WONEN

Van huis naar thuis – zo ziet mijn slaapkamer eruit!

4 november 2020

Jullie hebben veel geduld moeten hebben. Heel veel geduld. Maar hier is dan eindelijk het eindresultaat van mijn slaapkamer. Hoewel… echt een eindresultaat is het niet want er blijven nog wel wat dingetjes over die ik nog wil doen of veranderen, maar voor nu is dit zoals mijn slaapkamer is geworden. En ik ben er blij mee! Hij is niet groot, maar groot genoeg voor mij en ik slaap er heerlijk.

Gordijnen*

Het eerste waarvan ik wist dat ze aan vervanging toe waren, zijn de gordijnen. De gordijnen die er hingen waren zoals je ziet heerlijk retro maar helaas niet mijn smaak en ook echt wel versleten. Bij Voordeelgordijnen.nl zocht ik daarom nieuwe gordijnen uit voor zowel mijn eigen slaapkamer als de slaapkamers van de kinderen (die ik later in een aparte blog zal laten zien). Ik koos voor de kleur ‘zand’. De gordijnstof is glad en verduisterend. Hoewel dat laatste niet per se nodig is omdat ik rolluiken voor de ramen heb, vind ik het toch heel fijn. Zo hoeven de luiken niet per se dicht om de kamer toch goed donker te kunnen maken. Zoals je ziet geeft deze effen gordijnstof het geheel meteen een veel rustigere uitstraling. En dat vind ik, zeker in een slaapkamer, heel prettig!

Zoals je ziet heb ik naast het raam nog een deur naar, jawel, een heus balkon! Een smalletje, dat wel, maar ik vind het zo leuk. Voor het raam heb ik gordijnen tot op de vensterbank genomen en voor de deur komen de gordijnen (zelfde stof) tot aan de grond.

Bed

Het bed is een 180 x 200 cm boxspring en kocht ik nieuw bij een meubeloutlet hier in de buurt. Ik kon uit verschillende kleuren stof kiezen en ben uiteindelijk gegaan voor deze warme zandkleur. De muur had ik al blauw geschilderd (de kleur ‘denim drift’ van Flexa Creations) dus dit leek me er goed mee matchen. En gelukkig blijkt dat in de praktijk ook zo te zijn! Het dekbedovertrek* is van Walra via Bedsupply. De specifieke naam van de dekbedovertrekset is ‘The new vintage sand percal’, mocht je benieuwd zijn. Het is heerlijk zacht en degelijk materiaal. Echt heel fijn om onder te liggen. En de kleur matcht perfect met het bed, maar ook met de overige items in mijn slaapkamer. Blij mee!

De twee posters boven het bed zijn van Desenio en ook een beetje in het ‘naturel’-kleurenschema gekozen. Ik had ze eerst met zelfklevende spijkers op gehangen, maar toen kwamen ze weer naar beneden. Dat leek me niet zo veilig boven een bed, dus heb ik toch maar twee gewone spijkers in de muur geslagen. Best trots op mezelf dat ik ze netjes op dezelfde hoogte en recht boven het bed heb weten te positioneren 🙂

Kledingkast en make-up-tafel

De kledingkast is de welbekende PAX kast van IKEA en kon ik overnemen van mijn broertje. Hij moest wel ‘even’ uit- en in elkaar omdat hij naar een andere slaapkamer moest, maar hier staat hij perfect. Ik heb wel wat minder kastruimte dan in mijn vorige huis, dus dat dwingt me zo af en toe flink de bezem erdoor te halen en alles zo economisch mogelijk op te bergen. Ik heb aan de linkerkant twee hanggedeeltes boven elkaar: een voor jurkjes en een voor bloezen, tops, jasjes en vesten. En aan de rechterkant heb ik alleen maar planken en twee lades voor ondergoed en accessoires. Rechts naast de kast heb ik een passpiegel, die, zoals je op de bovenste foto ziet, nog moet worden opgehangen aan de muur.

De make-up-tafel links naast het bed nam ik mee uit het vorige huis, maar ik twijfel een beetje of hij wel moet blijven. Het maakt de doorgang naast het bed erg krap en in de praktijk sta ik tegenwoordig eigenlijk altijd in de badkamer mijn make-up te doen. De tv in de slaapkamer gebruik ik, tegen de verwachting in, eigenlijk nauwelijks dus daar hoeft hij niet voor te blijven. Bovendien zou een klein (smal) tafeltje dan ook voldoen. Nog even over denken dus, wat ik daarmee doe.

En dan zijn we de slaapkamer helemaal rond. Zoals ik zei is het geen grote ruimte, maar groot genoeg voor mij. Ik heb bewust Lise de grootste slaapkamer gegeven omdat zij buiten het slapen om veel tijd op haar kamer doorbrengt en dat zal de komende tijd alleen maar meer worden. Voor mij is het genoeg als ik een goed bed heb en ik er mijn kast kwijt kan en daar voldoet mijn kamer prima aan. Bovendien blijf ik het balkonnetje heel leuk vinden.

Benieuwd naar de rest?
Hier vind je de blog die ik schreef over mijn woonkamer

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.