WERK WONEN

Werken op zolder *

11 december 2020

Sinds de verhuizing zat ik eigenlijk standaard te werken aan de eettafel. Het was de makkelijkste plek om te gaan zitten, met een stopcontact in de buurt en in de zomer genoot ik bij de open schuifpui van een koel briesje in de ochtend. Boven was het toen veel te warm om te gaan zitten. Bovendien stond de zolder vol met spullen die ik eerst nog moest uitzoeken voor er überhaupt plek zou zijn om rustig te kunnen werken. De afgelopen weken ben ik aan de slag gegaan en is er zowaar een fijn plekje ontstaan waar ik me kan terugtrekken in mijn schrijfbubbel.

Nu hoop of verwacht je misschien dat ik foto’s ga delen van mijn nieuwe ‘kantoor’, maar helaas. Er staat echt nog teveel rommel om het een beetje toonbaar vast te leggen. Ik probeer elke week wat te doen en er zijn al een paar dozen weg, maar het is een hele klus. En aangezien ik ook gewoon kinderen moet opvoeden, moet werken en af en toe even niks wil doen is dat niet binnen een weekje gepiept.

Wat ik wel vast kan doen is mijn ervaring met het werken op zolder delen. Want ik zit hier inmiddels een kleine twee weken. Mijn bureau was er tijdens de verhuizing al neergezet en ik vond het heerlijk om alle spullen (tweede monitor, laptopstandaard, extra toetsenbord en muis) van de woonkamer naar boven te kunnen verplaatsen. Nu voelt de woonkamer gewoon weer als leefruimte zonder eettafel met werkplek.

Wat ik ook heel prettig vind is dat als ik naar boven vertrek, ik weet dat ik aan de slag ga. En dat als ik klaar ben, ik letterlijk de deur achter me dichttrek en naar beneden verhuis om vooral veel andere dingen te doen dan werken. Nu moet ik toegeven dat mijn laptop regelmatig meeverhuist naar beneden, maar het voelt toch heel anders dan toen ik ook nog de halve dag beneden zat te werken.

Centrale verwarming is er hier op zolder niet, maar ik heb een elektrische kachel die prima (soms zelfs iets té goed) zijn werk doet. Kou hoef ik dus niet te lijden. Een dakkapel is er wel, met voor de ramen luxaflex, wat prima licht doorlaat. De zon staat er (volgens mij) niet direct op, maar anders zou ik ze nog dicht kunnen draaien. Heb je een dakraam dan is dat misschien wat lastiger, al kun je dakraam rolgordijnen op maat aanschaffen die je dan dicht zou kunnen trekken. De stroomvoorziening is hier niet super uitgebreid, dus ik moet nog even op zoek naar een goede stekkerdoos met genoeg stopcontacten voor al mijn apparaten. Staat nog op het lijstje.

Werk jij ook thuis en zo ja, waar heb jij een werkplek gecreëerd? Was er toevallig nog een kamer vrij, zit je beneden aan de eettafel of net zoals ik op zolder?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.