WONEN

Tips en inspiratie voor een loungehoek in je tuin *

28 juni 2018

loungehoek tuin

Met mooi weer is onze tuin echt een verlengde van het huis. Niet lang nadat we hier zijn komen wonen hebben we tegen het huis aan een overkapping laten plaatsen. Daaronder hebben we een loungehoek gemaakt. Het fijne is dat we daar zelfs met iets minder mooi weer al heel snel kunnen zitten. Lange tijd was het een wat saaie en kale hoek. Maar daar is sinds kort verandering in gekomen. Ik ben namelijk bezig het hoekje een complete make-over te geven. Ben jij daar toevallig ook mee bezig of heb je plannen in die richting, dan heb ik een aantal handige tips én de nodige inspiratie voor je. 

Mijn tips voor een loungehoek in je tuin

Tip 1:  Zorg voor comfort

Een plekje kan er nog zo gezellig uitzien, als je een houten kont of pijn in je rug krijgt van het zitten maak je er geen gebruik van. Denk dus goed na over het type tuinmeubels dat jij prettig vind zitten. Dat kan een loungebank zijn, maar ook losse stoelen, meerdere kleine bankjes of een exemplaar van pallets of (steiger)hout. Als de basis goed is kun je daarna met accessoires de boel gaan aankleden. Maar daar kom ik zo op.

Tip 2: Kijk naar de ruimte

Houd bij het kiezen van tuinmeubels voor tuin of balkon ook rekening met de ruimte die je hebt. Wil je graag een bank met een of meerdere losse stoelen, dan moet je daar bij aanschaf van die bank natuurlijk al rekening mee houden. Bedenk ook dat je stoelen gemakkelijker verplaatst dan een bank. Hou je ervan de loungeplek zo nu en dan te veranderen, dan kun je met stoelen of kleine bankjes meer kanten op dan met een grote loungebank die vaak in een vaste hoek staat.

Tip 3: Kleed het geheel aan met leuke accessoires

En dan nu het leukste onderdeel… de aankleding! Ik ben er zelf nog volop mee bezig bij onze eigen loungehoek. Ik vind het fijn om eerst inspiratie op te doen door winkels en tuincentra te bezoeken en wat rond te neuzen in tijdschriften en op Pinterest. Onderaan vind je het bord dat ik voor mijn eigen inspiratiebeelden heb aangemaakt. Vervolgens haal ik mijn accessoires overal en nergens vandaan. Juist dat maakt het eigen en een creatief geheel.

Je maakt je loungehoek bijvoorbeeld gezellig met:

– Een tuinkleed
– Een mooie stoel
– Kleine tafeltjes in verschillende hoogtes en van verschillende materialen
– Kussentjes in allerlei vormen, maten en kleuren
– Verlichting; windlichten of een lichtsnoer met kleine lampjes
– Een foto of quote aan de muur
– Plantjes in verschillende maten en potjes

De make-over van onze eigen loungeset is bij publicatie van dit artikel nog in volle gang. Die houden jullie dus tegoed. Maar hij verschijnt zeker op Instagram en in mijn weekoverzicht zodra hij voor mijn gevoel ‘af’ is!

Heb jij een gezellige plek in de tuin gecreëerd waar je met mooi weer lekker kunt loungen?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Biano.

Afbeelding loungehoek afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.