WONEN

Een tuin voor mij en mijn kids *

1 juli 2017

Zodra de eerste zonnestralen van het voorjaar zich laten zien, begint het bij mij meestal al weer kriebelen. Het liefst ga ik zo snel mogelijk de tuin om die helemaal klaar te maken voor de heerlijke zomer die er weer aan gaat komen. Ook de kinderen kunnen natuurlijk volop genieten van de tuin als je het slim aanpakt. Maar wat is dan eigenlijk de beste tuin voor mij en mijn kinderen? Ik heb enkele onderdelen in de tuin die, wat mij betreft, echt onmisbaar zijn. Hieronder zet ik wat tips voor je op een rijtje!

Ontdek samen met de kinderen de natuur

Ik vind het, juist in dit digitale tijdperk, erg belangrijk dat mijn kinderen buiten zijn en leren over de natuur. En dan bedoel ik niet door middel van filmpjes of interactieve methoden die je online vindt, maar gewoon in de natuur zelf. Je tuin is eigenlijk de natuur in het klein. Kinderen kunnen er van alles ontdekken. Kleine diertjes bijvoorbeeld of vogels die nestjes bouwen. Natuurlijk kun je ook samen een moestuintje maken, waarin je verschillende kruiden of groenten verbouwt. Op die manier leren ze hoe alles groeit en bloeit en kunnen ze spelenderwijs de natuur ontdekken.

Versier je tuin met decoraties

Een mooi schilderij aan de schutting, een bijzondere bloembak of mooie buitenlampen: met decoraties kun je jouw tuin helemaal afmaken. Overigens is tuinverlichting sowieso erg handig. Als je kinderen ’s winters thuiskomen en het is erg donker, is het wel zo fijn als er een lamp aangaat die reageert op beweging. Er zijn bijvoorbeeld buitenlampen van Nostalux die hier uitstekend geschikt voor zijn. Je kunt hier überhaupt goed terecht voor de buitenverlichting, ook als het puur om decoratie gaat. Nostalux verkoopt namelijk buitenlampen in alle soorten en maten, net als vele andere tuindecoraties.

Zorg voor speelruimte

Ik vind het fijn als mijn kinderen in de tuin de ruimte hebben om te spelen. Dat kan bijvoorbeeld op (rubberen) tegels of op kunstgras. Zorg voor wat ruimte zonder dat je iedere keer bang hoeft te zijn dat ze iets omgooien of kapot maken. In kleinere tuinen is niet altijd de ruimte om echt een speelveld in te richten. Denk dan bijvoorbeeld eens aan het maken van een moestuin-wandje. Met een rek waarin je de potjes plaatst creëer je eenvoudig wat verticale speel- en ontdekruimte.

Zijn jij en je kids met mooi weer ook vaak in de tuin te vinden?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.