WONEN

Vijf tips om je interieur herfstklaar te maken *

29 september 2018

herfst interieur

De herfst is begonnen! Hoewel ik de zomer een heerlijk seizoen vind, kijk ik aan het eind van de zomer toch altijd weer uit naar wind, regen en kou. Oké, dat is niet helemaal waar. Maar zolang ik lekker binnen op de bank kan kruipen met een boek terwijl de regen tegen de ramen tikt vind ik de herfst een heerlijk seizoen. En ik heb ook altijd meteen zin om het in huis weer extra gezellig te maken. Is cocoonen ook jouw tweede natuur als het buiten koud en guur is? Ik heb vijf tips voor je om je interieur herfstklaar te maken!

Tip 1: Vervang de kussens op de bank

Ik heb inmiddels een ruime collectie kussenhoesjes aangelegd voor de kussens op mijn bank. Zo kan ik af en toe eens variëren. Voor de herfst zijn warme kleuren mooi, maar ook een opvallende accentkleur kan je hele interieur een nieuwe boost geven. Vooral als je basisinrichting verder vrij eenvoudig is, kan een kussen in de juiste knalkleur een heel tof effect geven. Voor een warme sfeer combineer je kussens in verschillende stoffen met elkaar. Kies bijvoorbeeld ook voor kussentjes met een vachtje of een grof breisel.

Tip 2: Wees creatief met kaarsen en geuren

kaarsen

Door middel van geurkaarsen of -oliën kun je een heerlijk warme sfeer in huis creëren. Bovendien zien kaarsen er natuurlijk mega sfeervol uit en vormen ze daarom de ideale decoratie. Benieuwd voor welke geuren je zoal kunt kiezen om het echte herfstgevoel in huis te halen? Mahonie, sandelhout en kaneel zijn echte herfstgeuren.

Tip 3: Leg een lekker plaid op de bank

plaid

Ik zou niet weten wat ik zonder mijn plaid moet als ik op de bank kruip voor mijn favoriete serie. Kies je voor een plaid van mooie kwaliteit in een kleur die goed matcht met je interieur, dan kan het ook mooi zijn het te draperen over de bank of over een stoel voor extra sfeer.

Tip 4: Zorg voor sfeervolle verlichting

Je hoeft natuurlijk niet opeens al je lampen te gaan vervangen. Maar aangezien je in de herfst en winter de lamp vaker aan hebt dan in lente en zomer, is het wel van belang dat de verlichting die je hebt ook wat doet voor de sfeer in je woonkamer. Zorg dat de ruimte gelijkmatig verlicht wordt. Met een dimmer kun je het licht van een te felle lamp eenvoudig wat verzachten. Het is ook tof om verschillende soorten lampen in je interieur te combineren. Dus bijvoorbeeld in de ene hoek een vloerlamp, op een kastje een tafellamp en boven de tafel een mooie hanglamp.

Tip 5: Kies voor warme accentkleuren

Het juiste kleurgebruik kan je interieur zoveel meer (herfst)sfeer geven. Koop je nieuwe kussens voor op de bank, een plaid, mooie (geur)kaarsen of andere accessoires? Kies dan voor warme kleuren als okergeel, oranje, bruin, dennengroen of aubergine. Je hoeft echt niet meteen een muur te verven. Met accessoires in de juiste kleuren zet je binnen no-time een fijn herfstsfeertje neer.

Hoe zorg jij voor sfeer in huis op een regenachtige herfstdag?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Lionshome.nl.

Afbeelding herfst interieur en kaarsen afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.