WONEN

Sierkussens als sfeermaker voor je interieur *

1 november 2019

Afgelopen zomer heb ik ontzettend genoten van mijn loungebank, die ik helemaal vol had gelegd met leuke sierkussens in mooie blauwtinten. Nu de herfst is aangebroken en we de winter tegemoet gaan zit ik niet meer buiten, maar maak ik het binnen gezellig. Met kaarsjes op tafel, een feel good film op tv en een mooie verzameling sierkussens op de bank, waarin ik met een kop thee heerlijk kan wegzakken. Je kunt er heerlijk op en tegenaan liggen, maar het oog wil ook wat natuurlijk. Om sierkussens ook echt een boost te geven aan je interieur is er een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden.

Kleurgebruik

Wil je de aandacht naar je zithoek trekken, kies dan voor kussens in een kleur die contrasteert met de bank. Een bank in een bruine of ecru-tint leeft bijvoorbeeld helemaal op van kussens in turquoise, oranje of geel. Laat ze het liefst in een aantal verschillende kussens terugkomen. Je kunt er ook voor kiezen één hoofdkleur te kiezen en deze op drie verschillende manieren in je sierkussens terug te laten komen. Je neemt bijvoorbeeld één effen kussen in die hoofdkleur, kiest voor een ander kussen met een patroon waarin diezelfde kleur voorkomt en nog een ander kussen waarin een accentkleur de boventoon voert, maar waar de hoofdkleur ook in zit. Zo heb je een diverse verzameling kussens, die toch met elkaar harmoniëren waardoor het geen bonte kermis wordt op je bank.

Patronen

Net als kleuren kun je ook verschillende patronen met elkaar combineren. Kies bijvoorbeeld een aantal kussens in een druk patroon (bijvoorbeeld een bloemmotief) en combineer die met een aantal kussens met een rustiger patroon (bijvoorbeeld strepen of stippen). Het is hierbij wel belangrijk dat de kussens qua kleurgebruik overeenkomsten hebben. Anders wordt het al snel te druk en wordt het geen mooi geheel.

Stoffen en texturen

Een extra knusse sfeer creëer je met kussens van imitatiebont, velours en pluche. Ook zijn er grof gebreide kussenhoezen te koop in allerlei kleuren die voor een gezellige sfeer zorgen. Combineer sierkussens met verschillende stoffen en texturen met elkaar en zorg daarbij weer voor voldoende harmonie in het kleurgebruik. Dan krijg je een super stijlvol resultaat.

Kopen of zelf maken

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten sierkussens te koop, zowel online als in de winkel. Maar ben je echt op zoek naar een uniek exemplaar, dan kun je ervoor kiezen zelf een kussenhoes te maken. Het is bijvoorbeeld heel tof om een kussenhoes te maken in dezelfde stof als je gordijnen. Of in een minder gangbaar formaat. Denk bijvoorbeeld aan van die enorme zitkussens die je tegenwoordig veel ziet. Met een beetje handigheid kom je een heel eind!

Maak jij gebruik van sierkussens om de zithoek gezellig te maken?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.