WONEN

Waarop moet je letten bij het kopen van een nieuw bed? *

3 januari 2020

Slapen. Zeker in deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk. En hoewel het altijd voelt alsof ik te weinig slaap, komt het er toch op neer dat ik zo’n beetje een derde van mijn leven in bed doorbreng. Om goed uit te rusten en je lichaam en geest gezond te houden is slapen in een fatsoenlijk bed heel belangrijk. Ben je op zoek naar een nieuw exemplaar dan is het verstandig met een aantal zaken rekening te houden. Maar waarop moet je eigenlijk letten bij het kopen van een nieuw bed?

Neem persoonlijke factoren mee

In de eerste plaats is het belangrijk om je persoonlijke slaapfactoren goed te kennen. Ben je iemand die veel transpireert tijdens het slapen? Ben je iemand die veel draait en woelt in bed? Het zijn allemaal zaken die een rol spelen in de keuze. Bijvoorbeeld als het gaat om je matras. Je hebt matrassen met een vulling van schuim, metalen veren of latex. Een goed matras zorgt voor een goede ondersteuning van je lichaam. Hoe lekker een matras ligt is erg persoonlijk. Probeer dus als het kan of je mag proefliggen of, beter nog, proefslapen zodat je weet welk matras het beste bij je past. Op die manier wordt het beter mogelijk om een goede keuze te maken. Gebruik je het matras in combinatie met een boxspring dan is vooral het ligcomfort van het matras belangrijk. Het is namelijk niet bewezen dat een bedbodem een wezenlijke invloed heeft op het ligcomfort. Wel is het belangrijk dat de bedbodem goed ventileert. Boxsprings en bedbodems vergelijken doe je bijvoorbeeld met behulp van 10toptest.nl.

Past het bij de inrichting?

Natuurlijk is het het allerbelangrijkst dat je bed comfortabel ligt en dat je er lekker in kunt slapen. Dat neemt niet weg dat het oog ook wat wil. Het bed moet immers ook mooi staan in je slaapkamer. Denk dus goed na over het design en de kleur van het bed en hoe dit zal matchen met de inrichting van je slaapkamer. Hoe groot is dat kans dat je het niet alleen nu maar over een jaar of vijf nog steeds mooi vindt? Ben je van plan nog een muur te verven of behangen, dan is het trouwens slim dit te doen voor het nieuwe bed arriveert. Denk ook goed na over passende nachtkastjes naast het bed en een of twee lampen die sfeer geven en handig zijn als je bijvoorbeeld in bed wilt kunnen lezen.

De juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit

Uit onderzoek blijkt dat een duur matras niet per se een goed matras is. Datzelfde geldt trouwens voor een bedombouw of boxspring. Het is het belangrijkst dat je kiest op basis van de hierboven genoemde persoonlijke factoren en een matras en bed of boxspring kiest dat hier het beste op aansluit. Kwaliteit moet altijd voorop staan, maar als je dit tegen een zo voordelig mogelijke prijs kunt aanschaffen is dat natuurlijk mooi meegenomen. Hap dus niet te snel toe en kijk goed rond voor je een boxspring en/of nieuw matras aanschaft. Let ook altijd goed op tijdelijke acties en aanbiedingen. Deze kunnen je veel geld besparen!

Waar let jij op als je een nieuw bed of matras gaat kopen?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.