WONEN

Zo hergebruik je oude spullen om je kamer te decoreren *

21 juni 2021

Een leuk gedecoreerde kamer wil iedereen wel. Leuke tierelantijntjes en grappige, gekke voorwerpen die de ruimte opvrolijken. Maar niet iedereen heeft het geld om allerlei dingen aan te schaffen hiervoor, of wil simpelweg geen geld uitgeven aan zulke simpele kleine dingen. Hoe kun je een ruimte leuk inrichten en decoreren zonder veel geld uit te geven? Lees hieronder een aantal tips.

Geef het een tweede kans

Eén ding dat je kunt doen is naar de kringloopwinkel gaan en hier kijken of er leuke dingen te vinden zijn. Veel mensen brengen hier spullen naartoe die zij zelf niet meer willen, maar die nog prima te gebruiken zijn. Soms is iets nog vrijwel nieuw, en soms ziet iets er een beetje gebruikt uit maar kan het met een laagje verf weer prima een ronde mee. Dingen zoals kleine tafeltjes, krukjes, fotolijstjes of spiegels kun je hier zat vinden en staan erg leuk als decoratie in een ruimte. Misschien hou je zelfs juist wel van dat ‘gebruikte’ aan de spullen en past het mooi in je kamer. Dan is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Wees creatief

Het hergebruiken van spullen om het een nieuw leven in te blazen vereist wel enige creativiteit. Soms moet je een kleine aanpassing doen om iets het weer functioneel te maken voor een tweede leven. Maar soms is het al zo goed als af en zo te gebruiken. Een oude kaars die helemaal opgebrand is? Maak het glaasje schoon en gebruik hem als pennenbakje. Een vintage colaflesje? Gebruik het als vaasje voor een nep (of echte) bloem. Wees creatief en kijk hoe je dingen op een andere manier kunt gebruiken als woondecoratie.

Zelf maken

Als je echt creatief bent, kun je ook besluiten om zelf dingen te knutselen. Van hout bijvoorbeeld, of van wat voor materiaal dan ook. Een hangende plantenpot maak je makkelijk zelf met wat touw. Kamer decoratie in je huis maak je ook simpel zelf met stukken hout of metaal. Kijk eens wat je in huis hebt of waar je toegang toe hebt. Dingen zoals pallets kunnen ook makkelijk een tweede leven in geblazen worden. Wees creatief, kijk online voor inspiratie en steek je handen uit de mouwen. Het zelf maken van spulletjes is erg leuk en zorgt voor een unieke uitstraling van de ruimte. Perfect dus!

Ben jij creatief aangelegd en heb je gevoel voor inrichting en decoratie of juist helemaal niet?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.