ZWANGERSCHAP

Mijn buikfoto’s week 12 tot 24

6 augustus 2016

tweede zwangerschap

Een zwangere buik is en blijft iets bijzonders. In de relatief korte periode dat je zwanger bent, creëer jij gewoon ‘even’ een nieuw mensenleven! Door je buik regelmatig vast te leggen op foto, kun je later nog eens terugdenken aan die bijzondere periode. Ik maak wekelijks een buikfoto en laat nu voor het eerst de groei zien door vier van die foto’s naast elkaar te zetten!

Ik was vooraf best een beetje bang dat ik een tweede zwangerschap minder bewust zou ervaren dan de eerste. Nu moet ik zeggen dat het inderdaad wel klopt dat ik minder tijd heb om erbij stil te staan, maar dat betekent gelukkig niet dat ik me er minder bewust van ben. Het zou zomaar eens mijn laatste zwangerschap kunnen zijn en dus wil ik zoveel mogelijk van deze bijzondere periode vastleggen. Daarom heb ik besloten elke week op dezelfde dag een foto van mijn buik te laten maken.

Vanaf twaalf weken zwangerschap begon mijn buik echt te groeien. Hieronder zie je de foto’s van week 12, 16, 20 en 24. Na de bevalling hoop ik dan week 28, 32, 36 en (wie weet) 40 daar nog aan toe te kunnen voegen. Ik ben heel benieuwd hoeveel mijn buik nog zal groeien in de weken die nog komen gaan!

Buikfoto’s week 12 tot 24

buikfoto's

Nou als dat geen duidelijke groei is weet ik het niet meer 🙂 Ik trek dus steeds precies hetzelfde setje kleding aan, zodat je zo goed mogelijk kunt vergelijken. Meteen een handige tip voor als jij ook van plan bent dit soort foto’s te gaan maken.

Heb jij ook regelmatig buikfoto’s gemaakt tijdens je zwangerschap(pen)?

12 Comments

 • Reply Nicole 6 augustus 2016 at 08:11

  Wauw mooi hoor! Ik maakte ze zelf niet maar heb ze bij een fotograaf zo laten maken.. Om de vier weken! Maakt Michiel ze trouwens of met zelfontspanner?

  • Reply Monique 6 augustus 2016 at 14:58

   Michiel maakt ze. Net voordat hij naar zijn werk moet, dus het gebeurt vaak snel, snel.. Bij de fotograaf heb je natuurlijk wel een nog mooier resultaat. Slim om dat te doen zeg!

 • Reply MetMirjam 6 augustus 2016 at 08:30

  Ooh je ziet de groei inderdaad heel goed zo, mooi zeg!

 • Reply Charlotte 6 augustus 2016 at 08:42

  Leuk om het zo naast elkaar te zien! Ik maakte ook buikfoto’s maar deed dat zonder kleren. Bij een eventuele volgende zwangerschap wil ik het ook zo doen zoals jij denk ik.

  • Reply Monique 6 augustus 2016 at 14:58

   Helemaal zonder kleren Charlotte? 😉

 • Reply Nathalie 6 augustus 2016 at 12:47

  Ik maak er eigenlijk veel te weinig!

  • Reply Monique 6 augustus 2016 at 15:02

   Vaker doen zou ik zeggen! Echt een mooie herinnering aan een bijzondere tijd 🙂

 • Reply Joyce 6 augustus 2016 at 19:21

  Leuk he, ik maak nu ook elke week een foto. Bij Luuk voelde ik me te slecht. Deze keer eigenlijk ook, maar ik wilde niet nog eens spijt hebben van dat ik het niet gedaan had 😉

  • Reply Monique 6 augustus 2016 at 21:35

   Ja jouw foto’s vind ik zo mooi! Wel jammer dat je je weer niet goed voelt maar inderdaad, nu kun je er in elk geval achteraf geen spijt van krijgen 🙂

 • Reply Simone 6 augustus 2016 at 22:14

  Wat leuk dat je de buikfoto’s zo goed bijhoudt. Ik heb het in het begin ook gedaan, bij mijn zwangerschap, maar na een paar weken zijn we al gestopt. Niet consequent genoeg geweest, haha, best jammer! Mocht ik nog eens zwanger worden, dan ga ik het ook doen!

 • Reply Anouk Demos 7 augustus 2016 at 00:03

  Ja zeker ik heb ook zelf van elke week een foto gemaakt leuk om de groei te zien! En ook een zwangerschapsshoot gedaan met 34 weken

 • Reply Fem 7 augustus 2016 at 09:09

  Ik heb ook elke maand een foto gemaakt met mijn vingers achter mijn buik uitkomend hoeveel maanden. Ik was bij maand 5 erg blij dat ik niet elke week een foto had gemaakt want de eerst 5 fotos waren hetzelfde (plat/mijn altijd al vetbuikje). Heel frustrerend als zwangere die maar al te graag haar buik showt. Nu kijk ik er graag naar terug, want die buik kwam er ♡

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.