ZWANGERSCHAP

De leukste reacties op mijn zwangere buik

27 oktober 2016

leukste reacties op mijn zwangere buik

Je kent vast allemaal die dooddoeners wel als: ‘goh, jij hoeft ook niet lang meer zeker?’, of: ‘weet je wel zeker dat het er maar eentje is?’. Niet echt opmerkingen waar ik persoonlijk heel blij van word. Toch heb ik deze zwangerschap ook hele leuke en vooral grappige reacties op mijn zwangere buik gehad. Gelukkig heb ik er een paar onthouden zodat ik ze met je kan delen!

De leukste reacties op mijn zwangere buik

Gisteren nog stond er een pakketbezorger aan de deur. Lise is altijd mega nieuwsgierig als de bel gaat en loopt vaak mee als ik de deur opendoe. Nadat de pakketbezorger mij begroette, zei hij toen hij Lise zag staan: ‘oh, ook hallo!’ en na een korte blik op mijn buik ‘oh, nog een keer hallo!’. Het kwam er zo spontaan uit dat ik een grote glimlach op mijn gezicht kreeg.

Afgelopen zomer was ik samen met mijn broertje bij het stadionconcert van Guus Meeuwis. Mijn broertje houdt wel van een biertje en hij had geluk, want er liepen van die jongens en meiden door het publiek met zo’n tap op hun rug bij wie je dus bier kon bestellen. Nadat mijn broertje zijn biertje had besteld en gekregen, vroeg de jongen aan mij of ik er ook eentje wilde. Waarop hij bijna direct naar mijn buik keek en verontschuldigend zei: ‘ik zie het al, sorry!’.

En wat meer indirect maar wel heel erg leuk was de reactie van de peuterleidster op de peuterspeelzaal van Lise. Toen mijn buik nog niet zo’n enorme omvang had (als ik mijn jas aanhad zou je niets vermoeden) en ik haar op een dag ophaalde, kwam de juf naar me toe en zei heel voorzichtig ‘Lise vertelde me vandaag dat mama een baby in haar buik heeft. Eh… klopt dat?’. ‘JA!’, zei ik meteen heel enthousiast en meteen werd ik overvallen door een gevoel van verliefdheid. Ik vond het zo bijzonder dat Lise daar helemaal uit zichzelf aan had gedacht en besloten het haar te vertellen! Ook heel mooi om te onthouden voor later.

Welke leuke of grappige reactie kreeg jij toen je zwanger was?

8 Comments

 • Reply Loes Johanna 27 oktober 2016 at 07:11

  Wat een leuke reacties! 😄 Ik heb tot nu toe een klein buikje volgens velen, dus krijg daar nog de meeste reacties op. En dat ze me zo mooi zwanger vinden, natuurlijk helemaal niet vervelend om te horen, haha.

 • Reply Charlotte 27 oktober 2016 at 07:19

  Ah die pakketbezorger, super schattig! Ik heb vooral de vraag gehoord of het er geen twee zijn…

 • Reply Nicole 27 oktober 2016 at 08:14

  Ahhh wat lief van Lise! ❤️

 • Reply Jodi - liefthuis 27 oktober 2016 at 12:18

  Ooow ik krijg er al kriebels van als ik dit lees. Wat is het toch bijzonder

 • Reply Gera 27 oktober 2016 at 13:49

  Ook ik kreeg steeds de opmerking of ik zeker wist dat het er geen twee waren…En ik kon het ze ook niet heel erg kwalijk nemen want mijn buik was enorm! Ik werd zelfs met een tuimelaartje vergeleken…bedankt hè!

 • Reply Jessica 27 oktober 2016 at 15:38

  Dit zijn zulke mooie reacties! Veel leuker en fijner om te horen dan al die cliché uitspraken.

 • Reply Simone 27 oktober 2016 at 20:38

  Oh die pakketbezorger wat leuk. Ik mis mijn zwangere buik als ik je stukje lees! 😉

 • Reply Saskia 28 oktober 2016 at 10:27

  Haha leuk die reactie van de pakketbezorger..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.