WONEN

Zo creëer je een luxe badkamer met een klein budget *

22 februari 2020

Droom jij net als ik ook regelmatig van een luxe badkamer met alles erop en eraan? Waar je je even kunt terugtrekken en echt tot rust kan komen? Goed nieuws! Je hoeft er echt niet voor naar een duur hotel. Met deze vier tips creëer je die luxe badkamer namelijk gewoon in je eigen huis. Zonder dat het je bakken met geld kost.

Tip 1: Geef je tegels een metamorfose

Het vervangen van vloer- of muurtegels klinkt natuurlijk als een enorme verbouwing. Gelukkig kan het ook makkelijker en vooral goedkoper. Een gedateerde tegelmuur of een versleten of oud geworden tegelvloer, pimp je vrij eenvoudig met plaktegels. Dit zijn kunststof tegels die je – de naam zegt het al – gewoon met montagelijm of kit op de bestaande tegelmuur of vloer plakt. Groot voordeel is natuurlijk dat de oude tegels er niet af hoeven. En omdat je het eenvoudig zelf kunt doen bespaar je niet alleen tijd maar ook arbeidskosten.

Tip 2: Moderniseer je douchecabine

Tegenwoordig zie je veel inloopdouches. Super mooi natuurlijk en met een regendouche erbij een heel luxe object in je badkamer. Alleen vraagt het realiseren van een inloopdouche vaak toch een grootscheepse verbouwing. Iets waar je misschien geen zin in of geen geld voor hebt. Een nieuwe, moderne douchecabine kan dan de oplossing zijn. Je hebt tegenwoordig hele mooie strakke cabines met helder glas, metalen profielen en zelfs verlichting. Ga gewoon eens neuzen bij een bouwmarkt of badkamer-outlet.

Tip 3: Vervang kranen en douchekop

Kranen en dingen als een douchekop zijn natuurlijk onmisbaar in een badkamer, maar verouderen om die reden ook vrij snel. Door de bestaande kranen en douchekop te vervangen door een nieuwe, moderne variant krijgt je badkamer met weinig moeite direct een luxere uitstraling. Let er in het geval van kranen bij de wastafel wel op of je bijvoorbeeld de leidingen of het sifon ook aan vervanging toe zijn, of dat je enkel het zichtbare deel van de kraan hoeft te vervangen.

Tip 4: Voeg stijlvolle decoratie toe

Een luxe badkamer straalt elegantie uit. Pas daarom op dat je niet teveel tierelantijntjes toevoegt als je met het decoreren ervan aan de slag gaat. Liever één mooi item, dan vijf niet zo goed bij elkaar passende frutsels bij elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een mooie chique ogende geurkaars op de badrand, of een mooie spiegel die direct de aandacht trekt. Ook met bloemen en planten kun je de badkamer een luxe uitstraling geven. Let er wel op of de planten die je kiest geschikt zijn voor een vochtige ruimte als de badkamer. Varens en luchtplantjes doen het bijvoorbeeld goed. Komt er geen of heel weinig daglicht je badkamer binnen, dan kies je het beste voor een mooie kunstplant of kunstbloemen.

Hoe luxe is jouw badkamer? Heb je misschien een of meer van bovenstaande tips al toegepast?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.