne flow en stroom over van inspiratie. Omdat ik graag wat vooruit wil schrijven voor als de baby er straks is, komt dat goed van pas. Als ik even een momentje heb pak ik er dus lekker de laptop bij en begin ik te tikken. Dat mijn bezoekersaantallen de laatste weken enorm stijgen helpt natuurlijk ook mee! Dank jullie wel daarvoor en ook voor alle leuke en lieve reacties die jullie achterlaten 🙂

Lunchen bij mijn ouders

Soms wil je er gewoon even uit, ook al zijn de mogelijkheden beperkt. Ik ga altijd graag naar mijn ouders en Lise vindt het er ook altijd heel gezellig. We gaan er daarom regelmatig even langs om een boterhammetje mee te eten. Lise is sowieso een dag per week bij mijn ouders en ik moet zeggen dat dat zeker nu toch wel prettig is. Kan ik op mijn gemak nog wat klusjes in huis proberen te doen en vooral veel rusten terwijl zij lekker met oma naar de speeltuin gaat en andere leuke dingen doet.

Online shoppen

Ik kan alleen maar zeggen: wat een uitkomst! Bijna alle accessoires voor de babykamer en Lise’s peuterkamer heb ik online geshopt. Lekker vanuit m’n luie stoel. Ook heeft Lise met het wisselende seizoen echt wat nieuwe kleding nodig en wat is er makkelijker dan die online voor haar bij elkaar te zoeken? Ik winkel ook heel graag offline, maar op dit moment is dat gewoon niet te doen. En wat is er leuker dan het busje van de pakketjesmeneer voor je deur te zien stoppen?

In bad of onder de douche gaan

Soms voelt zelfs liggen op de bank (of in bed) niet prettig en kan ik mijn draai maar niet vinden. Het enige wat mij dan echt helpt om te ontspannen is een lekker warme douche of een badsessie. Toevallig ontving ik van Kneipp pasgeleden de badcrème van de nieuwe Silky Secret lijn om te testen. Het product doet haar naam eer aan, want het bevat verzorgende melkproteïnen die je huid zijdezacht maken. Normaal gesproken is mijn huid altijd vrij droog als ik uit bad kom, maar daar heb ik met deze badcrème helemaal geen last van. Bovendien is de geur ook nog eens heerlijk!

kneipp

Na een douchebeurt of badsessie voel ik me meestal lekker relaxed en dat helpt vooral goed om snel in slaap te vallen.

Op tijd naar bed gaan

Tja, dit is er eentje waar ik nog aan werk. De ene avond val ik bijna in slaap op de bank en ga ik netjes rond half elf naar boven (geloof me, dat is voor mijn doen echt op tijd!). Andere avonden zijn we iets leuks aan het kijken en wordt het toch weer half twaalf voor we naar boven gaan en twaalf uur voor ik een keer in slaap val. Op zich niet zo’n ramp, maar ik slaap al niet zo best en word vaak een aantal keer per nacht wakker dus dan is alle slaap die ik weet mee te pakken mooi meegenomen natuurlijk.

Gewoon even niks

Het zijn vast de hormonen, maar ik raak nogal snel overprikkeld de laatste tijd. Een te drukke winkel, harde muziek of een peuterpuberbui kan ik net iets minder goed handelen dan normaal. Door even uit het moment te stappen (soms letterlijk!) kom ik dan weer tot mezelf. Ik merk sowieso dat ik minder de drukte opzoek nu mijn zwangerschap op z’n einde loopt. Zou dat iets zijn dat Moeder Natuur zo geregeld heeft?

Wat doe (of deed) jij het liefst in de laatste weken van je zwangerschap?

Dit artikel bevat een product dat een merk of bedrijf me heeft toegestuurd.

8 Comments

 • Reply Tineke 19 oktober 2016 at 08:08

  Ik deed het liefst de hele dag niets, hahah, maar dat is bij een eerste veel makkelijker dan bij een tweede!

  Wat heerlijk dat je in zo’n goede flow zit wb het bloggen! Zal je goed van pas komen straks 🙂

  • Reply Monique 20 oktober 2016 at 14:33

   Ja dat is inderdaad een wereld van verschil… En inderdaad, ik heb al flink wat vooruit gewerkt zodat ik het straks wat rustiger aan kan doen 🙂

 • Reply Loes Johanna 19 oktober 2016 at 08:34

  Klinkt alsof je je dagen gelukkig nog fijn gevuld krijgt, ondanks dat het in deze periode een stuk zwaarder is. Het is bij een tweede kindje natuurlijk toch heel anders als bij de eerste :).

  • Reply Monique 20 oktober 2016 at 14:34

   Ja dat is gelukkig ook zo! Wel heel anders bij een tweede kindje ja 🙂

 • Reply Lilian 19 oktober 2016 at 15:08

  Fijn om te lezen dat het nog zo goed gaat en je bijna nergens last van hebt! Bij mij liep het niet zo ver. Ik beviel al met 36 weken en 6 dagen en op dat punt was het nog prima vol te houden. Wel was ik snel erg moe, het liefst lag ik lekker op de bank met netflix! 😛

  • Reply Monique 20 oktober 2016 at 14:35

   Van Lise beviel ik met 36 weken en 3 dagen dus ik herken wel wat je zegt. De echt zware weken moesten toen eigenlijk nog komen. Moeheid is hier ook aan de orde ja… pfff!

 • Reply Jodi - liefthuis 19 oktober 2016 at 17:00

  Oooow het klinkt als een heerlijk verlof. Geniet

  • Reply Monique 20 oktober 2016 at 14:35

   Doe ik zeker!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.