OUDERSCHAP ZWANGERSCHAP

Een geboortekaartje ontwerpen dat echt bij je past *

18 mei 2021

Ik vond het beide keren een van de leukste dingen in aanloop naar de geboorte van de kinderen: het bedenken, vormgeven en schrijven van het geboortekaartje. Het is een hele zoektocht, maar gedurende het proces zag ik de kaartjes steeds mooier worden en ook steeds beter bij ons passen. Ik mocht het nog eens ervaren, met de handige ontwerp-tool van Kaartje2go. Speciaal voor deze blog mocht ik een nieuw geboortekaartje ontwerpen voor mijn, inmiddels ruim zeven jaar oude, dochter. Best bijzonder! Een compleet ander kaartje dan zeven jaar geleden, maar als ze nu geboren zou worden zou dit zomaar het kaartje kunnen zijn… Uiteraard laat ik het je zien en geef ik een handig stappenplan voor het ontwerpen van een geboortekaartje dat echt bij je past.

Geboortekaartje met regenboog

Dit is het dan: Lise’s geboortekaartje. Toen ik de ruime collectie geboortekaartjes bekeek was dit een van de kaartjes waar mijn blik op bleef hangen. En dat is een duidelijk teken. Ik voegde het kaartje toe aan mijn favorieten, want ik vond nog veel meer kaartjes mooi. Maar bij het keer op keer doornemen van het lijstje favorieten was het uiteindelijk dit kaartje dat overbleef.

Wat me vooral aanspreekt is de oudroze kleur, toevallig ook de kleur op een van de muren van haar slaapkamer. Geen babyroze of hard roze, maar een hele subtiele, poederige kleur. Wel meisje, maar niet té. Met een regenboog erop, want daar is ze dol op. Wederom geen felle, schreeuwerige regenboog, maar een hele subtiele met lichtroze, wit en goud. Een perfecte kleurencombinatie als je het mij vraagt. Toen ik zag hoe haar naam op het kaartje uitkwam wist ik zeker dat dit het moest worden. Inmiddels is ze niet meer zo klein, maar zeker nog wel zo lief en ze maakt mijn wereld elke dag een stukje mooier 🙂

Geboortekaartje ontwerpen – een stappenplan

Ben je in verwachting en op zoek naar het perfecte geboortekaartje, dan ben je bij Kaartje2go aan het juiste adres om zelf je geboortekaartje te ontwerpen. Schrik niet, want er zijn wel 3000 geboortekaartjes waaruit je kunt kiezen! Om je te helpen vind je hieronder een stappenplan hoe je die enorme hoeveelheid terugbrengt tot dat ene, perfecte kaartje.

1. Selecteer je favorieten

Het best begin je gewoon eens wat te neuzen door de collectie. Zo ontdek je welke kaartjes echt niet je ding zijn en welke je juist wel aanspreken. Toen ik na zoveel jaar weer eens een pagina vol geboortekaartjes zag, viel het me op hoe de trends zijn veranderd in de loop der jaren. Voor Lise’s geboorte was het bijvoorbeeld nog erg veel baby- en fel roze wat de klok sloeg. Nu zie je veel meer verschillende kleuren en vooral wat meer natuurlijke en warme kleuren. Persoonlijk vind ik dat erg mooi!

Als je een kaartje ziet dat je mooi vind, kun je het eenvoudig aan je favorieten toevoegen. Op die manier maak je een eerste selectie kaartjes. Het maakt er op dit punt nog niet uit hoeveel kaartjes je selecteert. In de volgende stap maak je de selectie al een stukje kleiner.

2. Hoe ziet de naam eruit op het kaartje?

Want, hoe ziet de naam van het kindje er op het kaartje uit? Door op alle kaartjes van je selectie de naam van je kindje te zetten, zie je in één oogopslag welke kaartjes het toch niet gaan worden en welke er absoluut in de race moeten blijven. Gelukkig hoef je hiervoor niet elk kaartje afzonderlijk te bewerken. Met behulp van de naamgenerator is het in een paar klikken gebeurd! Kaarten die er met dé naam niet meer uit springen haal je simpelweg uit je favorieten.

3. Vul overige gegevens en tekst in

Misschien heb je al een favoriet gekozen, misschien zijn er nog een paar kaartjes die een kanshebber zijn. Heb je al een mooie tekst geschreven dan is het een goed idee om die eens op de kaartjes te zetten. Dit doe je door een kaartje afzonderlijk te bewerken. Ook de gegevens van jullie als ouders en (fictieve) gegevens over gewicht, lengte en tijdstip van geboorte kun je invullen. Zo zie je nog beter of een kaartje aan al je wensen voldoet.

4. Kies de papiersoort en enveloppen

Bij Kaartje2go kun je kiezen uit zes verschillende papiersoorten. Zo kun je kiezen voor de duurzame optie van luxe gerecycled papier tot stijlvol linnen en chic parelmoer. Dit geeft je kaartje nog iets extra’s! Voor de enveloppen kun je naast standaard wit kiezen uit negen verschillende kleuren.

5. Proefdruk bestellen

Om te zien of het kaartje dat je hebt ontworpen echt helemaal naar wens is, bestel je een gratis proefdruk. Je krijgt dan één gedrukt exemplaar kosteloos thuisgestuurd. Omdat het kiezen van een papiersoort (en kleur envelop) vanaf een beeldscherm wat lastig is, ontvang je bij de proefdruk een mapje met daarin kleine vierkante kaartjes in elke papiersoort en van alle kleuren enveloppen. Erg handig om de kleuren bij het kaartje te houden en te zien welke kleur envelop er mooi bij past.

6. Verzending rechtstreeks of eerst naar jou

Heb je alle keuzes gemaakt en is je geboortekaartje helemaal naar wens, dan is het tijd om het gewenste aantal te bestellen. Je kunt ervoor kiezen alle kaartjes rechtstreeks vanuit Kaartje2go naar de ontvangers te laten sturen, of je kiest ervoor om het pakket eerst jouw kant op te laten komen. Zelf vond ik het leuk om tijdens de kraamweek alle adressen met de hand op de enveloppen te schrijven en ze fysiek op de post te (laten) doen. Maar het is natuurlijk ook erg makkelijk als je dat uit handen kunt geven aan Kaartje2go.

Heb jij duidelijke ideeën over hoe het geboortekaartje van je dromen er uit moet zien of ga je net als ik lekker snuffelen tussen alle kaartjes tot je het perfecte exemplaar hebt gevonden?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.