WONEN

Zo maak je een moderne badkamer gezellig *

28 augustus 2019

Een paar jaar geleden hebben wij onze badkamer drastisch laten verbouwen. En met drastisch bedoel ik ook echt drastisch. Alles ging eruit en dat wat ervoor terugkwam was nieuw, met uitzondering van de wc-pot. We kozen voor een badkamer met een moderne uitstraling. Lekker strak, fris en neutraal. Maar hoe kleed je zo’n moderne badkamer nu een beetje gezellig aan?

Een moderne badkamer gezellig maken

Om inspiratie op te doen voor onze nieuwe badkamer, deed ik inspiratie op bij dit type moderne badkamer. Die kenmerkt zich door strakke lijnen en een ruimtelijke sfeer. Onze badkamer is vrij klein, maar heeft wel een bad én een aparte douche. Daarom wilde ik de badkamer zo licht mogelijk inrichten. Daarmee bereik je het meest ruimtelijke effect. Maar de badkamer is voor mij ook een plek om tot rust te komen. Als ik de kinderen onder de douche zet na een drukke dag, of als ik zelf een uurtje in bad ga liggen. Er zijn een aantal manieren om van die lichte, modern ingerichte badkamer een sfeervolle ruimte te maken.

Verlichting

Een felle lamp is fijn als je je voor de spiegel moet scheren of als je je make-up in de badkamer wilt aanbrengen. Voor een douchebeurt of badsessie heb je zo’n felle verlichting meestal niet nodig. Je kunt ervoor kiezen een badkamerkast met felle lamp op te hangen en aan het plafond spotjes of een enkele lamp waarvan je het licht wat kunt dimmen voor wat meer sfeer. Zo kun je de verlichting aanpassen aan waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Een kleurtje op de muur

Onze moderne badkamer is wit, met donkergrijze betontegels op de vloer. Om het wit en grijs te doorbreken kozen we ervoor één muur te voorzien van een kleurtje. Welke kleur dat moest worden vond ik best lastig, maar uiteindelijk zijn we voor een frisse lichte blauwtint gegaan. Die leek ons redelijk tijdloos en draagt toch nog bij aan de ruimtelijkheid. De verf die ervoor gebruikt is, is speciale verf voor in een vochtige ruimte als de badkamer. Ik kan de muren ook gewoon met een vochtige doek schoonmaken zonder dat de verf beschadigt.

Handdoeken

Het hangt er een beetje vanaf waar je je handdoeken neerlegt of ophangt, maar wij hebben aan weerszijden van het badkamermeubel rekjes waar de handdoeken aan hangen. Richt je je badkamer in met een bepaald kleurthema dan is het leuk hier bij de keuze van handdoeken rekening mee te houden. Onze handdoeken zijn grijs en zeeblauw.

Badkameraccessoires

Een zeeppompje, beker, tandenborstelhouder en misschien wat mandjes of bakjes voor kleine spulletjes die je in de badkamer gebruikt. Bedenk vooraf in welke kleurstelling je deze spulletjes wilt aanschaffen en ga dan op zoek. Zorg dat de accessoires die je kiest een beetje met elkaar matchen, anders wordt het al snel een heel druk geheel. En gebruik jij geen beker voor het tandenpoetsen of zet je er liever een kant-en-klaar zeeppompje neer, koop dat dan ook lekker niet. Het is leuk om je badkamer aan te kleden, maar zet er niet meer accessoires in dan nodig.

Planten

Met planten geef je je badkamer een echte wellness-sfeer. En wist je dat het zuurstofgehalte in je badkamer een boost krijgt als je planten toevoegt? Bij ons staan er momenteel geen planten in de badkamer, maar het lijkt me super tof een plant aan het plafond boven het bad te hangen. Ook hebben we een muurtje waarop nog best een of twee planten kunnen staan. Bekijk vooraf altijd goed of een plant geschikt is voor de badkamer. Varens of luchtplantjes doen het er heel goed, net als de fijnbladige aspergeplant. Komt er geen daglicht binnen in jouw badkamer, dan kun je beter kiezen voor een mooie kunstplant.

Kaarsen

Wat is er nu fijner dan uitgebreid badderen bij kaarslicht. Niets toch? In de winter is dat heerlijk, maar ook in de zomer steek ik graag een kaarsje aan als ik in bad ga. Een lekkere geurkaars geeft meteen een lekkere geur af aan de ruimte waardoor je helemaal kunt ontspannen.

Hoe ziet jouw badkamer eruit? En met welke accessoires zorg jij dat de badkamer behalve functioneel ook een sfeervolle ruimte is?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.