GASTBLOG ZWANGERSCHAP

De laatste loodjes, het zwaarst?

1 augustus 2016

20160721_170223

Door gastblogger Thea.

Nu ik dit schrijf ben ik net de 36 weken voorbij. Ik zat te broeden op een onderwerp voor een blog en ineens kwam er in me op. Het is een uitspraak die ik vaak hoorde in mijn zwangerschap: “Jij gaat het nog zwaar krijgen”. Gisteren hadden we de eerste tropische dag in Nederland, volgens het KNMI dan. Heb ik het inderdaad zo zwaar? Hoe zijn de laatste weken? Hoe is mijn verlof? En wanneer komt die kleine meid?Hoe dichterbij mijn verlof kwam, hoe meer ik ernaar uit keek. Alle laatste klusjes in orde maken. En natuurlijk vooral de leuke klusjes. Ik sloot mijn laatste werkdag af met een overleg/overdracht en zou daarna naar de gynaecoloog gaan om de bevalling in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) te bespreken in verband met mijn overgewicht. Twee dagen ervoor had ik voor de tweede keer de suikertest gedaan, dus de kans was klein dat de uitslag binnen zou zijn. Maar hij was er en zo liep het gesprek heel anders, want ik bleek zwangerschapsdiabetes te hebben.

20160722_163756

Mijn verlof begon dus met onduidelijkheid over de bevalling, want dat hing nu ook af van hoe erg mijn meisje gegroeid was en of ik de suikers onder controle kreeg en hoe. Er werden diverse afspraken gemaakt in het WKZ die niet helemaal duidelijk waren. En ook niet logisch gepland. En ik stapte van een fijne verloskundige over naar het WKZ. Het kostte soms wat moeite maar uiteindelijk heb ik dat naast me neergelegd en heb ik me gestort op het voorbereiden op de komst van de kleine. Babywasjes doen, vluchttas inpakken, etc.

Besloten werd om de zwangerschapsdiabetes aan te pakken met een dieet (dat heel goed te doen is). Mijn tweede rondje WKZ verliep beter en rustiger en ik hoef pas volgende week terug te komen. Dan zou het bevalplan ook klaar moeten zijn en is duidelijk of we voor natuurlijk of een keizersnede gaan. En misschien ook of we eerder halen of dat we wachten tot de kleine het tijd vindt om te komen. Dat hangt af van meerdere dingen, dus voor nu bereid ik me voor op beide opties.

Mijn verlof is op dit moment tropisch. Ik vind meer dan 25 graden tropisch. En dat is het al een paar dagen. De eerste dagen waren een makkie. Gewoon rustig aan doen, veel Netflix, veel ijsklontjes en de ventilator die overuren draait. Na een paar dagen werden de nachten wel erg kort, maar dat was dan weer een reden voor een middagdutje. De kleine is duidelijk aan het indalen, waardoor lopen wat lastiger is en vooral traplopen. Verder gaat het goed. Ik klaag niet!

Zwaar? Nee zwaar vind ik het nog niet. Ook niet met het tropische weer. Het is hooguit een beetje aanpassen. En rustig aan doen. Maar zwaar, nee. Ook met de zwangerschapsdiabetes is het niet zwaar. Ik prijs me enorm gelukkig, want ik zie om me heen ook hoe het anders kan. Ik geniet volop en wacht (on)geduldig op de komst van de kleine meid. Dat kan nog maar heel even zijn, of nog weken duren. 
Time will tell.

 Ik kan alleen maar zeggen: ze is zo enorm welkom! Ik kijk ernaar uit.

Hoe heb jij de laatste weken van je zwangerschap ervaren?

4 Comments

 • Reply janske 1 augustus 2016 at 07:52

  Wat fijn dat het zo goed gaat een je het niet zo zwaar vindt…dat zou ik ook wel willen 😉 ach we krijgen er zo iets moois voor terug dat we het er graag voor over hebben!succes met de allerlaatste loodjes meid 😘

 • Reply Thea van Galen 1 augustus 2016 at 12:07

  Hoop voor je dat het in ieder geval niet zwaarder wordt. En dat je er toch van kan genieten!

 • Reply Jessica 2 augustus 2016 at 12:07

  Fijn dat het goed gaat 🙂 Succes met de laatste weekjes, ik volg je op instagram, hou alles in de gaten.

 • Reply Lodi 2 augustus 2016 at 12:15

  Fijn om te lezen dat het goed gaat Thea. Zo wie zo fijn om af en toe een update van je te lezen, na al je blogs in het verleden is het leuk om je ook nu te blijven volgen. Succes met de laatste loodjes!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.