WONEN

Zo zou mijn droombadkamer er ongeveer uitzien *

8 februari 2023

Badkamers. Ze zijn functioneel, maar toch zeker ook een plek waar je je wilt kunnen terugtrekken om te ontspannen. Mijn huidige 35 jaar oude badkamer voldoet qua functionaliteit redelijk, maar kan op alle andere vlakken best een flinke make-over gebruiken. Die make-over gaat er ook komen, maar wanneer weet ik nog niet precies. Ik ben nog bezig met het verwerken van de heisa rondom mijn keukenverbouwing. Wel heb ik alvast nagedacht over hoe mijn nieuwe droombadkamer er dan ongeveer uit zou zien en het leek me leuk dat eens met je te delen.

Bad en douche of inloopdouche

Als ik nergens rekening mee hoefde te houden, zouden er zowel een bad als een douche in mijn badkamer komen. Geen bad om in te douchen, dat vind ik zo onpraktisch. Maar ik vind in bad gaan zo fijn en ik mis het zo erg sinds ik geen bad meer heb, dat ik daar dus echt heel blij van zou worden. Maar dan dus wel met een aparte douchecabine zodat we niet in bad hoeven te klimmen om te douchen. Nu is mijn badkamer niet heel groot en hoewel ik, als het eenmaal zover is, wel wil laten uitrekenen en uittekenen of deze combi mogelijk is, denk ik ook na over de optie van het hebben van alleen een douche. Dat heb ik nu ook en voldoet natuurlijk prima, al zou ik dan wel graag een ruime inloopdouche willen met zo’n lekker grote regendouche aan het plafond. Daar is dan als het goed is alle ruimte voor en lijkt me ook heerlijk.

Rustige kleuren met zwarte accenten

Qua kleurgebruik vind ik rust heel belangrijk. De ruimte is niet al te groot en heeft één raam. Kleuren moeten dus niet te donker omdat dat de ruimte optisch nog kleiner maakt. Ik was een paar maanden geleden met mijn moeder in Amersfoort en in de Airbnb waar we toen sliepen was een prachtige badkamer met zandkleurige wand- en vloertegels en zwart sanitair. Nu weet ik al dat ik geen zwarte toiletpot wil en ook geen zwarte spoelbak, maar de regendouche en wastafelkraan lijken me wel heel gaaf in het zwart. Voor de vloertegels zou ik denk ik of precies dezelfde tint willen als op de muur of een tint die wat lichter of donkerder is, maar er wel goed bij matcht. Ook belangrijk hierbij is dat het geen egale kleur moet zijn omdat je daar letterlijk ieder vuiltje op ziet liggen.

Opbergmogelijkheden

We zijn met z’n drietjes en hoewel de kinderen nog geen uitgebreide collectie aan badkamerartikelen hebben, ligt een deel van de spullen die we nodig hebben nu toch in mijn kledingkast omdat ik in mijn huidige badkamer opbergruimte mis. Een flink badkamermeubel met diepe laden mag dus zeker niet ontbreken in mijn nieuwe badkamer. Een kast(je) voor de handdoeken zou ook fijn zijn, maar alleen als hier nog ruimte voor is in het ontwerp.

Accessoires

Qua accessoires wil ik het vooral rustig houden. Maar een plankje aan de muur waar ik geurstokjes of een lekkere geurkaars op kan zetten lijkt me bijvoorbeeld wel heel leuk. En ik wil heel graag een (hang)plant in de badkamer. Eentje die goed tegen weinig licht kan en het goed doet in een vochtige ruimte. Planten geven een ruimte zoveel sfeer en mogen wat mij betreft ook in een badkamer niet ontbreken.

Wat zou er absoluut niet mogen ontbreken in jouw droombadkamer?

Beeldmateriaal afkomstig van Sanitairwinkel.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.