WONEN

Waarom kiezen voor houten jaloezieën? *

6 april 2020

Vinden jullie het ook zo leuk om de woonkamer zo nu en dan een metamorfose te geven? Soms klein, soms wat groter? Op kleine schaal kun je veel bereiken met nieuwe accessoires of een nieuw meubelstuk in een bepaalde stijl. Pak je het liever wat groter aan, denk dan ook eens aan raambekleding. Want wist je dat raamdecoratie één van de belangrijkste sfeermakers is in je woonkamer? Behalve dat het belangrijk is voor de sfeer, kun je er ook prachtige accenten mee creëren. Zo kun je een bepaalde stijl laten terug komen in je huis en deze hierdoor extra benadrukken. Natuurlijk vervult raambekleding ook een praktische functie. Zo kan het zorgen voor de nodige privacy.  Ook kun je, met houten jaloezieën bijvoorbeeld, bepalen hoeveel daglicht je het huis wilt laten binnenkomen. Vind jij houten jaloezieën ook zo tof? Ik vertel je graag wat meer over dit populaire type raambekleding.

Houten jaloezieën zorgen voor extra isolatie

Houten jaloezieën zorgen voor extra isolatie in huis. Hout heeft over het algemeen namelijk een hoge isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat de kou die door de ramen komt, niet verder naar binnen gaat, vooral wanneer je de lamellen dichtdoet. Ze overlappen elkaar dan en houden de nodige kou buiten doordat ze als een soort isoleerlaag werken. Wanneer je in een huis met enkelglas woont, kan dit heel handig zijn. Het is trouwens niet zo dat dit alle kou tegenhoudt, maar alle beetjes helpen. Houten jaloezieën hebben daarnaast ook een verduisterende werking en nemen aardig wat licht weg.  Als je een kamer helemaal lichtdicht wilt maken, kun je de jaloezieën combineren met bijvoorbeeld verduisterende overgordijnen.

Jaloezieën in de woonkamer zorgen er dus voor dat de kou buiten blijft. Maar ze zorgen ook voor dat de warmte in huis niet naar buiten kan. Je hoeft binnen minder hard te stoken en dat zorgt er weer voor dat je in de winter minder energiekosten hebt 🙂 In de zomer werken jaloezieën juist warmtewerend. Als het heel warm is houden ze de warmte lekker buiten en blijft het binnen aangenaam koel.

Lichtinval bepalen in je huis met houten jaloezieën

Houten jaloezieën zorgen voor een heel natuurlijke lichtinval.  Tussen de lamellen door schijnt het licht op een mooie en natuurlijke manier naar binnen. Je kunt houten jaloezieën precies op maat laten maken, bijvoorbeeld bij voordeelgordijnen.nl. Op die manier weet je zeker dat ze perfect passen! Met jaloezieën kun je bovendien mooi spelen met het licht, doordat je met de bediening de lamellen op verschillende standen kunt zetten.  Zo kun je een unieke lichtinval creëren en een mooi lijnenspel op de muur of vloer krijgen. Dit geeft een mooie natuurlijk lichtinval in je woonkamer.

Welke raamdecoratie hangt er in jouw woonkamer en ben je daar tevreden over?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.