WONEN

Zo ziet mijn droombadkamer eruit *

8 juli 2021

Af en toe lekker dagdromen mag best. Toch? Mijn huidige badkamer voldoet prima en is praktisch, makkelijk te onderhouden en prima van formaat. Maar als ik het helemaal voor het zeggen zou hebben en ik geen rekening hoefde te houden met financiën en het formaat van de ruimte, zou mijn badkamer er toch iets anders uitzien. Ik leid je in deze blog rond in mijn droombadkamer.

Een bad… en een douche

Sinds ik verhuisd ben mis ik het enorm om geen bad meer te hebben. Niet dat ik er dagelijks in ging, maar zo af en toe na een lange wandeling of een vermoeiende dag vond ik het heerlijk om in bad te gaan. Niet in de minste plaats omdat ik over een heel assortiment aan geurende oliën, bruisballen en badzout beschikte. Dat is nu dus verleden tijd, maar in mijn droombadkamer is een bad dus echt een must. Het liefst zo’n mooi vrijstaand bad. Met daarnaast als het even kan een aparte inloopdouche. Want voor de dagelijkse opfrisbeurt en om de kinderen ‘even snel’ te wassen, vind ik een douche toch echt wel het handigst.

Apart toilet

Nu we toch aan het dromen zijn… een toilet in de badkamer vind ik niet heel fijn. Ja, het is het meest praktisch want het bespaart ruimte en je hebt alles bij elkaar zitten. Maar mocht ik echt de vrijheid hebben om zelf een ontwerp te maken, dan ging ik voor een toilet apart van de badkamer. Dat is toch het fijnst als de een nodig moet en de ander rustig in bad een boek ligt te lezen…

Grote wastafel en spiegel

Nee, ik ben echt niet altijd blij als ik ’s ochtends vroeg in de spiegel kijk. Maar een grote badkamerspiegel vind ik toch wel erg fijn. Bij het föhnen van mijn haar, het opmaken van mijn gezicht, maar ook omdat het de ruimte groter doet lijken. Hotels hebben ook vaak van die mooie grote spiegels in de badkamer. Love it! Net als een grote wastafel trouwens. ‘Vroeger’ hadden we een dubbele. Dat was best fijn, maar vind ik toch niet strikt noodzakelijk. Een mooie strakke wastafel met voldoende ruimte om spulletjes neer te zetten en te leggen dan weer wel.

Veel kastruimte

Ik weet niet hoe het kan, maar ik kom in de badkamer altijd opbergruimte tekort. Een flinke ladekast onder de wastafel voor alle toiletartikelen is dus echt een must, maar ik zou daarnaast ook graag nog een kast willen waar ik bijvoorbeeld handdoeken in kwijt kan. Gewoon zodat alles netjes opgeborgen is en ik ook alles bij de hand heb in de badkamer. Handdoeken liggen nu bijvoorbeeld in Lise’s kast omdat ik er in de badkamer geen plek voor heb.

Tegelwerk

Toen we een jaar of zes geleden de badkamer van ons toenmalige huis verbouwden, ging ik voor frisse, koele kleuren. Veel wit en een frisse blauwe kleur op de muur. Een rondje Pinterest deed me inzien dat mijn smaak wat dat betreft een beetje veranderd is. Ik zou nog steeds kiezen voor een neutrale basis (wit is dan wel het makkelijkst), maar met warme accenten. Een grijsgroene muur bijvoorbeeld, of een wand met beige tegels. Houten accenten zou ik ook heel mooi vinden. Drie muren met rustige tegels en eentje (bijvoorbeeld de wand waar de wastafel hangt) met een wat meer uitgesproken tegel, lijkt me ook wel wat. Dit is best lastig en als ik ook daadwerkelijk een badkamer zou gaan verbouwen, zou ik ruim de tijd nemen om deze keuzes te maken.

Groen

Ik ben dol op planten en groen en zou daarom ook graag iets van planten in mijn droombadkamer laten terugkomen. Dat is zeker mogelijk, zolang je erop let dat je planten koopt die geschikt zijn voor de badkamer. Planten zuiveren de lucht, maar wat ik er vooral zo mooi aan vind is dat ze de ruimte een rustige uitstraling geven. Kaarsjes erbij, een glas wijn, muziekje en een goed boek en je badkamer wordt de perfecte ruimte om heerlijk te ontspannen.

Wat mag er in jouw droombadkamer absoluut niet ontbreken?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.