WONEN

Verliefd op… de Oosterse woonstijl *

12 februari 2020
oosterse woonstijl, filigrain lampen

Kon het me vroeger in huis niet wit genoeg, ben ik tegenwoordig steeds meer fan van een warmere inrichting. En daarmee bedoel ik niet de donkerbruine meubels van mijn oma, maar wel het gebruik van meer warme kleuren, sfeervolle verlichting, natuurlijke materialen en mooie stoffen. Daarmee komt ook de Oosterse woonstijl om de hoek kijken, want daarmee geef je je inrichting heel makkelijk die warme touch, zonder dat het je meteen aan de ‘Fata Morgana’ doet denken. Ter inspiratie geef ik je graag wat voorbeelden.

De foto’s die ik je zo ga laten zien zijn afkomstig van Oosters interieur specialist Merel in Wonderland. The place to be dus voor liefhebbers van de Oosterse woonstijl. Bij deze webwinkel (er is trouwens ook een stenen winkel/showroom in Velserbroek) vind je de mooiste Oosterse kussens, lampen, kleden en meer.

Oosterse lampen

Dit soort ‘filigrain’ lampen vind ik dus echt te gek. Hoewel ze een heel uitgesproken stijl hebben, passen ze in elk interieur. Het mooiste aan deze lampen is natuurlijk het diffuse licht en de ’tekening’ die het geeft op muren en plafonds door alle kleine gaatjes. Een lamp als deze zou ik zo boven mijn eettafel hangen, maar lijkt me ook heel veel sfeer geven aan een slaapkamer. Maar het kan ook een mooie eye catcher zijn in een kleinere ruimte, zoals de hal of het toilet.

Oosterse kleden

Ik houd van mooie strakke houten vloeren. Zo’n vloer moet je kunnen zien en dus niet vol zetten met meubels en kleden, is mijn bescheiden mening. Met uitzondering van de zithoek. Daar vind ik een kleed juist wél van toegevoegde waarde. Het maakt het een knusse plek waar je lekker op de bank kunt ploffen. Vloerkleden heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten, stijlen en patronen. Ik zou binnen de Oosterse woonstijl zonder twijfel kiezen voor een mooi kelim vloerkleed met vintage look, zoals op de foto’s hierboven. Prachtig!

Oosterse accessoires

Vind je het vervangen van een lamp of het kopen van een vloerkleed een iets te grote stap, maar zou je wel graag wat Oosterse elementen aan je interieur willen toevoegen? Doe dat dan door middel van accessoires. Kies bijvoorbeeld voor prachtige kussens in mooie stoffen, Oosterse spiegels met mozaïek of waxinelichthouders. Die zorgen meteen voor meer sfeer en vanuit daar kun je dan altijd kijken of je klaar bent voor de wat grotere elementen.

Wat vind jij van de Oosterse woonstijl? Heb je er misschien al wat elementen van toegevoegd in je eigen interieur?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.