WONEN

Waterpret in je eigen achtertuin

25 juni 2016

zwembad

De zomer is eindelijk aangebroken. Vind jij het net zo heerlijk als ik? Helaas moeten we het in Nederland doen met een, of als we geluk hebben een paar, mooie dagen achter elkaar en gaat het daarna onherroepelijk weer regenen en onweren. Maar op de dagen dát het dan mooi weer is, geniet ik des te meer. En Lise ook. Ze is het liefst buiten als het zonnetje schijnt en geef haar eens ongelijk. Op warme dagen zorg ik eigenlijk altijd dat ze lekker met water kan kliederen. Vindt ze heerlijk! Welke mogelijkheden heb je zoal op het gebied van buitenspeelgoed en water? Ik laat het je zien!

Watertafel

Op de dagen dat het zonnetje wel schijnt, maar het net niet warm genoeg is om echt in badpak rond te kunnen lopen, zet ik vaak de watertafel voor Lise neer. Wij hebben de welbekende van Action, waarover ik al eens in dit artikel over de leukste zand- en watertafels schreef. Ze wordt daar meestal wel een beetje nat van, maar als de temperatuur een beetje meewerkt is dat natuurlijk geen enkel probleem. Heb je geen watertafel dan doet een emmer water met een gietertje en wat verschillende formaten bakjes het ook altijd goed.

IMG_9439

Zwembad

Het echte afkoelen doe je natuurlijk in een zwembad. Vergeleken met vroeger, wij hadden echt het simpelste van het simpelste badje, is er tegenwoordig enorm veel keus in leuke kinderzwembaden. Van klein tot groot, rond, vierkant, wel of niet opblaasbaar en zelfs met sproeielementen erin verwerkt. Ons badje is dit jaar nog niet uit de garage vandaan gekomen, maar ik weet zeker dat het de komende weken warm genoeg gaat worden zodat Lise lekker kan gaan badderen. Ben jij nog op zoek naar een leuk zwembadje voor je kinderen (of stiekem gewoon voor jezelf)? Dan weet ik zeker dat je bij Top-zwembadshop.nl zult slagen.

Waterbaan

Een beetje vergelijkbaar met de watertafel maar vooral voor iets oudere kindjes veel gaver, is de waterbaan. Die staat nog op mijn verlanglijstje! Klein nadeeltje is wel dat wij geen gras in de achtertuin hebben en deze baan niet net zoals een watertafel op poten staat. Maar met een stuk zeil eronder is het vast ook prima te doen.

Sproeier

Voor wie een grasmatje heeft dat af en toe besproeid moet worden is zo’n waterspuit-element dat je aansluit op de tuinslang natuurlijk helemaal leuk voor kinderen. Ik weet nog dat wij vroeger gewoon door van die bewegende sproeiers renden, maar je hebt tegenwoordig ook toffe creaties in de vorm van een octopus of olifant. Als je daar niet van afkoelt, weet ik het niet meer.

Is jouw kind ook zo’n fan van spelen met water en waarmee speelt hij/zij dan het liefst?

uitleg_artikel

8 Comments

 • Reply Stefanie 25 juni 2016 at 07:39

  Hier spelen ze ook graag met water! In de zomer staat er een zwembadje in de tuin. Maar ze vermaken zich ook gewoon met een bak of emmer water haha.

  • Reply moonoloog 25 juni 2016 at 15:59

   Fijn is dat hè? En die emmer water voldoet hier vaak ook prima hoor!

 • Reply Jessica 25 juni 2016 at 18:18

  Zomer… ? Vandaag helaas nog weinig zon gezien haha. Maar ik hou van de zomer, heerlijk om inderdaad met water te kliederen. Weet nog wel dat we gingen voetballen met flessen gevuld met water, en dan kan je ook goed nat worden haha..

 • Reply Jodi - liefthuis 26 juni 2016 at 09:00

  Jaaaa de sproeier was vroeger een groot feest

 • Reply Laura 26 juni 2016 at 10:23

  De watertafel hebben wij ook aangeschaft na jouw lovende woorden…. beetje jammer dat mevrouw elke ochtend naar buiten sprint om gelijk te kijken of hij er staat en als we hem vergeten zijn binnen te zetten, ze gelijk weer compleet verschoond kan worden 😉

  • Reply moonoloog 26 juni 2016 at 23:55

   Wat leuk om te horen! En ja, dat is een nadeel. Maar wel een teken dat ze ‘m heel leuk vindt!

 • Reply Ineke 27 juni 2016 at 16:30

  Hier een zwembad en watertafel :). Waterbaan staat op Emma haar verjaardagslijstje

 • Reply Erika 27 januari 2017 at 11:06

  hier een zwembad maar met sproeier 😉 dubbel waterpret voor de kleintjes. Als echte waterratten vinden ze het heerlijk zo in het zwembadje.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.