WONEN

Woontrends van 2020, waar kies jij voor? *

23 november 2019
woontrends van 2020

Het einde van het jaar is alweer in zicht en dat betekent ook direct het einde van dit decennium. Als we terugkijken op de afgelopen tien jaar dan zijn er heel wat ontwikkelingen geweest op het gebied van interieur en wonen. Doordat de wereld (door o.a. het internet) steeds meer met elkaar verbonden is, kunnen we oneindig inspiratie opdoen en ideeën van elkaar zelf thuis implementeren.

Maar wat staat er allemaal op het menu voor komend decennium? Dat is lastig te bepalen, maar waar ik al wel wat over kan zeggen zijn de woontrends van 2020. Welke zie jij graag terugkomen in jouw woning?

Duurzaam wonen

De afgelopen jaren is duurzaamheid een enorme kwestie geworden. We zijn ons allemaal steeds bewuster gaan worden. Steeds meer mensen checken bijvoorbeeld of de kip die zij kopen in de supermarkt wel een goed leven heeft, of kopen kleding van merken die enkel duurzame materialen gebruiken. Iedereen is zo op zijn of haar eigen manier met duurzaamheid bezig.

In 2019 zagen we al een enorme opmars van duurzaamheid in het interieur. Steeds meer mensen hergebruiken (oude) meubels of kijken bewust naar de materialen die gebruikt zijn tijdens de productie van het meubel. Doordat steeds meer mensen zich er bewuster van worden zal dit dan ook zeker een aanhoudende trend zijn voor de komende jaren.

Natuurlijke kleuren & elementen

Op zich geen nieuwe trend, maar wel eentje waarvan ik denk dat hij niet snel zal vervagen. Met duurzaamheid in het achterhoofd zijn we meer dan ooit bezig om niet het ‘contact’ met de natuur te verliezen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het interieur door het gebruik van meer (onbewerkt) hout, stenen en natuurlijke kleuren zoals licht- en donkerbruin, wit, groen en blauw.

Ook jij kan deze trend makkelijk terug laten komen in jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de muren in het wit, licht- en donkerbruine meubels en woonaccessoires en een vintage houten kledingkast. Vergeet ook niet groen terug te laten komen in de vorm van mooie kamerplanten!

Compact & slim wonen

Als we kijken naar de huizenprijzen dan zijn deze de afgelopen jaren zéér hard gestegen. Veel mensen willen in (of dichtbij) de stad wonen omdat ze zo alle voorzieningen bij de hand hebben. Maar deze vraag heeft ervoor gezorgd dat de huizenprijzen enorm omhoog zijn geschoten. Zo heb je dus minder ruimte voor meer geld, dit vraagt om een slim gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Dit kan bijvoorbeeld door het tactisch plaatsen van één of meer hoekkasten, zodat er geen hoekruimte in je huis verloren gaat. Combineer je bed en bank door middel van een bedbank. Hang je televisie aan de muur in plaats van op een groot Tv-meubel. En zo zijn er nog tál van tips en tricks die je kan gebruiken om slim de ruimte in je huis te gebruiken!

Welke woontrends zie jij graag (terugkomen) in 2020? Of welke van de bovenstaande trends heb jij nu al in je woning verwerkt?

Afbeelding woontrends en natuurlijk interieur afkomstig van Shutterstock.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.