WONEN

We gaan het doen… De woonkamer restylen!

3 februari 2017

Al een hele poos kriebelt het bij mij om de woonkamer eens grondig aan te pakken. En dan niet alleen in de zin van opruimen en schoonmaken, waar ik laatst een artikel over schreef. Nee, na bijna zeven jaar wil ik wat dingen veranderen. Restylen dus. Nu de plannen wat concreter zijn deel ik ze graag met je, samen met wat ideetjes en tips voor als jij zelf ook van plan bent wat aan de inrichting van je woonkamer te veranderen.

Zithoek

Het eerste dat ik in de zithoek wil aanpakken is de muur achter de televisie. Deze is nu nog gewoon wit, maar wil ik graag een kleurtje geven. Welke kleur dat precies wordt moeten we nog bepalen, maar het zal sowieso een pastelkleurtje worden. Ja, het onder Instagrammers enorm populaire ‘early dew’ vind ik erg mooi maar ik wil ook even verder kijken.

Wil je wat leuks doen met een muur maar heb je geen zin om te verven, dan kun je kiezen voor fotobehang. Bij PIXERS kun je dit bestellen met een eigen foto naar keuze maar er is ook een collectie met bijna 30.000 foto’s waar je uit kunt kiezen. Gewaagd, dat zeg ik eerlijk, maar het kan wel een enorm gaaf effect geven.

We hebben een grijze hoekbank en die voldoet nog prima. Die laten we dus lekker staan. Wel willen we een nieuwe salontafel. We hebben nu twee verrijdbare vierkante ‘blokken’ die ik wat aan de lompe kant vind. Bovendien zijn ze behoorlijk beschadigd aan de bovenkant.

Het laatste item dat ik wil vervangen in de zithoek is het vloerkleed. Dat heeft na bijna zeven jaar zijn beste tijd wel gehad. We hebben nu een hoogpolig kleed waar (zeker met kleine kinderen) van alles in verdwijnt. Ik wil daarom graag een wat laagpoliger kleed dat mooi past bij de bank en de geverfde muur.

Speelhoek

Iets dat me erg stoort aan onze benedenverdieping is dat er op verschillende plaatsen speelgoed staat. Poppenwagen hier, speelkeuken daar, tafeltje met stoeltjes in de ene hoek, speelkist en -kleed in de andere. Dit willen M en ik meer centraliseren. Het lijkt ons leuk een soort ‘speelwand’ te creëren met veel kastruimte en een werkblad dat als tafeltje kan dienen. We zijn op Pinterest wat ideetjes aan het verzamelen en gaan volgende week naar IKEA om te bekijken of we daar kunnen slagen. De speelwand komt op de plek waar nu de servieskast staat (die dan weg gaat) en de speelgoedkist en het speelkleed. Ik hoop dat het dan een rustiger en meer overzichtelijk geheel wordt.

Eethoek

De eettafel doen we niet weg. Voor de stoelen die eromheen staan moeten we te zijner tijd wel vervanging vinden, want die beginnen toch wel te verslijten. Maar aangezien dat een duur grapje is en we andere dingen voorrang geven, zullen we dat nog niet meteen doen. Wel zijn we van plan de Kallax kast die nu achter de eettafel staat weg te halen en de eettafel tegen de muur aan te schuiven. Maar dat kan alleen als we in de speelwand voldoende opbergruimte weten te creëren dat de noodzakelijke spullen uit die kast daar een nieuwe bestemming kunnen krijgen. De boeken die er nu in staan willen we grotendeels wegdoen of naar zolder verplaatsen.

Je leest het, we hebben grootse plannen. Aan de ene kant vraag ik me af wat ik me nu weer op de hals haal maar we hebben geen haast en ik vind het leuk om op mijn gemak ideetjes op te doen en de woonkamer steeds meer naar onze zin te maken.

Heb jij de inrichting van je woonkamer weleens compleet veranderd?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met PIXERS.

6 Comments

 • Reply Nicole 3 februari 2017 at 06:42

  Wij veranderen onze inrichting continue. Nieuwe kastjes, opstelling andere kant op. Maar blijven ontevreden.

 • Reply Wilmaaa 3 februari 2017 at 06:46

  Leuk zeg! Ik wil het heel graag doen als we gaan verhuizen, voor nu die ik het er gewoon zo mee 😉

 • Reply Patricia 3 februari 2017 at 08:40

  Nee, we hebben ons nieuwbouwhuis negen jaar geleden ingericht en zijn nog steeds blij. Op dit moment zijn we bezig met nieuwbouw van volgende woning, maar als het goed is gaan meubels gewoon mee. Hebben hierin echt geïnvesteerd en dat voel je; bank en stoelen zitten nog steeds perfect.

 • Reply Essma 3 februari 2017 at 09:07

  Leuk! Ben benieuwd naar jullie make-over! Wij verhuizen nogal vaak, dus veel van het ‘flexibele’ Ikea in huis. Als we ons ooit weer permanent gaan vestigen in NL, zullen we onze meubels hief dan ook weer op aanpassen.

 • Reply Jessica 3 februari 2017 at 12:51

  Ik ben heel benieuwd naar jullie restyling! Ik wil het ook heel graag, maar manlief ziet het niet zitten. Ontzettend graag wil ik een kleurtje op de muur, maar dan vraag ik echt om een echtscheiding dus laten we dat maar niet doen!

 • Reply Wendy 3 februari 2017 at 21:08

  Ooh, tof, hou ik van! Ik ben ook altijd bezig, vooral met woonaccessoires. De laatste aanwinst is een nieuwe salontafel en een steigerhouten wandbord (zó gaaf!!) en ja, vorig jaar een heel nieuw huis dus ben wel ff klaar nu, haha 😂 Ben benieuwd hoe jullie woonkamer wordt!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.