WONEN

Voor deze uitgestelde klusjes in huis heb je nu tijd! *

12 november 2020

Je herkent het (hopelijk) wel. Die cv die ooit nog een likje verf nodig heeft, maar niet nu. Of die plinten die ooit nog moeten worden geplaatst. Die trap, die best een opknapbeurt kan gebruiken. Allemaal van die klusjes die je maar voor je uit schuift omdat je er de tijd niet voor hebt om ze te doen. Maar nu we met z’n allen wat meer thuis zitten, is er eindelijk tijd om dit soort taakjes in huis toch eens aan te gaan pakken. En dan zul je zien dat je na afloop wilt dat je het veel eerder had gedaan. Want kleine dingen kunnen een groot resultaat opleveren. Met welk klusje in huis ga jij de komende tijd aan de slag?

Geef de trap een opfrisbeurt

De trap heeft in een druk huishouden heel wat te verduren. Geen wonder dat er na verloop van tijd slijtage ontstaat. Misschien zie je het zelf op een gegeven moment niet meer, maar het is toch jammer om iets wat zoveel gebruikt wordt in huis steeds minder mooi te zien worden. Aan de slag dus! Je kunt ervoor kiezen de trap een nieuw likje verf te geven. Maar je trap opknappen kan ook door hem een complete make-over te geven in de vorm van een traprenovatie. En dat is eenvoudiger dan je denkt. Er worden als het ware nieuwe ‘overzet’-treden over de bestaande traptreden heen gezet. Daarmee is de slijtage hersteld én geef je je trap een nieuw uiterlijk. Een duurzame en snelle oplossing waar je zeker weten blij van zult worden.

Schilder de radiator of maak een ombouw

Ik noemde het al in de inleiding. Cv-radiatoren met slijtage kunnen echt een storend object zijn in de ruimte. Door ze van een nieuw likje verf te voorzien, zijn ze weer helemaal netjes en kunnen ze weer jaren mee. Vind je zo’n radiator nu sowieso niet echt een mooi object in je woonkamer of hal? Dan kun je er een ombouw omheen plaatsen. Eigenlijk is dat gewoon een (veelal houten) bak die je om je radiator heen plaatst zodat deze niet meer zichtbaar is. Je hebt ombouwen in allerlei kleuren, designs en passend bij elke woonstijl en interieur. Dus er zit zeker weten ook wat naar jouw smaak bij. Zo’n ombouw kan een enorme aanwinst zijn in de stijl van je huis, zeker als de radiator toch echt al een tijd aan een likje verf toe was…

Werk vloeren netjes af

Een nieuwe vloer leggen, daar wachten we over het algemeen niet mee. Maar het netjes afwerken van zo’n vloer is wel iets wat vaak op de lange baan wordt geschoven. ‘Ach, die plinten komen nog wel een keer.’ Nee dus! Maakt het af, dan kun je namelijk pas echt genieten van je mooie nieuwe vloer en hoef je niet met zo’n ’to do’ in je achterhoofd te blijven zitten omdat je toch weet dat het ooit nog moet gebeuren. Toevallig hebben we in mijn huisje ook pasgeleden de plinten geplaatst. Mooie hoge, witte plinten. En daar ben ik echt zo blij mee! Het geeft de hele ruimte een mooi afgewerkte look. Een likje lak moeten ze trouwens nog wel krijgen, maar dat gaan we snel doen. Echt waar!

Voer onderhoud uit aan huishoudelijke apparaten

Je gebruikt ze vrijwel dagelijks, dus is het best logisch dat je huishoudelijke apparaten zo nu en dan onderhouden moeten worden. Maar wees eens eerlijk: doe je dat ook altijd netjes? Nee? Dan is nu een mooi moment om daar eens mee aan de slag te gaan. Vaak zijn het kalk, vet en vuil die een apparaat geen goed doen. De manier waarop je huishoudelijke apparaten moet onderhouden, verschilt natuurlijk per apparaat. Zoek op wat je precies moet doen qua onderhoud, voer het vervolgens uit en je apparaten maken niet alleen beter schoon, ze gaan ook nog eens langer mee.

Welke van bovenstaande klusjes ga jij als eerste uitvoeren?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.