WONEN

Visgraat vloeren: PVC of laminaat? *

25 mei 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar wil je iets anders dan de standaard rechte planken? Dan is visgraat misschien wel iets voor jou! Visgraat vloeren zijn al jaren populair en geven een luxe uitstraling aan elke ruimte. Maar welke variant moet je kiezen: visgraat PVC of visgraat laminaat? In dit artikel lees je de voor- en nadelen van beide opties.

Visgraat PVC: de voordelen

Een visgraat PVC vloer heeft verschillende voordelen ten opzichte van visgraat laminaat. Ten eerste is PVC waterbestendig, waardoor het geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Daarnaast is PVC erg sterk en duurzaam, waardoor het niet snel beschadigd raakt. Ook is het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een ander voordeel van visgraat PVC is dat het goed isolerend werkt. Het heeft een hoge geluidsdemping en is daardoor geschikt voor appartementen en bovenverdiepingen. Daarnaast isoleert PVC goed tegen de kou en warmte, waardoor het energiebesparend kan werken.

Visgraat PVC: de nadelen

Een nadeel van visgraat PVC is dat het vaak duurder is dan visgraat laminaat. Daarnaast is PVC minder milieuvriendelijk dan laminaat, omdat het gemaakt wordt van kunststof. Ook kan PVC na verloop van tijd verkleuren door blootstelling aan zonlicht. Een ander nadeel van PVC is dat het minder krasbestendig is dan visgraat laminaat. Hoewel PVC erg sterk is, kan het na verloop van tijd beschadigd raken door scherpe voorwerpen of meubels.

Visgraat laminaat: de voordelen

Visgraat laminaat is over het algemeen goedkoper dan visgraat PVC en is daardoor een betaalbare optie. Daarnaast is laminaat gemakkelijk zelf te leggen, waardoor je geld bespaart op installatiekosten. Bovendien is laminaat verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren, waardoor er voor iedereen wel iets passends te vinden is. Een ander voordeel van laminaat is dat het krasbestendiger is dan PVC. Laminaat heeft een harde toplaag die bestand is tegen krassen en beschadigingen.

Visgraat laminaat: de nadelen

Een nadeel van visgraat laminaat is dat het minder duurzaam is dan visgraat PVC. Laminaat is gevoeliger voor beschadigingen en kan minder goed tegen vocht. Ook is het minder gemakkelijk schoon te maken dan PVC, omdat het gevoeliger is voor vlekken en krassen. Daarnaast heeft laminaat een minder isolerend effect dan PVC. Het heeft minder geluidsdemping en isolatie tegen de kou en warmte is minder.

Welke visgraat vloer moet je kiezen?

De keuze tussen visgraat PVC en visgraat laminaat hangt af van verschillende factoren. Als je op zoek bent naar een vloer die geschikt is voor vochtige ruimtes en weinig onderhoud nodig heeft, is visgraat PVC de beste optie. Het is ook de beste keuze als je op zoek bent naar een vloer met goede isolerende eigenschappen en geluidsdemping. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie die gemakkelijk zelf te leggen is en een harde toplaag heeft die bestand is tegen krassen, is visgraat laminaat een goede keuze.

Zowel visgraat PVC als visgraat laminaat zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor er voor iedereen wel iets passends te vinden is. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van beide vloeren en te bedenken wat voor jou het belangrijkst is. Let ook op het merk en de kwaliteit van de vloeren. Er zijn veel verschillende merken op de markt en niet alle visgraat vloeren zijn van dezelfde kwaliteit.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.