ZWANGERSCHAP

Babynaam bedenken als je het geslacht nog niet weet *

18 november 2021

Sommige stellen die een baby verwachten weten al voor de bevalling of het een jongetje of een meisje wordt. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Het bedenken van een babynaam is bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Niet iedereen wil weten of het een jongen of meisje wordt. Anderen willen het wel weten, maar willen nog voor het geslacht bekend wordt starten met het zoeken naar mooie namen. Hoe kun je het bedenken van een babynaam dan aanpakken? Hieronder lees je een aantal mogelijkheden voor het bedenken van een babynaam als je het geslacht nog niet weet.

Bedenk zowel jongens- als meisjesnamen

Willen jullie niet weten wat het geslacht  van jullie kleine wondertje is? Dan wordt dit pas na de bevalling duidelijk. Het vinden van een babynaam is dan geen gemakkelijke opgave. Jullie kunnen immers een meisje of een jongetje krijgen. Vandaar dat jullie je op babynamen voor beide geslachten moeten oriënteren. Reden genoeg om al in een vroeg stadium inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op internet om een idee te krijgen van de jongens- en meisjesnamen die in 2021 populair zijn.

Als jullie het geslacht van de baby niet weten is het lastig om een naam te kiezen. Na de bevalling kan er dan pas een officiële naam gekozen worden. Toch raden wij niet aan om zolang te wachten met het bedenken van een naam. Je moet immers aangifte van de geboorte van jullie kleine wondertje doen. Ga daarom gewoon op zoek naar meisjes en jongens namen. Om het jezelf makkelijker te maken stel je twee lijstjes op. Op het ene lijstje schrijf je leuke namen voor een jongen en op het andere lijstje noteer je meisjesnamen. Zorg er uiteindelijk voor dat er voor beide geslachten één naam over blijft. Hierdoor kunnen jullie de baby direct na de geboorte een naam geven.

Kies voor een unisex naam

De meeste mensen die het geslacht van hun baby nog niet weten, bedenken zowel een jongens- als een meisjesnaam. Wanneer jullie hier de nodige tijd in steken, blijven uiteindelijk de twee mooiste namen over. Toch kunnen jullie het ook anders aanpakken. Als je het geslacht van de baby nog niet weet, kunnen jullie ook voor een unisex naam kiezen. Dit is een naam die zowel voor een jongen als een meisje gebruikt kan worden. Hieronder zetten we een aantal voorbeelden van unisex namen op een rijtje:

– Sam
– Kris
– Senna
– Dominique
– Jamie
– Jip

Je kunt eventueel ook kiezen voor een naam waar je zowel een mannelijk als vrouwelijk tintje aan kunt geven. Voor een jongen kun je bijvoorbeeld Mick aanhouden, terwijl je een meisje Micky kunt noemen. Dit kan bijvoorbeeld ook bij Max. Wanneer jullie een dochter krijgen kunnen jullie haar Maxim(e) noemen. En zo zijn er nog talloze andere namen die je zowel voor een meisje als voor een jongen kunt gebruiken.

Wisten jullie het geslacht van jullie kindje al voordat jullie over namen gingen nadenken?

*Disclaimer
Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.