WONEN

Wat zijn de voordelen van een hoekbank? *

19 maart 2020
hoekbank

Een nieuwe bank kopen doe je niet zomaar. Een bankstel is een flink interieur-object en is daarmee van grote invloed op de uitstraling en sfeer van je zithoek. Bovendien is er enorm veel keus als het gaat om modellen, stoffen en formaten. Inmiddels zie je op de woonboulevard zowel hoekbanken als ‘gewone’ twee- en driezitsbanken. Deze blog gaat over die eerste categorie en de voordelen daarvan. Wij hebben er ook eentje in de woonkamer staan en als we een nieuwe bank zouden kopen zou ik zonder twijfel weer voor een hoekbank gaan.

Toen ik klein was, zag je eigenlijk nauwelijks hoekbanken. De meeste mensen hadden een combinatie van een twee- en een driezits bankstel met eventueel nog een losse fauteuil erbij. Een jaar of tien geleden dook de hoekbank ineens op in de woontrends. En tot op de dag van vandaag is het een zeer gewild model en zie je hem terug in heel veel woonkamers. Misschien heb je er zelf ook wel eentje? De hoekbank is zo’n gewild meubelstuk, omdat hij veel voordelen heeft. De belangrijkste som ik hieronder voor je op.

Voordelen van een hoekbank

Comfort

Geen enkele bank ligt zo lekker als een hoekbank, vind ik persoonlijk. Je kunt er heerlijk op loungen en er is niets lekkerder dan als de kinderen ’s avonds in bed liggen in het hoekje te kruipen onder een dekentje en daar de hele avond niet meer uit te komen. Maar behalve lekker liggen, kun je op een hoekbank ook prima rechtop zitten. De diepte van de zitplaatsen zorgt ervoor dat je in een rechte houding op de bank kunt zitten.

Veel zitplaatsen

Heb je een wat kleinere zithoek, maar wil je wel dat er genoeg mensen een zitplaats kunnen vinden? Ook dan is een hoekbank ideaal. Het scheelt ook dat je in veel gevallen geen extra meubilair zoals een fauteuil hoeft aan te schaffen. Op onze zitbank kunnen we met gemak zes volwassen personen kwijt! Ideaal dus als we visite krijgen. Bij een feestje hoeven we er alleen nog wat eetkamerstoelen bij te zetten om alle bezoek een zitplaats aan te kunnen bieden.

Ruimte optimaal benutten

Misschien wel de belangrijkste reden om, los van het comfort, voor een hoekbank te kiezen is het optimaal benutten van de ruimte. Waarom? Er gaan geen hoeken verloren en je benut met een hoekbank de ruimte langs de wanden volledig. Ook oogt de ruimte groter vanwege het ruimtelijke effect van een hoekbank. De zithoek oogt bovendien rustiger, omdat er niet allerlei losse meubelstukken in staan.

Heb jij ook een hoekbank in de woonkamer staan? Waarom heb je daarvoor gekozen (of waarom misschien bewust niet)?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.