ZWANGERSCHAP

Drie leuke manieren om je zwangerschap aan te kondigen *

2 juli 2022

Natuurlijk wil je het na de eerste test het liefste direct al van de daken schreeuwen: je bent zwanger! Sommige mensen doen dit ook daadwerkelijk, maar vaker nemen mensen hier iets meer tijd voor. Dit is niet alleen aan te raden omdat de kans dat het helaas toch misgaat tijdens deze eerste periode het grootste is, ook is het vaak fijn om zelf eerst even aan het idee te wennen. Maar wanneer het moment eenmaal daar is, dan wil je de oma’s, opa’s en tantes en ooms to-be natuurlijk ook zo goed mogelijk verrassen. Hoe je dit doet? Ik zet een aantal originele ideetjes op een rij.

1. Druk het af

Het kan alleen al zorgen voor de nodige voorpret bij jezelf. Het maken van een fysieke aankondiging van je zwangerschap is namelijk ontzettend leuk. Een flyer drukken bijvoorbeeld, met foto’s van jullie en de exacte aankondiging. Geef een diner en leg de flyers op of onder het bord. Het zal een enorme verrassing zijn voor iedereen.

Het is eigenlijk ook best bijzonder. Een geboortekaartje ter aankondiging van de geboorte van je zoon of dochter is heel gebruikelijk maar een fysiek kaartje voor een aankondiging van een zwangerschap niet. En laten we eerlijk zijn. Beide gebeurtenissen zijn toch minstens even leuk?

2. Verrassing!

Wanneer je een feestje gaat geven zonder reden gaat iedereen natuurlijk speculeren. Zeker wanneer je al getrouwd bent en er geen verjaardag op de planning staat, is de aanleiding natuurlijk snel bekend. Maar daar is een oplossing voor: ga voor het verrassingseffect door het organiseren van een surpriseparty. 

Hoe je dit vorm geeft? Daar zijn heel veel opties voor te bedenken. Maak bijvoorbeeld een laagdrempelige afspraak met veel mensen op hetzelfde moment, zoals een wandelafspraak. ‘Toevallig’ verschijnen al je geliefden dan op hetzelfde moment bij je thuis en op dat moment maak je het grote nieuws bekend. Vergeet niet (alcoholvrije) champagne in te slaan, want dit is natuurlijk wel een bubbeltje waard.

3. Creatieve combinatie

Naast bovenstaande manieren zie je een heleboel andere leuke ideeën voorbijkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een creatief gemaakte afbeelding of filmpje? Ontzettend leuk en vaak grappig, maar het blijft toch ook erg bijzonder om de fysieke reactie van de mensen te zien.  Uiteraard kun je via WhatsApp iets sturen, maar het is natuurlijk wel heerlijk om elkaar daarna om de hals te kunnen vliegen. Dit kan natuurlijk makkelijk gecombineerd worden. Ga bij je ouders op visite en stuur ze een appje bij aankomst met de boodschap. Nog leuker? Kijk samen een filmpje met de aankondiging. Zelfs de meest nuchtere ouders houden het hierbij vaak niet droog.

Kortom: een moment om te vieren, dat is de aankondiging van een nieuws mensje wat op komst is zeker. Sta hier dan ook bij stil en maak er echt een mooi moment van. Dit hoeft echt niet veel tijd en geld te kosten. Je kunt al met zeer eenvoudige dingen een heel mooi en gedenkwaardig moment creëren.  Realiseer je ook dat dit ontzettend leuk is voor je kleine wanneer hij of zij later groot is. Een tastbaar product dat aantoont hoe blij jullie waren (en zijn) met zijn of haar komst!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.