ZWANGERSCHAP ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

14 weken zwanger

16 juni 2013

Hoe ver ben ik?

14 weken alweer, het gaat hard! Vanmorgen werd ik wakker en leek het wel of het ‘buikje’ dat ik toch echt al dacht te hebben, plotseling helemaal was verdwenen! Het gekke is dat zodra ik opstond het toch weer te zien was. Maar het verschil tussen ’s ochtends en ’s avonds is echt enorm. Net voordat ik ga slapen heb ik een serieuze buik en zodra ik wakker word is die nagenoeg verdwenen. Het zullen de darmen wel zijn vermoed ik…

 

Totale gewichtstoename

Exact weet ik het niet, maar het zal tussen de 4 en 5 kilo zijn. Best veel vind ik, dus daar ga ik de komende weken even wat beter op letten.

 

Zwangerschapskleding?

Ik pas nog in vrijwel al mijn ‘normale’ kleding, maar strakke broeken zitten vooral in de loop van de dag niet fijn meer. Een knoopje los doet dan wonderen. Maar ik heb ook al de nodige zwangerschapskleding aangeschaft en dat zit hemels! Toevallig shopte ik afgelopen week nog 3 zwangerschapszomerbroeken, dus ik kan vooruit de komende maanden. Ik heb ook wat normale broeken die bovenaan een elastische band hebben of gewoon wat ruimer zitten en die kan ik nog prima aan.

 

Zwangerschapsstriemen?

Nog niet gelukkig! Ik smeer elke dag na het douchen met de buikbalsem van Zwitsal. Geen idee of het de striemen kan voorkomen, maar het lijkt me sowieso beter dan helemaal niets doen.

 

Slaap

Aangezien ik ’s avonds nog steeds erg moe ben, heb ik totaal geen moeite met in slaap vallen. Meestal slaap ik de hele nacht door, maar soms moet ik er een keertje uit om te plassen. Ik word meestal weer wakker als de wekker gaat, dus ik mag niet klagen. Wel heb ik vooral de afgelopen week de meest vreemde dromen gehad. Ze gaan niet over zwangerschap, maar zijn wel heel levensecht. Ik heb gelezen dat het erbij hoort, dus ik zal me er maar op instellen dat dat de komende tijd nog vaker gaat gebeuren.

 

Favoriete moment deze week

Toen ik afgelopen week in de stad liep en me ineens zo intens gelukkig voelde… Het was zonnig, lekker warm, ik zag dat de zwangerschapskleding bij H&M in de sale was en bewonderde mijn buikje in de paskamer eens extra goed. De zwangerschap maakt me zo blij! Ook momenten dat ik even ergens van baal, kan ik  meteen daarna denken ‘maar ik ben zwanger!’ en dan lijkt het opeens allemaal een stuk minder erg 🙂

 

Mis ik iets?

Wijn en sushi. Gisteravond ging ik met M naar een voorstelling van Youp van ’t Hek en in de pauze zag ik veel mensen met een lekker wit wijntje staan. Ik rook het zelfs en kreeg er zo’n zin in. Hetzelfde geldt voor sushi. Op instagram zie ik iets te vaak foto’s voorbij komen met de meest heerlijke sushi. Maar, even voor de duidelijkheid, ik kan dat allemaal prima nog een half jaartje missen. Ik weet waar ik het voor doe!

 

Beweging

Nog niet, vermoed ik. Al lag ik een paar dagen geleden ’s avonds in bed en voelde ik een soort ‘geborrel’. Het duurde maar heel even en was daarna compleet verdwenen, dus nu twijfel ik of het de baby is geweest of gewoon een darm. Maar ik hoop de baby snel te mogen voelen, dat lijkt me echt een magisch moment!

 

Eten en drinken

Ik heb nog steeds geen trek in koffie, maar heb het eerlijk gezegd ook nog niet geprobeerd. Laatst had ik wel het idee dat een cappuccino me niet zou tegenstaan, maar ik heb er toch vanaf gezien. Mintachtige dingen als kauwgom staan me ook tegen. Gelukkig heb ik dat niet bij het tandenpoetsen, want dat zou wel een probleem zijn.

Waar ik juist extra veel zin in heb zijn zuivelproducten (kaas, yoghurtdrankjes, chocomel, kwarktoetjes) en vette etenswaren zoals saucijzenbroodjes en croissantjes. Maar aan dat laatste geef ik maar niet al teveel toe 😉

 

Sekse

Nog niet bekend uiteraard, maar ik heb sterk het gevoel dat we een meisje krijgen. Vannacht droomde ik er zelfs over. Maar zeker weten doen we het natuurlijk nog niet. Over 6 weken zullen we het weten! Overigens heb ik geen voorkeur voor een meisje of jongen. Het lijkt me allebei heel erg leuk!

 

Kwaaltjes

Moeheid, gelukkig nu vooral pas ’s avonds laat of als ik veel dingen heb gepland op een dag. Wat wel nieuw is deze week is rugpijn. Vooral als ik te lang in dezelfde houding zit krijg ik er last van. Ook heb ik af en toe een vreemd gevoel in mijn buik. Ik kan niet zeggen dat het pijn doet, maar het is meer een soort druk naar beneden. Waarschijnlijk is dat de groeiende baarmoeder.

 

Navel in of uit?

In! 🙂

 

Trouwring om of af?

Om, ik houd gelukkig nog geen vocht vast.

 

Humeur

Heel af en toe heb ik een kort lontje, maar dat gaat meestal samen met moeheid. De meeste tijd ben ik vrolijk en super gelukkig dat er een klein mensje in mij groeit. Ik leg vaak mijn handen op mijn buik om even ‘hallo’ te zeggen en dat voelt heel fijn.

 

Ik kijk uit naar:

De volgende afspraak bij de verloskundige op 27 juni. Eindelijk gaan we dan weer het hartje horen! Ik heb ook zin in onze vakantie in Zeeland meteen daarna. En natuurlijk kijk ik uit naar het moment dat we het geslacht weten en we echt kunnen gaan shoppen en nadenken over hoe we de babykamer inrichten!

Uiteraard heb ik ook weer een nieuwe YouTube-video opgenomen. Bekijk ‘m hieronder!

3 Comments

 • Reply Mieke 16 juni 2013 at 22:19

  Wat een leuke update!
  Dat levensecht dromen had ik ook beide keren. Heel bizar!
  En vijf kilo met 14 weken is netjes hoor.

 • Reply Miranda 17 juni 2013 at 21:46

  Wat gaat het dan toch weer snel bij een ander, leuk om deze update zo te lezen.

 • Reply Fabienne 19 oktober 2017 at 11:34

  Ik zie nu pas dat dit artikel al wat ouder is, maar erg leuk om te lezen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.