WONEN

Wallfelt wandpanelen op de kinderkamer (+ winactie) *

22 mei 2021

Het is eigenlijk pas sinds ik met de kinderen in dit huis woon dat ik heb ontdekt wat muurdecoratie kan doen voor je interieur. Ik heb me na de verhuizing vooral bezig gehouden met het aankleden van de muren van de woonkamer. Maar ook de slaapkamers, in het bijzonder die van de kinderen, verdienen natuurlijk aandacht. Voor Quinn ontving ik van Wallfelt een set wandpanelen om de lange muur in zijn kamertje mee aan te kleden. En wat is het tof geworden! Denk jij na het lezen van deze blog: ‘dat wil ik ook!’, dan heb ik iets leuks. Ik mag namens Wallfelt namelijk iemand blij maken met een set wandpanelen ter waarde van 100 euro! Onderaan lees je hoe je kans maakt.

Wallfelt als kinderkamer muurdecoratie

Met kinderkamers kun je natuurlijk alle kanten op als het gaat om muurdecoratie. Behang, muurverf, muurstickers of een wandschildering. Allemaal hele toffe opties met elk een heel verschillend resultaat. Wandpanelen vallen ook in deze categorie, zijn zelfs een heel betaalbaar alternatief maar misschien niet het eerste waar je aan denkt. Daarom vind ik het zo leuk dat ik juist daarvoor heb gekozen om de witte, toch wat lege en saaie muur op Quinn zijn kamer wat meer uitstraling te geven.

Wallfelt panelen zijn gemaakt van polyester vilt, met een oppervlaktestructuur die het licht absorbeert. Het resultaat is dat het er, vooral op de wand, aangenaam mat en zacht uitziet. De panelen zijn vierkant en hebben een afmeting van 50 bij 50 centimeter. De cirkel in het midden van elk paneel steekt wat naar voren en dat geeft een heel gaaf dynamisch 3D-effect.

Kleur en compositie

De wandpanelen zijn inmiddels in zeven verschillende kleuren verkrijgbaar. Wit, grijs en antraciet en de drie primaire kleuren rood, blauw en geel en de secundaire kleur groen. Omdat geel een kleur is die in het kamertje van Quinn regelmatig terugkomt (zijn naam aan de muur, in de gordijnen en een stoeltje) wil ik die er sowieso graag in hebben. Om het een niet te druk geheel te maken – er moet in het kamertje immers ook geslapen worden – kies ik voor een basis van grijze panelen en één geel en één antracietkleurig paneel. Op de website heb ik al wat inspiratie opgedaan en nadat ik op de vloer wat verschillende composities heb neergelegd, weet ik wat het uiteindelijk moet worden: een rechthoek van drie bij twee panelen met in de linkeronderhoek het gele en rechtsboven het antracietkleurige paneel.

Montage

Waar ik het wandpaneel ongeveer wil hebben weet ik wel, maar nu moet het natuurlijk nog vakkundig gemonteerd worden. Gelukkig blijkt dat met de uitgebreide handleiding een fluitje van een cent. ‘Kind kan de was doen’, zou ik bijna zeggen. Van gaten boren, schroeven en pluggen word ik altijd een beetje zenuwachtig, dus dat laat ik altijd graag aan een ander over. Dit systeem werkt met een speciaal ontwikkelde dubbelzijdige tape. Dat durf ik wel aan. Het is even een secuur werkje om het eerste paneel goed waterpas en op de juiste plek te hangen. Als je de rest er naadloos tegenaan plaatst puzzel je zo eenvoudig verder tot alles op z’n plek hangt. Best een leuk werkje eigenlijk!

Ik ben super blij met het resultaat, maar het allerbelangijkst is natuurlijk wat de bewoner van dit kamertje er zelf van vindt. Na een onderzoekende blik was Quinn zijn reactie: ‘MOOI!’

Win een set Wallfelt wandpanelen ter waarde van 100 euro!

Zoals ik al aangaf mag ik iemand blij maken met een set van 8 wandpanelen naar keuze ter waarde van 100 euro. Welke kleur je kiest in welke hoeveelheid is helemaal aan jou. Op de website van Wallfelt vind je foto’s die je als inspiratie kunt gebruiken om jouw eigen Wallfelt-compositie te maken.

Hoe maak je kans?

Deze winactie loopt via mijn Instagram, dus om mee te doen verwijs ik je graag naar de bijbehorende Instagram-post.

Meedoen is simpel:

  • Volg @moonoloog en @wallfelt.nl op Instagram.
  • Laat een reactie achter onder de post op Instagram die bij deze winactie hoort om mij te laten weten dat je meedoet.
  • Tag minimaal één persoon die deze actie ook te gek vindt.

Easy as that! De post delen in je tijdlijn en/of stories is niet verplicht, maar vind ik uiteraard wel heel lief 🙂

Meedoen kan tot en met maandag 31 mei 2021. Daarna loot ik een winnaar die op 1 juni 2021 persoonlijk bericht ontvangt.

Veel succes!

Wat vind je van Quinn zijn nieuwe muurdecoratie? Voor welke kleurencombinatie zou je zelf kiezen?

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply Marian 23 mei 2021 at 11:45

    Wat zijn ze leuk! Ik zou ze graag op de nieuwe kamer van mijn dochter willen, helaas geen Instagram…

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.