ZWANGERSCHAP ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

24 weken zwanger

27 augustus 2013

24 weken en twee dagen zwanger alweer. Nog maar 16 weken te gaan! Om maar meteen met mijn gewicht en buikomtrek bij jullie in huis te vallen, er is 8 ons bijgekomen deze week en 1,5 cm! Dat meisje van ons is dus flink aan het groeien daarbinnen 🙂

Hoe ik me voel

Tja, waar zal ik eens beginnen… De ene dag voel ik me topfit, de andere dag ben ik niet vooruit te branden. De laatste paar nachten sliep ik prima, maar werd ik wel overdreven vroeg wakker. Hoewel ik dan nog doodmoe ben, lukt het me niet om weer in slaap te vallen. Zo vervelend! Helaas heeft dat ook weleens invloed op mijn humeur, maar gelukkig niet constant.

De buik groeit lekker door en ik voel duidelijk dat mijn baarmoeder nu boven mijn navel groeit. Er zit steeds minder ruimte tussen mijn borsten en mijn buik, vooral als ik mezelf van de zijkant in de spiegel bekijk. Mooi om te zien!

Ik sport nog twee keer in de week op de sportschool en heb me deze week ook ingeschreven voor een cursus zwangerschapsyoga. Die gaat begin september van start. Ik ben heel benieuwd. Het lijkt me leuk om dat met allemaal andere zwangere dames te doen!

Baby buys

De afgelopen week hebben we ook weer wat aankopen voor onze uk gedaan. Zo hebben we bij Babydump een Maxi Cosi met voetenzak gekocht. We zijn gegaan voor het model ‘Pebble’ in de kleur zwart. We hebben er natuurlijk wel meteen een felroze badstof hoes bij gekocht om het wat meer girly te maken 😉 Die hoes kan gewoon in de wasmachine, dus dat is ideaal.

IMG_3325

Verder ben ik met een vriendin en haar dochtertje van vier maanden naar Prenatal geweest en daar heb ik in de sale wat leuke kleertjes gekocht. Een truitje van Noppies en een legging en rokje van Prenatal eigen merk. Het was een gezellige middag en ik ben blij met mijn aankopen!

Oh en dat was het nog niet voor deze week. Tja ik weet het, het is erg… Met M kocht ik bij Zeeman namelijk ook nog drie dingen. Een roze teddyjasje, een rompersetje en een t-shirtje. Ik verbaasde me hoeveel leuke babykleding ze bij Zeeman hebben voor hele kleine prijsjes. Aanrader dus!

Ontwikkeling baby

Aangekomen in de 24e week van je zwangerschap, heb je het tweede trimester bijna achter de rug. Dat betekent dat er dus al bijna tweederde van je zwangerschap op zit! Je zult je baby vanaf de buitenkant nu goed kunnen voelen, doordat hij al een stuk groter en sterker is dan een paar weken geleden. Waarschijnlijk zal je partner hem of haar nu ook goed kunnen voelen.

Het huidje van de baby is bedekt met een soort donshaar (lanugo) en een waslaagje (vernix). Zowel het haar als het waslaagje, zullen bij de geboorte zijn verdwenen. Maar bij baby’s die te vroeg geboren worden, is het waslaagje soms nog te zien.

Het gehoor van je kindje en alle organen zijn volledig ontwikkeld, alleen de longen moeten nog ‘rijpen’. Door het in- en uitademen van vruchtwater zullen de longen binnen een paar weken rijp genoeg zijn om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

Het onderhuidse vet van je baby wordt deze week verder aangevuld. Dit vet heeft hij nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Om die reden moeten baby’s die te vroeg geboren worden eerst een periode in de couveuse verblijven tot ze zwaar genoeg zijn om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

2 Comments

 • Reply Mieke 27 augustus 2013 at 21:51

  Het gaat al opschieten! Leuke dingen heb je geshopt.

  • Reply Monique 28 augustus 2013 at 10:25

   Ja het gaat opeens supersnel! Dankjewel 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.